Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Το «ύφος» του Μητσοτάκη και ο Τσίπρας με πούρο σε θαλαμηγό


Είναι κανόνας πως όταν έχεις βεβαρημένο παρελθόν, θα πρέπει να σιωπάς. Ό,τιδήποτε πεις θα αποβεί σε βάρος σου. Αυτόν τον κανόνα τον ξέχασε ο Α. Τσίπρας και μίλησε επικριτικά για το «ύφος» του πρωθυπουργού στα καμένα. Έπρεπε κάτι να πει κι αυτός και βρήκε «το πάνδηλο έλλειμμα ενσυναίσθησης».

Ξέχασε πως λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι συνελήφθη καπνίζων πούρο σε θαλαμηγό εφοπλιστή. Όπως ξέχασε και το περίφημο πλέον «και 2000 να σου δώσουμε θα τα ξοδέψεις». Ή την εικόνα του κυβερνητικού εταίρου του να επιπλήττει τους κατεστραμμένους ανθρώπους στο Μάτι και το κοριτσάκι που τον άκουγε κι έκλαιγε.

Εμείς θέλουμε να τα ξεχάσουμε όλα αυτά, αλλά το θράσος τους δεν μας το επιτρέπει. Εναγωνίως επιζητούν να πάρουν τη ρεβάνς για το Μάτι, αλλά ευτυχώς δεν τους βγαίνει.

Ξέρετε ποιος είναι ο πιο μισητός υπουργός για τους

Συριζαίους; Ο Πιερρακάκης. Και ποιος είναι ο πιο μισητός αριθμός; το 112. Ο Πιερρακάκης γιατί τον ενεργοποίησε και το 112, γιατί χάρη σε αυτόν ειδοποιούνται έγκαιρα οι πολίτες. Ως γνωστόν το 112 δεν είναι ένας απλός αριθμός που ειδοποιεί. Από πίσω του υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα συλλογής και αξιολόγησης πληροφοριών, υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που επεξεργάζονται στοιχεία.

Η κυβερνητική επιλογή, πρωτίστως στα ακραία φαινόμενα να μην υπάρχουν νεκροί, είναι ορθή. Όποιος έχει κατά νου άλλη επιλογή ας την πει. Γιατί ακραία φαινόμενα πάντα θα υπάρχουν, είτε από τύχη, είτε από ανθρώπινη αμέλεια, είτε από πρόθεση. Το θέμα είναι τι ιεραρχούμε. Τις ανθρώπινες ζωές ή τις περιουσίες, από τη στιγμή που, λόγω της σφοδρότητας του φαινομένου, δεν είναι δυνατόν να σωθούν και ζωές και περιουσίες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να κατανοήσουν, μετά από τέσσερα χρόνια, πως ουδείς τους κατηγόρησε για την έκταση της καταστροφής. Ήταν ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο που έλαβε χώρα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σε μια περιοχή με ελάχιστες διεξόδους διαφυγής. Τα λάθη ήταν διοικητικού επιπέδου. Η τότε κυβέρνηση κατηγορήθηκε για τα μετά. Για τη συνέντευξη του Τσίπρα το ίδιο βράδυ, για την απόπειρα του Ν. Παπά να εξαπατήσει την κοινή γνώμη με fake φωτογραφίες δορυφόρου και για τα υπόλοιπα που αναφέρω στην αρχή του άρθρου μου.

Το να περιμένει ένα κόμμα και μάλιστα αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να πληγεί πολιτικά μια κυβέρνηση λόγω των ακραίων φυσικών γεγονότων, είναι ο ορισμός του τυχοδιωκτισμού. Αντί να καθίσουν και να δουν τι φταίει και δεν εισπράττουν τίποτα από την κυβερνητική φθορά, παρακαλούν να σηκωθούν ισχυροί αέρηδες και να ανάψουν συγχρόνως πολλές φωτιές. Μετά το έργο το αναλαμβάνουν οι χούλιγκανς του κόμματος.

Προχθές η κρατική μηχανή δούλεψε ικανοποιητικά, μέχρις αργά το βράδυ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αγωνιζόταν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές και τελικά μεταφέρθηκαν χιλιάδες άνθρωποι από τα επικίνδυνα σημεία, με τρόπο οργανωμένο και ασφαλή.

Μακάρι να μη χρειαστεί να ξαναδοκιμάσουν τις δυνάμεις τους όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την υπερπροσπάθεια.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

19 σχόλια:

  1. ειχαν καψει πανω απο 100 ψυχες εκαναν ψευτικη ενημερωση και την επομενη εκανε διακοπες στο γιωτ της Παναγοπουλου το ανυπαρκτο ηθικο πλεονεκτημα της αριστερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδυνατεις προφανως στη τυφλα σου ,τα προσωπικα συμφεροντα σου, την ανημπορια σου κλπ, να αξιολογησεις και συγκρινεις με αποσταση καταστασεις , πολιτικα προσωπα που κυβερνησαν προσφατα την Πατριδα μας!!Αν δεν ηταν ο Αλεξης Τσιπρας με τον κ. Βαρουφακη στη περιοδο που η Χωρα μας μετα το περασμα του γιουνιορ Καραμανλη, Σαμαρα και της δεξιας κουστοδιας απο αλλα δεξιοφρονα ξεφτερια ψυχοραγουσε καταχρεομενη και ανημπορη, ισως σημερα να μη μπορουσες να γραφεις τετοιες ανοησιες με κυριο σκοπο να τους υποτιμησεις ! Ποιος αλλος θα μπορουσε να προσφερει παρολι τοτε στον Σοιμπλε??

      Διαγραφή
    2. και στη κορφή κανέλα.......

      Διαγραφή
  2. Ο διασκεδαστής του ιστότοπου επέστρεψε για διακοπές από τη Γερμανία.
    Καλή διαμονή. Θα γελάσουμε φέτος το καλοκαιράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να αποτύχείς να περιορίσεις μια πυρκαγιά είναι ανθρώπινο, το να αποτύχεις να σώσεις 103 ψυχές από την πυρκαγιά είναι ανικανότητα, και το ελάχιστο που μπορεί
    να κάνεις είναι να ζητήσεις συγγνώμη και να παραιτηθείς. Το να προεδρεύεις σύσκεψης και να Ρωτάς ποια ώρα θα πετάξουν την επόμενη ημέρα τα αεροπλάνα, γνωρίζοντας ότι η πυρκαγιά έχει κάψει όλη την περιοχή μέχρι τη θάλασσα, γνωριζοντας ότι υπάρχουν νεκροί και ο αψης υπουργό σου έχει στείλει σακούλες για τα καρβουνισμένα πτώματα των ατυχων συμπολιτών μας, και λόγω της μεγάλης ευσυνειδησία σου κρύβεσαι στο κοττερο της εφοπληστριας απολαμβάνοντας το whiskey σου στα δροσερά νησιά του Ιονίου, ενώ οι συγγενείς θάβουν τους νεκρούς τους, τότε είσαι ότι βρωμερό υπάρχει σε αυτή τη χώρα.
    Αυτές οι ψυχές των ηλικιωμένων, των νέων ανδρών και γυναικών,και των μωρών που τόσο βίαια και άδικα αφαιρέσεις τη ζωή τους πριν τη ζήσουν, δεν θα σε συγχωρήσουν ΠΟΤΕ.
    Οι ψεκασμενοι ψηφοφόρο σου ίσως, Αυτοί ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε και γω απο τη πλευρα μου θα συγχωρησω ποτε τουτη τη σημερινη κυβερνηση Κουλη!!
      Αδυναμη στο συνολο της με ανικανους , αεριτζηδες , καυγαντζηδες πολιτικους/,δες Αδονι/ αοριστους και υπερμετρα εγωπαθεις!! Παρτε τον εναν και χτυπατε τον αλλον ελεγε και η γιαγια μου αμα ηθελε να χαρακτηρισει μια ομαδα ανικανων προσωπων σαν και τουτους !


      Διαγραφή
    2. Συγχαρητηρια για το σχολιο σου!! Εδειξες οτι εχουμε μια κυβερνηση αρχαριων !!
      Σωτηρια μονο με μια νεα ευσυνειδητη κυβερνητικη ομαδα!
      Στο σπιτι τους ο γκρινιαρης αδονης μαζι με τους υπολοιπους !!

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΑς ΔΕΡΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ...ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ

      Διαγραφή
  4. 07:26:00 συγχαρητήρια που αυτοπροσδιορίστηκες ψεκασμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πλεονέκτημα της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι πως τα έκανε όλα σωστά ή πως η σύνθεση της είναι αψεγάδιαστη.
    Αλλού είναι το ατού της. Αντικατέστησε τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και με αυτή συγκρίνεται όπως επίσης η εναλλακτική λύση είναι να ξανάρθει η παρέα του Αλέξη Πολάκη ξανά. Και μόνο σαν ελάχιστη πιθανότητα ένα σύγκρυο όλους μας πιάνει κι αναφωνούμε " Άγιο είχαμε το -19" Γ. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκτος του συγκρυου πρεπει να σε καταβαλλουν τακτικα κι αλλα ψυχοπλακωματα κυριε Γ.Κ. !! Αμωλα για εναν καλο ψυχιατρο πριν επιδεινωθει η κατασταση σου !!

      Διαγραφή
  6. Το θέμα που τίθεται είναι ότι η Κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως συγκριτικό στοιχείο γιατί δεν ήταν μια καλή η κακή Κυβέρνηση, αλλά ένα συνονθύλευμα ανίκανων ανθρώπων χωρίς καμία ιδεολογική σχέση από τις παρυφές της Άκρας Δεξιάς μέχρι την αναρχική άκρα αριστερά με επικεφαλής έναν αμόρφωτο πολιτικάντη χωρίς ίχνος αρχών και ιδεολιγικής συγκρότησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κυρ Γ.Κ. με το συμπαθιο βεβαια , αλλα ηθελα να σε ρωτησω να μας φανερωσεις τα βασικα κριτηρια που επιλεγεις προκειμενου να συγκρινεις κορυφαιες ντοπιες πολιτικες προσωπηκοτητες στις οποιες πτη ψηφο σου σαν και το τσιροπουλι, τον καυγατζη Αδωνι!!
    Ειναι >
    /τα κοπανισματα στα εδρανα,τα τσιρισματα και τα βρισιδια με τις εμφανησεις του στη Βουλη των Ελληνων
    /η ακαταληπτη γλωσσομανια του.......,
    πολλα τετοια κριτηρια θα μπορουσα να σου αναφερω , για το λογο αυτο γραψε ενα /δυο χαρισματα και ικανοτητες που δικαιολογουν τη παρουσια του Αδωνι στη Βουλη μας για να σε καταλαβω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αναφέρω μερικά δικά μου κριτήρια επιλογής πολιτικού προσωπικού.
      Αλλά σε ανθρώπους που υμνολογούν πολιτικούς τραμπούκους τύπου Πολάκη ή άλλα πολιτικά σούργελα που βλέπουν ανθρωπιστικά ιδεώδη σε κατά συρροή δολοφόνους δεν έχει νόημα.
      Είναι σαν να σπέρνεις καλοκαιριάτικα ξαι μάλιστα σε κατσάβραχα . Γ. Κ.


      Διαγραφή
    2. Τι ειναι το ξαι κυριε Γ.Κ.που εσυ σπερνεις καλοκαιριατικα στα βουνα ?
      Ο παππους μου ο μυλωνας ελεγε ξαι το δικαιωμα που βασταγε στο νερομυλο του για τα αλεσματα !!
      Τολμω για να πω οτι μπερευτηκες,εκτος κι αν στα τοπια σου λεγαν ξαι τη ριγανη η τις φακες !!

      Διαγραφή
    3. Τελικά επιβεβαίωσες πως είχα δίκιο. Δεν έχει νόημα η απάντηση σε σένα επι της ουσίας. Κάθησες κι έγραψες κατεβατό με αφορμή ένα ασήμαντο "τυπογραφικό" λάθος.
      Εσύ που περισσότερα είναι τα λάθη σου από τα σωστά.Γ. Κ

      Διαγραφή
  8. Γ.Κ είσαι σοβαρός να ανοίγεις διάλογο με το Διασκεδαστή? Ο άνθρωπος είναι τόσο αμόρφωτος που δεν αντιλήφθηκε ότι έγραψες ξαι αντί και εκ παραδρομής και αν έριχνε μια ματιά στο πληκτρολόγιο θα παρατηρούσε ότι το γράμμα κ είναι μετα το ξ και ως ετούτο είναι εύκολο η λάθος επιλογή. Άλλωστε και εννοιολογικά ήταν εύκολο να αντιληφθείς ότι είναι και.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1:15 επιβεβαιωσες αυτο που λεμε παντα ..τους συριζαιους τους εχουμε για να γελάμε και όχι να ανοιγουμε συζητηση μαζι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτα ειναι τα μειωνεκτηματα νασαι κουλικος !!
    Να πιστευεις οτι εχεις παντα δικαιο ,να διαστρεφεις πραγματα και καταστασεις ,να λες, πως το κ ειναι διπλα στο ξ στο πληκτολογιο και να ψαχνεις σαν δικολαβος για υπεκφυγες και περιττες δικαιολογιες !! Να μη μπορεις να παραδεχεσαι ακομα και τα λαθακια σου, ητοι να μιλας ντομπρα και να λες κι ενα συγνωμην για το λαθακι σου, να μη γινεσαι εχθρος και αντιπαλος με τον αλλον !!
    Αμην κι ο Κυριος κοντα σας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά