Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Η μεγάλη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ με τις παρακολουθήσεις


Όταν κυβερνούσαν κατέγραφαν με τα τηλέφωνα ο ένας τον άλλον και δημοσιοποιούσαν διαβαθμισμένα έγγραφα ενώ σήμερα, θεωρώντας ότι ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου, κάνουν τους τιμητές των πάντων.

Αν ζούσε ο Λαβρέντι Μπέρια, ο αιμοσταγής αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ιωσήφ Στάλιν, θα επιδοκίμαζε την πρακτική των απογόνων. Τις ώρες που η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει κόκκινο, θα θυμίσουμε το παρελθόν του συγκεκριμένου κόμματος όταν ήταν στην κυβέρνηση και μάλιστα όχι με λόγια τρίτων, αλλά των ίδιων των βασικών πρωταγωνιστών της τότε κυβέρνησης.

Τους πάντες ηχογραφούσε με το κινητό του, προφανώς εν αγνοία τους, ο Γιάνης Βαρουφάκης το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα κρεμόταν από μια κλωστή με τις διαπραγματεύσεις προς τους πιστωτές, τις κλειστές τράπεζες και το δημοψήφισμα. Τους διαλόγους αυτούς ο Βαρουφάκης μετέφερε στο βιβλίο του «Adults in the Room» (Ενήλικοι στην Αίθουσα), τίτλος προερχόμενος από την ατάκα της τότε προέδρου του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Με κάθε λεπτομέρεια

Είχε γράψει ο Βαρουφάκης με κάθε λεπτομέρεια για να

ρίξει τα βέλη του για όλη εκείνη τη θλιβερή εικόνα στην κορυφή της πυραμίδας, που άκουγε στο όνομα Αλέξης Τσίπρας. «Σε ένα βιβλίο αυτού του είδους, στο οποίο τόσο πολλά εξαρτώνται από το ποιος είπε τι σε ποιον, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσω την ακρίβεια όσων έχουν ειπωθεί από τρίτους και τα παραθέτω εντός εισαγωγικών. Για τον σκοπό αυτόν, βασίστηκα σε ηχογραφήσεις που έκανα µε το τηλέφωνό µου, καθώς και στις σημειώσεις που κρατούσα εκείνη την εποχή, από τις πολλές επίσημες συναντήσεις και συνομιλίες που εμφανίζονται σε αυτό το βιβλίο», έγραφε, ενώ αποκαλύπτει ότι υπάρχουν και βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες. Δηλαδή στη διάρκεια του καυτού εξαμήνου συνήθιζε να αφηγείται στην κάμερα της συζύγου του όσα είχαν συμβεί στο Μαξίμου, στα Eurogroup κ.ο.κ. – κάτι σαν ημερολόγιο.

Στο τέλος Ιουνίου του 2015, ξαφνικά ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει κάτι απίστευτο: την ύπαρξη 16 δισ. ευρώ εκτός κυκλοφορίας: «Κάποια στιγμή, στη διάρκεια της καθημερινής επίσκεψής µου στο Μέγαρο Μαξίμου, βρήκα τον Αλέξη στο γραφείο του να απολαμβάνει τη συντροφιά του Αλέκου Φλαµπουράρη, ενός υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου και κάτι σαν πατρική φιγούρα. Ως συνήθως, ενημέρωσα σύντομα τον πρωθυπουργό γύρω από οτιδήποτε είχε ενδιαφέρον εκείνη την ημέρα, πρωτίστως για τον ρυθμό της εκροής καταθέσεων από τα ΑΤΜ. Ανέφερα επίσης το απόθεμα των 16 δισ. ευρώ. Τα µάτια του Αλέξη άστραψαν. Μου είπε: “Τι; Υπάρχουν 16 δισ. ευρώ σε μετρητά παραπεταμένα εδώ κι εκεί και εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε για να φορτώσουμε τα ΑΤΜ και να τα κάνουμε να λειτουργούν κανονικά;”»

 

«Να πάρουμε τα λεφτά»

Τότε ο Βαρουφάκης απάντησε: «Αλέξη, η κατάσχεσή τους θα ήταν κλοπή». «Ναι, Γιάνη, αλλά όταν το παιδί µου πεθαίνει της πείνας κι εγώ δεν έχω µία, έχω το ηθικό δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα. ∆εν είναι μια παρόμοια κατάσταση αυτή που ζούμε;», ανταπάντησε ο Τσίπρας για να ρωτήσει ο Βαρουφάκης: «Από πότε η κλοπή περιλαμβάνεται στο οπλοστάσιο της Αριστεράς;» Τότε ο Φλαµπουράρης όρμησε να υπερασπιστεί τον προστατευόμενό του πρωθυπουργό. «Εχουµε κάθε δικαίωμα», ούρλιαξε, «να πάρουμε αυτά τα λεφτά και να δώσουμε τέλος στο μαρτύριο του κόσμου».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διάλογοι στην τελευταία συνάντηση του υπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του δημοψηφίσματος. «Στη 1:30 π.μ. μπήκα στο γραφείο του. Με κοίταξε και μου είπε: Τα κάναμε σαλάτα». Ο Βαρουφάκης φέρεται να διαφώνησε, παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη, αλλά μια νύχτα σαν εκείνη θα έπρεπε να πανηγυρίζουν το 62% του «Οχι». «Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες – αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγησή του». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του πρότεινε για πολλοστή φορά να ξεκινήσουν την έκδοση ηλεκτρονικών IOUs στη βάση μελλοντικών τόκων και να «κουρέψουν» τα ομόλογα SMP του Ντράγκι. «Ή ενεργοποιείς το σχέδιό μας ή παραδίνεσαι» είπε στον πρωθυπουργό.

Κατόπιν ο Τσίπρας τού είπε: «Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα… Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν».

Και συνεχίζει ο Βαρουφάκης στο βιβλίο του: «Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μού εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε […] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό».

 

Το φάουλ του Κοτζιά

Αν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για το τι γινόταν τότε –όλα στον βωμό εξυπηρέτησης όχι των εθνικών συμφερόντων για πολλούς–, οι παρακάτω εικόνες από τη συζήτηση για τα Σκόπια είναι επίσης χαρακτηριστικές. Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το πέρας της ψηφοφορίας στη Βουλή, επανέλαβε τις κατηγορίες ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δημοσιοποίησε αποσπασματικά έγγραφα ειδικού χειρισμού του ΥΠΕΞ που αφορούν τη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΝΔ ανέφερε ότι ο Κοτζιάς έδωσε επιλεκτικά τα έγγραφα για δημιουργία εντυπώσεων ενώ από το πρωί η ίδια τον είχε προκαλέσει να καταθέσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν και τη δική του θητεία και τη δική του διαπραγμάτευση με τα Σκόπια. Οπως είχε πει ο Κοτζιάς, απέφυγε να το κάνει ώστε να υπάρχει πλήρης ο φάκελος στη διάθεση της Βουλής, των δημοσιογράφων και των ερευνητών και να καταγραφεί ιστορικά η όλη πορεία των συνομιλιών και της διαπραγμάτευσης από τη δημιουργία του θέματος μέχρι σήμερα.

Κατέγραφαν με τα τηλέφωνα ο ένας τον άλλον, έδιναν διαβαθμισμένα έγγραφα στον αέρα και σήμερα, θεωρώντας ότι ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου, κάνουν τους τιμητές των πάντων. Αιδώς Αργείοι…

 Γράφει ο Άρης Διάκος-tomanifesto.gr

3 σχόλια:

  1. Προσεχτε τον ατοπο συλλογισμο του γραφια εδω προκειμενου να αποδειξει οτι ο κ. Κουλης ειναι αγνη παρθενα!!
    Αφου κι ο Γιανης τοτε παλια , στις διαπραγματευσεις για οικονομικη βοηθεια και σωτηρια της Ελλαδος απο το φιασκο, ηχογραφουσε με το κινητο του τον Γερμανο Σοιμπλε προφανώς εν αγνοια του, γιατι να μη κανει κι ο Κουλη την ιδια δουλεια , να παρακολουθει τον πολιτικο του αντιπαλο του με καθε τροπο και μεσο???
    Διαστροφη της αληθειας και περασμα της καμηλας μεσα απο τη τρυπα του βελονιου , βασει χρησεων λογικων συλλογισμων στο Ελλαδα μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.protothema.gr/greece/article/1278853/akougan-sagia-pitsiorla-epi-suriza-ti-douleia-eihe-i-eup-se-suzitiseis-gia-epiheirimatika-metaxu-duo-stelehon-tou/?fbclid=IwAR1duP-Vde_irlJ6TvHA8ZTRwi7H8XX0gU86RLVP_7cVkp95wF8VCuYW5so ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ

      Διαγραφή
  2. .Μα περιμένετε σοβαρότητα, ειλικρινά και ήθος από τον Αλέξη?
    Εδώ είχαν καεί 103 αθώοι, η φωτιά είχε σβήσει στη θάλασσα κυνηγώντας τους άμοιρος κατοίκους, και αυτός με μεγάλη σοβαρωφανεια έλεγε ποιος ώρα θα σηκωθούν το πρωί τα αεροπλάνα ! Οι αδικοχαμένοι θα τον κυνηγούν σε όλη τη ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά