Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Μεσαία τάξη: Θέλει ν΄ αγιάσει κι ο Τσίπρας δεν την αφήνει


Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιβλήθηκαν 29 νέοι φόροι που στρέφονταν ευθέως κατά της μεσαίας τάξης.

Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά, θα λέγαμε ‒αν και δεν φημίζεται για κάτι τέτοιο‒ ότι είναι και καλαμπουρτζής ο μπαγάσας. Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τοξικά στην πολιτική και στην κοινωνία λόγω Τσίπρα (περί ου ο λόγος), θα λέγαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη κρεσέντο λαϊκισμού από τον άχαστο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά με την ενεργειακή κρίση (κυρίως λόγω του δικτάτορα Πούτιν), θα λέγαμε ότι οι «προτάσεις» Τσίπρα εντάσσονται στα γνωστά φληναφήματά του. Ωστόσο, επειδή τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά για να δημαγωγεί και να λαϊκίζει ασυστόλως ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου, πρέπει να θυμηθούμε ξανά τον δεκάλογο με τα πιο… εμβληματικά έργα του ως πρωθυπουργός.

  1. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι φορολογούμενοι έπρεπε να εργάζονται 203 (!) ημέρες τον χρόνο (σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΑΣΑ) για να πληρώσουν τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, που μ’ έναν νόμο κι ένα άρθρο επέβαλαν στον λαό.
  1. Επί ημερών Τσίπρα-Καμμένου επιβλήθηκαν 29 νέοι φόροι που στρέφονταν ευθέως κατά της μεσαίας τάξης. Ναι, αυτής για την οποία σήμερα κόπτεται ο Τσίπρας και χύνει κροκοδείλια δάκρυα και υπόσχεται «αποκατάσταση των όποιων αδικιών». Δεν ξέρουμε ποιος από τους λογογράφους του έγραψε την επίμαχη φράση, αλλά αναγνώριση της αδικίας εναντίον της μεσαίας τάξης και ταυτόχρονα αποκατάσταση των «όποιων αδικιών» δεν βγάζει νόημα για το τι ακριβώς θέλει να πει ο… ποιητής.

 

  1. Ο συνολικός (φορολογικός) λογαριασμός που έστειλε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στους πολίτες ήταν πολλά δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η άγρια και βάρβαρη υπερφορολόγηση, μαζί με τις περικοπές συντάξεων, ανέβασε τον συνολικό λογαριασμό των νέων μόνιμων μέτρων λιτότητας στα 9,5 δισ. ευρώ από το 2015, όπως αναλυτικά είχε εξηγήσει τον Δεκέμβριο του 2018 ο Χρήστος Σταϊκούρας.

 

  1. Εκοψαν μέσα σε μια τετραετία 17 φορές τις συντάξεις, που δεν θα έκοβαν ποτέ!

 

  1. Αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και μείωση του αφορολογήτου από τα 300.000 ευρώ στα 200.000 ευρώ.

 

  1. Αυξήθηκε κατά 3 λεπτά ανά λίτρο ο φόρος στην αμόλυβδη, κατά 8 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, κατά 10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης και κατά 5 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

 

  1. Καταργήθηκε η αυτοτελής φορολόγηση του εισοδήματος από ελευθέριο επάγγελμα 26% έως 33% και το εισόδημα αυτό φορολογούνταν με συντελεστές που έφθαναν ακόμη και το 45%. Ο «νεοφιλελεύθερος» Μητσοτάκης τον μείωσε αυτόν τον άδικο φόρο, αλλά ο Τσίπρας κάνει τον λωτοφάγο.

 

  1. Αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές για το εισόδημα από ενοίκια. Ο συντελεστής για εισόδημα έως 12.000 αυξήθηκε από το 11% στο 15%, για εισόδημα από 12.000 έως 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 35% και για εισόδημα πάνω από 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 45%.

 

  1. Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%.

 

  1. 17 περικοπές συντάξεων και άλλες αρνητικές παρεμβάσεις για συνταξιούχους και εργαζομένους εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Κλείνοντας, θα «αφιερώσουμε» στον (ξεχασιάρη) Τσίπρα τα λόγια του Μάρκου Αυρηλίου: «Σύντομα θα τα έχεις ξεχάσει όλα και σύντομα θα σε έχουν ξεχάσει όλοι».

 tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά