Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Μπράβο στον Α. Συρίγο!


Χθες στη Βουλή ο Α. Συρίγος είπε μόνον αλήθειες. Αμφισβήτησε τον μεταπολιτευτικό μύθο της Αριστεράς, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Οι ευθύνες επ' αυτού της Νέας Δημοκρατίας είναι σημαντικές. Ευτυχώς που βρέθηκε ένας άνθρωπος και αποκατέστησε την ιστορική αλήθεια. Και η Αριστερά τις περισσότερες φορές έχει κακή σχέση με την αλήθεια. Το αφήγημά της κινείται στα όρια του μύθου.

Τι είπε λοιπόν ο Α. Συρίγος;

1.Το Πολυτεχνείο δεν έφερε την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος. Ήταν μια πράξη αντίστασης, αλλά μέχρις εκεί. Το Πολυτεχνείο συνέβαλε στον σχεδιασμό των αξιωματικών να ανατρέψουν τον Γ. Παπαδόπουλο. Συνεπώς ανέτρεψε μια χούντα και έφερε μια άλλη πολύ πιο σκληρή. Αυτό το αποκαλούμε ετερογονία των σκοπών.

2. Η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στην Ελλάδα γιατί ο Ιωαννίδης αποτόλμησε το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου. Η τουρκική εισβολή που επακολούθησε οδήγησε στην πλήρη κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος. Δηλαδή η χούντα του Ιωαννίδη δεν ανατράπηκε, αλλά αποσυντέθηκε.

3.Στα εφτά χρόνια της δικτατορίας υπήρξαν πολλές και

σημαντικές πράξεις διαμαρτυρίας με κυριότερες την κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Αν αυτές είναι οι αλήθειες που είπε ο Α. Συρίγος και «πόνεσαν» την Αριστερά, εξίσου σημαντικά είναι και αυτά που δεν είπε. Τι δεν είπε;

1.Οι μόνες απόπειρες ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος έγιναν από τον Βασιλέα και τους βασιλόφρονες αξιωματικούς στις 13 Δεκεμβρίου 1967. Για να προλάβω τις αντιδράσεις, σημειώνω πως αυτό δεν μειώνει τις ευθύνες του για το πώς φτάσαμε στη δικτατορία. Η δεύτερη απόπειρα ανατροπής της χούντας έγινε από αξιωματικούς και ναύτες, με το κίνημα του Ναυτικού. Σε αυτό συμμετείχε και ο ήρωας Μουστακλής.

Σε αυτές τις δύο απόπειρες η Αριστερά ουδεμία συμμετοχή είχε. Συνεπώς, άλλο απόπειρα ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος και άλλο πράξεις διαμαρτυρίας εναντίον του.

3.Το ΚΚΕ εσωτερικού και η ανανεωτική Αριστερά σκεφτόταν σοβαρά να λάβουν μέρος στις εκλογές που θα διενεργούσε η κυβέρνηση Μαρκεζίνη, υπό το Σύνταγμα του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

4. Το ΚΚΕ είχε χαρακτηρίσει προβοκάτσια τις πρώτες συγκεντρώσεις στο Πολυτεχνείο των οποίων πρωταγωνιστές ήταν στελέχη της λεγόμενης επαναστατικής Αριστεράς, αυτοί που τους αποκαλούσαμε αριστεριστές. Τα δε συνθήματα των δύο πρώτων ημερών αναφερόταν στη σοσιαλιστική επανάσταση. Για να μη ξεχνιόμαστε.

Αυτά που είπε ο Α. Συρίγος και αυτά που δεν είπε, ανατρέπουν τον καταστατικό μύθο της Μεταπολίτευσης έτσι όπως τον συγκρότησε η Αριστερά. Τα δε αστικά κόμματα ποτέ δεν τον αμφισβήτησαν. Επάνω σε αυτόν τον καταστατικό μύθο και στην επανασυγγραφή του Εμφυλίου πολέμου οικοδομήθηκε η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Τα ενοχικά σύνδρομα των αστικών κομμάτων και των διανοουμένων τους συνετέλεσαν ώστε οι αριστεροί να γίνουν τα «κακομαθημένα παιδιά της Μεταπολίτευσης».

Και ήρθε χθες ο Α. Συρίγος μέσα στη Βουλή και με καθαρές κουβέντες αποδόμησε αυτόν τον μύθο. Και ήταν λογικό να ενοχλήσει. Ελπίζω να βρει και άλλους μιμητές μέσα στην Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας. Η περίοδος της ιδεολογικής ασυλίας της Αριστεράς έχει τερματιστεί.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Η ποιο αισχρή εκμετάλλευση της λεγόμενης αριστεράς από τους αγνούς αγώνες του Ελληνικού λαού ενάντια της δικτατορίας είναι το Πολυτεχνείο.
    Ακόμη ξαργυρωνουν επιταγές της λαϊκής αντίστασης. Εύγε στο Συρίγο που ξεφούσκωσε το μπαλόνι της αυταπάτης της αριστεράς. Αρκετά με το μονοπώλιο των αντιστασιακων αγώνων της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως ειπε ο Τσιπρας ..ειχαμε ψευδαισθησεις έτσι εχουν και για το Πολυτεχνειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά