Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ο φράχτης στον Έβρο και τα συμπλέγματα της Αριστεράς


Προχθές ο Α. Τσίπρας στη συνέντευξή του στην κυρία Κοσιώνη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στον φράκτη στον Έβρο, δήλωσε πως είναι αναποτελεσματικός. Εξ όσων γνωρίζω στην ελληνική γλώσσα «αναποτελεσματικός» σημαίνει αυτός που δε φέρνει αποτέλεσμα. Δεν ανταποκρίνεται στο έργο που πρέπει να επιτελέσει και για το οποίο προορίζεται. Στη συριζαϊκή ιδιόλεκτο μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο, όμως στην καθομιλουμένη δεν υπάρχει άλλη σημασία.

Όντως ο φράκτης στον Έβρο αποδείχθηκε αναποτελεσματικός; Από όποια πλευρά του φράκτη και αν βρισκόσουν τον Μάρτιο του 2020, για να θυμηθούμε τι έλεγε ο Τσίπρας για τις μολότοφ, στην προκειμένη περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Αυτούς που ήθελαν παρανόμως να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος δεν τους το επέτρεπε και διευκόλυνε, στο μέτρο της έκτασης του, αυτούς που τους απωθούσαν. Υπάρχουν οι εικόνες που το μαρτυρούν.

Εννοείται πως αν δεν υπήρχε ο φράκτης, που τότε δεν είχε ακόμα τις σημερινές αντοχές, οι παράνομοι μετανάστες είτε θα εισέρχονταν στην Ελλάδα είτε οι συνοριακές δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσουν σε μάχες εκ του συστάδην, θα έπρεπε να καταφύγουν σε άλλα μέσα που θα είχαν τραγικά αποτελέσματα. Συνεπώς ο φράκτης στον Έβρο

αποδείχθηκε όχι απλώς αποτελεσματικός, αλλά στον υπερθετικό βαθμό, αποτελεσματικότατος.

Τότε γιατί ο Α. Τσίπρας είπε δημοσίως αυτή την ανακρίβεια; Την απάντηση την έδωσε στην ίδια τη συνέντευξη, αμέσως μετά, ο ίδιος. Είπε πως «για κάποιους το τείχος είναι φετίχ». Προφανώς αναφερόταν στον ίδιο και στους συντρόφους του που οτιδήποτε εμποδίζει την παράνομη είσοδο των μεταναστών το καταγγέλλουν όπου βρουν.

Ακόμα και σε διεθνή fora, αν και γνωρίζουν πως με τη στάση τους βλάπτουν την πατρίδα τους. Η στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστική αυτής της αντίληψης. Θα έλεγα πως πρόκειται για κατάντια! Έφτασαν στο σημείο να καταγγείλουν τη FRONTEX γιατί φυλάσσει τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Για κακή τύχη του Α. Τσίπρα την ώρα που έδινε τη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, την ίδια ώρα, άλλος τηλεοπτικός σταθμός, ο Αντένα, πρόβαλε δημοσκόπηση στην οποία το 64% των ερωτηθέντων ζητούσε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα φύλαξης των συνόρων, ενώ η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (61,7%) συντασσόταν με αυτήν την άποψη, απέχοντας ελάχιστα από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που ζητούσαν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα σε ποσοστό 62,9%.

Ας σημειωθεί πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν λιγότερο αυστηρά μέτρα ήταν μόνον 11,4%. Είναι εμφανής η απόσταση που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του 4% από τα αιτήματα της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του, κάτι που καθιστά τη σχέση τους χαλαρή. Με την πρώτη ευκαιρία μπορεί να σπάσει. Να σημειωθεί πως πρώτοι στη λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων ήταν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 65,3%.

Λες και αυτή η δημοσκόπηση ήταν αφιερωμένη στον Αλέξη Τσίπρα και στους ευρωβουλευτές του. Υποθέτω πως όλα αυτά την κατάλληλη στιγμή θα τεθούν ενώπιον των Ελλήνων πολιτών που θα πρέπει να αποφασίσουν, πέραν όλων των άλλων, και τι είδους φύλαξη συνόρων θέλουν.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά