Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Το… κόμπλεξ του Τσίπρα


 

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσει το μίσος του για τους πολιτικούς αντιπάλους του και ιδίως για τον Μητσοτάκη, με τον οποίο έχει τεράστιο πολιτικό σύμπλεγμα από τις σερί ήττες…

Χθες έγραφα ότι με την ιστορία της απαλλαγής του Ανδρέα Λοβέρδου θα έπρεπε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην υπουργό. Όπως είναι φυσικό δεν… εισακούστηκα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε τελικά συγγνώμη από τον Λοβέρδο!

Το εντυπωσιακό είναι ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το ζήτημα της απαλλαγής του πρώην υπουργού ήταν σαν μην υπήρχε για τον ίδιο τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Όταν οι εξελίξεις δεν τους συμφέρουν, δεν λένε το παραμικρό. Όταν είναι ευνοϊκές γι’ αυτούς, βγαίνουν και κουνάνε το δάχτυλο προς όλους! Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο πολιτικής συμπεριφοράς προσπαθεί να επιβάλλει σε όλους.

Η προχθεσινή απόφαση για την απαλλαγή του Λοβέρδου ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να

επαναπροσδιορίσει τη στάση του με την πραγματικότητα. Ήταν μοναδική ευκαιρία για πείσει την κοινωνία ότι πράγματι έχει απαγκιστρωθεί από την πολιτική του Πολάκη και του Παπαγγελόπουλου και ότι έχει αντιληφθεί πως μόνο με τη μετριοπάθεια και τη σοβαρότητα μπορεί να κερδίσει ψήφους από τον μεσαίο χώρο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Την ευκαιρία όμως την έχασε και πάλι ο Τσίπρας. Έχοντας παρασυρθεί από τους ακραίους του κόμματός του, αντί να κάνει μια γενναία στροφή και να παραδεχθεί τα εγκληματικά πολιτικά λάθη που διέπραξε στην υπόθεση της Novartis, συνέχισε το ίδιο βιολί πιστεύοντας ότι έχει δίκιο και ότι με την πόλωση θα βγει τελικά κερδισμένος στις εκλογές.

Θα χάσει τις εκλογές ο Τσίπρας και αυτό το ξέρει και ο ίδιος. Απλώς προσπαθεί να συσπειρώσει ένα μέρος του ακροατηρίου του που έχει μάθει σε ακρότητες και υπερβολές απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Ο Τσίπρας ούτε πρόσωπο αλλάζει ούτε πολιτικές. Δυστυχώς για τον ίδιο έτσι έχει γαλουχηθεί και έτσι θα πορευθεί μέχρι τις εκλογές. Δεν τον ενδιαφέρει ο χώρος του κέντρου. Τον ενδιαφέρει μόνο να ικανοποιήσει το μίσος για τους αντιπάλους του και κυρίως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο έχει τεράστιο πολιτικό σύμπλεγμα γιατί τον έχει κερδίσει σε τόσες και τόσες εκλογές.

Αυτός είναι ο Τσίπρας και όποιος πιστεύει ότι έχει κάνει στροφή προς τον μεσαίο χώρο και τη μετριοπάθεια, ας γυρίσει πλευρό για να συνεχίσει τον ύπνο του. Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα σήμερα…

Δυσαρέσκεια Ανδρουλάκη για την αλλαγή ατζέντας!

Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά σαλόνια. Λένε κάποιες κακές γλώσσες ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πολυχάρηκε με την απαλλαγή του Ανδρέα Λοβέρδου από την ιστορία της Novartis. Οχι γιατί δεν ήθελε την απαλλαγή του βουλευτή του, αλλά επειδή η απαλλαγή αυτή αλλάζει την ατζέντα και διώχνει την επικαιρότητα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Αβυσσος η ψυχή του Νίκου Ανδρουλάκη…

 Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

tomanifesto.gr

2 σχόλια:

  1. Γιατί ο Ανδρουλάκης έγραψε κανένα σχόλιο συμπάθειας για το Λοβέρδο; Όχι! Είναι φανερό ότι υπάρχει αβυσσαλέο μίσος ανάμεσα στους δύο. Ο Λοβέρδος είναι γνωστό ότι είναι κεντρώος. Ο Ανδρουλάκης ούτε που ξέρει τι είναι. Περισσότερο δείχνει για κολαούζος των εξελίξεων κάθε φορά. Κάτι μου λέει ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων δε θα του βγει σε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σταυραετος Αλεξης δεν εχει αδυναμιες και συμπλεγματα !
    Ειναι το προσωποιημενο πολιτικο ηθος, η διορατικοτητα ,το αψεγαδιαστο πολιτικο προσωπο στη σημερινη Ελλαδα που μπορει να την οδηγησει σε νεα ακρωτηρια και λαπρες δοξες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά