Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Επισυνδέσεις: η γη είναι στρογγυλή


Ο Ανδρουλάκης ας πούμε ότι έχει κάθε έννομο συμφέρον να κάνει λάβαρο το ζήτημα των «επισυνδέσεων» – πόσο ευρηματική είναι η γλώσσα μας όταν πέφτει στα κατάλληλα χέρια. Οι «επισυνδέσεις» του πολιτικού του προγράμματος δεν μοιάζουν να διαθέτουν τις απαραίτητες διασυνδέσεις με το παρόν και το μέλλον της χώρας, αυτές τουλάχιστον που θεωρούνται αναγκαίες για μια επιτυχή πολιτική σταδιοδρομία. Κάτι πρέπει να προτείνεις, και είναι η αλήθεια ότι ως σήμερα ακόμη δεν ξέρουμε τι έχει να προτείνει ο κ. Ανδρουλάκης. Κινείται στο περίπου ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν έχω αντίρρηση ότι η «υπόθεσή» του, που οδήγησε στην παραίτηση του αρχηγού της ΕΥΠ και εξ αντανακλάσεως του γραμματέα του Γραφείου του Πρωθυπουργού, είναι κάτι σαν περγαμηνή ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Επιτέλους, εσείς κι εγώ μπορεί να νομίζουμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει τίποτε να πει, όμως άλλοι, σοβαρά στελέχη της διοίκησης της χώρας, πιστεύουν ότι

κάτι σοβαρό έχει να πει, κάτι μας κρύβει, και «επισυνδέονται» για να ακροασθούν τις διασυνδέσεις του περίπου. Το Σύμπαν των Ελλήνων έκανε ένα δώρο στον κ. Ανδρουλάκη. Πάνω που ο αστεροειδής του θάμπωνε στα τηλεσκόπια της πολιτικής ζωής, ήρθαν οι «επισυνδέσεις» να του ξαναδώσουν τη χαμένη του λάμψη. Αναρωτιέμαι δε αν η επιμονή του να του αποκαλύψουν για ποιον λόγο τον παρακολουθούσαν σχετίζεται με την περιέργειά του να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τους κρύβει και που δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος.

Αυτά ως προς τον κ. Ανδρουλάκη. Διότι στο σημείο αυτό πετάγεται ο κ. Τσίπρας. Φουριόζος σαν τον Ορλάντο, με τις εφημερίδες του να ζητούν παραίτηση Μητσοτάκη και τον ίδιο να απαιτεί να ανοίξει η Βουλή στις 22 Αυγούστου. Η διαπραγμάτευση με τον κ. Τασούλα αποδείχθηκε πολύ ευκολότερη από την περίφημη εκείνη των 17 ωρών με τους θεσμούς. Η Βουλή θα ανοίξει στις 22 Αυγούστου και ο κ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει τον δημοκρατικό του πόνο. Γιατί, κύριοι, παρακολουθούσατε τον Ανδρουλάκη και όχι εμένα; Εγώ δεν είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; «Είμαι πολιτειακός παράγων, κύριοι, και με αφήνετε εκτός επισυνδέσεων. Αυτό κι αν είναι εκτροπή». Και για να μην κοροϊδευόμαστε. Κανένα Σύνταγμα, όσο σοφό κι αν είναι, δεν μπορεί να αποκλείσει τη διείσδυση της τεχνολογίας στις σύγχρονες κοινωνίες. Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα, κάποιος θα βρεθεί να την αξιοποιήσει. Το Γουοτεργκέιτ ανήκει στο παρελθόν. Σαράντα οχτώ χρόνια μετά, όσα και η δημοκρατία μας, οι «επισυνδέσεις» είναι το πιο κοινότοπο πολιτικό εμπόρευμα. Και μη μου πείτε ότι υπερασπίζομαι τις παρακολουθήσεις – διότι δεν τις υπερασπίζομαι. Απλώς, για μία ακόμη φορά εντυπωσιάζομαι από μια κοινωνία που διαπιστώνει ότι η γη είναι στρογγυλή.

 Τάκης Θεοδωρόπουλος-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά