Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Λύκοι


 

Τα θαύματα του πάτερ Λουπασάκη

Aς πούμε ότι ο Δημήτρης Λουπασάκης κατεβαίνει υποψήφιος για βουλευτής. Με ποιο κόμμα; Αν αληθεύουν τα ρεπορτάζ για τους πολιτικούς που συνέρρεαν στους Αγίους Ισιδώρους, μάλλον η Νέα Δημοκρατία έχει το προβάδισμα, αλλά θα μπορούσε θαυμάσια να είναι οποιοδήποτε κόμμα της αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, ο εφημέριος θα έβγαινε με περίπατο. Κι όπως η Τζόρτζια Μελόνι φωτογραφήθηκε με τα πεπόνια, εκείνος θα πόζαρε κρατώντας τον τίμιο, θαυματουργό σταυρό του που αναβλύζει μύρο.

Καλή είναι η πλάκα. Παραμένει όμως το γεγονός ότι πλήθος πιστών ανέβηκε και χθες στον Λυκαβηττό για να ακούσει έναν άνθρωπο που εδώ και πέντε χρόνια έχει κατηγορηθεί για «αγυρτεία», «απείθεια», «ανυπακοή», «διαστροφή του ορθοδόξου και εκκλησιαστικού ήθους», «συνωμοσία» και «σκανδαλισμό της συνείδησης των πιστών». Οι χαρακτηρισμοί περιλαμβάνονται σε πόρισμα του ανακριτή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που

βασίστηκε σε έρευνα τριών ετών, περιλαμβάνει δεκάδες μαρτυρίες, παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2017, στη συνέχεια μπήκε στο αρχείο και αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα από τα Εllinika Hoaxes.

Kανείς βέβαια δεν έπεσε από τα σύννεφα. Τον περασμένο Ιούνιο, ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μίλησε για «κατασκευασμένα θαύματα» και υποστήριξε ότι έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις γι’ αυτή την «απάτη ολκής» που μπήκαν στο συρτάρι ύστερα από επέμβαση πολιτικών προσώπων. Αποτέλεσμα; Ο ίδιος ο εφημέριος απάντησε ότι έχει κάνει χιλιάδες θαύματα (στο παρελθόν έχει βεβαιώσει ότι διαθέτει και βίντεο, «πιστοποιημένο από γιατρούς», με ανάσταση νεκρού), ζητώντας να δεχθούμε «την αγάπη του και τη συγχώρεσή του». Και η Ιερά Σύνοδος απέστειλε εγκύκλιο στις Ιερές Μητροπόλεις όπου αναφερόταν σε ψευδοπροφήτες, ψευδοαγίους και «λύκους βαρείς μη φειδόμενους των λογικών προβάτων της Εκκλησίας».

Ωραίος ο δημοκρατικός διάλογος, αλλά οι ουρές συνεχίστηκαν. Χιλιάδες άνθρωποι δηλαδή με προβλήματα υγείας καταφεύγουν τα τελευταία χρόνια για τη θεραπεία τους σε έναν ιερέα, εγκαταλείποντας ενδεχομένως την αγωγή που ακολουθούν. Ποιος θα προστατεύσει τα πρόβατα από τους λύκους;

Το υπουργείο Παιδείας διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να παρέμβει. Εισαγγελικό ενδιαφέρον δεν διαφαίνεται, παρόλο που έχουν διατυπωθεί υπόνοιες ακόμη και για «υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση του Ιερού Χρήματος». Οσο για τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, θα εξετάσει, λέει, το ζήτημα σε προσεχή συνεδρίασή της και προσανατολίζεται στη μετάθεση του ιερέα σε μονή των νοτίων προαστίων ώστε να εκτονωθεί η κρίση. Δηλαδή οι κάτοικοι εκεί είναι δεύτερης κατηγορίας σε σχέση μ’ εκείνους του Λυκαβηττού και δεν πειράζει να φορτωθούν έναν «ψευδοπροφήτη»;

Ενα από τα δύο συμβαίνει. ‘Η ο Λουπασάκης είναι «αγύρτης», «διαστροφέας» και «σκανδαλιστής», οπότε πρέπει να απομακρυνθεί από τους κόλπους της Εκκλησίας ανεξαρτήτως των θρησκευτικών ή πολιτικών του στηριγμάτων, ή είναι ένας αληθινός θαυματοποιός που ανασταίνει και νεκρούς, οπότε πρέπει να αξιοποιηθεί, να προαχθεί, ενδεχομένως και να προταθεί για τη θέση του Αρχιεπισκόπου όταν αυτή χηρέψει. Τρίτη λύση δεν υπάρχει.

 Μιχ. Μητσός-ΤΑ ΝΕΑ

10 σχόλια:

  1. Δεν παμε καλα με τον κ.Κουλη αλλα κι ουτε με το παπαδαριο !!
    Ακομα δεν μαθαινουμε ποσα λεπτα μαζευει στα παγκαρια η καθε επισκοπη,που πανε και τι γινονται ! Κι η αληθεια ειναι οτι η ενεργητικοτητα του καθε επισκοπου, ιδιαιτερα δε του δικου μας, ολο και δυναμωνει και ολο και περισσοτεροι νεωτερισμοι εμφανιζονται!
    Τουρισμος μοναστηριων σκοπευεται τωρα,ενω αφινουμαι τα ορεινα χωρια μας να ρειμαζουν κι ν~αφανιζονται !! Δοξασμενος ο Μεγαλοδυναμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεταμε και ενα κ. κουλη σε ολα τα αρθρα σε ολα τα σχολια...εχεις μεγαλη πλακα...συνεχισε

      Διαγραφή
    2. 4:12:00 βγαλε τη παρωπιδα και βλεπε τη κοινωνια απο μια καταδικη σου , προοδευτικη σκοπια ,μαζι δε και τις κακοτοπιες που φρεναρουν και μενουμε στα ιδια
      καταιδρωμενοι!!
      Αν δεν μπορεις χαζογελα, σταυρωσε τα χερακια σου,στρεψου στην Ανατολη και ψαλε σα τη γιαγια μου ευλογηταρια μην κι ετσι σωθουμε !!

      Διαγραφή
    3. Πρεπει ναχεις αλλο οριζοντα κι ετσι ολα να τα αποδιδεις στον Μεγαλοδυναμο και τη Θεια χαρη ! Ειναι βεβαια κι αυτο μια δυνατοτητα για να μη σκοτιζεσαι και να επαναπαυεσαι, κοιταζοντας τον ουρανο και τα στερια !! Απο την αλλη μερια σαν κοινωνικο ατομο εχεις ομως και υποχρεωσεις !! Το /συν Αθηνα και χειρα κινει / που λργαν οι προγονοι μας ειναι ενα κεντρικο σημειο για να ευδοκημα και προκοβει καθε κοινωνια και μαλιστα σαν τη δικη μας ,π~εχουμε τη τυχη να ζουμε ελευθερα και να
      μπορομε να συμμετασχουμε στην εξελιξη της ! Το να αποδοκιμαζεις με το ...εχεις πλακα .. δειχνει κενοτητα και αδιαφορια! Ρωτησε και τον κ. ΓΚ επι του θεματος και περιμενε την απαντηση του !!

      Διαγραφή
    4. γιατι ρε γαμωτο δεν πεταξες και ενα κ. κουλη...χαλασες κι εσυ..σε πληρη απογοητευση μετα απο 8 δημοσκοπησεις που δειχνουν τον σταυραετο αλεξη στα ταρταρα

      Διαγραφή
    5. - 5:17:00 μ.μ. EEST δεν το πεταξα για μην χαλασω τον υπνακο σου και τον εφησιχασμο σου !
      Η Ελλαδα μας τσιφτια μ~εχει αναγκη απο ξυπνια παιδια αλα Αλεξη οχι ομως απο μαλθακους υπνους ,γκρινιαρηδες η αριστοκρατες !!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΜΠΑΦΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αυτός φωτογραφίες με το ζεύγος Μητσοτάκη;Λυγναδης Λουπασάκης Χρηστοφοράκος και άλλα ''ων ουκ έστιν αριθμός'' καλα παιδιά για μια φωτογραφία με το ζεύγος!!!! Ρε κανας καλός ρεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι η συνειδηση που ελεγχει βρε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ομως που η συνειδηση προφανως δεν τους ελεγχει στο βαθμο που πρεπει 9:40:00!
      Και τι δεν θα μπορουσε να χρηματοδοθει και στεργιωθει στα τοπια μας με πρωτοβολια κα χρηματοδοτηση της εκκλησιας !!!!
      Ακουστητε ποτε να διατεθουν λεπτα απο μητροπολεις π,χ, για δενδροφυτεψη στα αγονα βουνα μας? Να φτιαχτει ενας δρομος μοναστηριου συναμα δε και οι αγροτικοι δρομοι καποιου κοντινου χωριου? Που και ποτε ιδρυσαν οι εκκλησιες μετα την απελευθερωση καποιες τεχνικες σχολες στα ορεινα χωρια για να εκπαιδευουν τα νεα παιδια σε διαφορες τεχνικες , οπως καναν και κανουν ακομα οι καθολικοι/ευαγγελικοι που διδασκαν /διδασκουν τα ντοπια παιδια τους σε πολλες και διαφορες τεχνικες τοσο στην οικοδομηκη οσο και την εσωτερικη διακοσμιση σπιτιων , οχι αποκλειστικα και μονο με θεικες παραστασεις? Χωρις τους μοναχους και τους τεχνητες που εκπαιδευσαν αυτοι στα μοναστηρια και τα ιδρυματα τους δεν θα υπηρχαν οι θαυμασιες μητροπολεις,δες Γαλλια Παναγια των Παρισιων/Νοτρε Νταμ, Ιταλια, ντομο στο Μιλανο η Γερμανια ολα τα Ντομ των γερμανικων πολεων !!Καλο το Κυριε ελεησον αλλα ας επιδειξουν ζηλο και χρηματοδοτησουν για τη προοδο και αλλου!!!! Τα λεπτα μελλοντικα θα γινουν λιγα , ο τοπος μας θα χρειασθει συμπαρασταση κι απο την εκκλησια κι οχι μονο για τα συσιτια !

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά