Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Ο κ. Ανδρουλάκης και η δεύτερη ευκαιρία


Ούτε οι πλέον ένθερμοι φίλοι του ΠΑΣΟΚ ανέμεναν ότι το συνέδριο του κόμματος θα διεξαγόταν τόσο στρωτά – χωρίς γκρίνιες, συγκρούσεις και προσωπικές στρατηγικές. Οι φωτογραφίες των κ. Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλου να συνομιλούν χαμογελαστοί με τον Νίκο Ανδρουλάκη ανάμεσά τους μιλούν από μόνες τους.

Αυτή, εξάλλου, η πολυπόθητη ενότητα και η δυναμική που προσέδωσε στο κόμμα η εκλογή Ανδρουλάκη είναι που κρατάει το ΠΑΣΟΚ ψηλά στις δημοσκοπήσεις – με διψήφια ποσοστά, να φλερτάρει ακόμη και με το άπιαστο μέχρι πρότινος 15%.

Το συνέδριο –πιο πολύ πανηγυρικό– δεν ανέδειξε κάποιες πτυχές του κυβερνητικού σχεδίου του ΠΑΣΟΚ. Έφερε ωστόσο στο προσκήνιο νέα πρόσωπα από όλη την Ελλάδα με προσόντα και φρέσκες ιδέες, ακολουθώντας την παράδοση που θέλει το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών στελεχών της χώρας να προέρχεται από τον

χώρο του ΠΑΣΟΚ – μια ματιά στα σημαντικά στελέχη της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ θα σας πείσει.

Το μεγάλο πλεονέκτημα, όμως, του κ. Ανδρουλάκη στο νέο αυτό ξεκίνημα είναι η απογοήτευση των κεντροαριστερών ψηφοφόρων που αλλαξοπίστησαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Είδαν με την «περήφανη διαπραγμάτευση» τη χώρα να φτάνει στα πρόθυρα της καταστροφής και γονάτισαν οικονομικά με το τρίτο μνημόνιο. Και εν συνεχεία, έγιναν μάρτυρες μιας ισοπεδωτικής αντιπολίτευσης, χωρίς μέτρο, με ιδεοληπτικές ακρότητες και παλαιολιθική αριστερίστικη ρητορική. Είναι όλοι αυτοί που τώρα σκέφτονται να επιστρέψουν.

Το μεγάλο στοίχημα του κ. Ανδρουλάκη και της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι να στεγάσει και πάλι όλον αυτόν τον κόσμο. Που αντιλαμβάνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε δίκιο όταν έβαζε πλάτη μόνο του το 2012 για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, όταν όλοι οι άλλοι υπόσχονταν σκίσιμο μνημονίων και Ζάππεια.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος του κ. Ανδρουλάκη είναι να καταρτίσει με σοβαρότητα ένα εναλλακτικό πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, που να προτείνει λύσεις στα προβλήματα του κόσμου, λέγοντας αλήθειες στους πολίτες χωρίς να τους χαϊδεύει τα αυτιά. Να δείξει σε όλους αυτούς που θέλουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στη διακυβέρνηση της χώρας και να αποτρέψει για μία ακόμη φορά να μπει η Ελλάδα σε νέες περιπέτειες.

 Νότης Παπαδόπουλος-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά