Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Όλα εδώ πληρώνονται


Μέσα σε δύο μήνες, δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ είδε την πολιτική του ψεύδους και της λάσπης να γίνεται μπούμερανγκ. Την πρώτη φορά όταν όλοι θρηνούσαν την άταφη νεκρή Μαρία στη νησίδα του Έβρου, κατηγορώντας γι΄ αυτό την κυβέρνηση και τη δεύτερη φορά τώρα, αυτές τις ημέρες, όταν λόγω της γνωστής υπόθεσης του παιδοβιασμού χαρακτήριζαν τη Νέα Δημοκρατία, κόμμα παιδοβιαστών. Όχι μόνον ο όχλος του Διαδικτύου, αλλά και επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργοί, στενοί συνεργάτες του Α. Τσίπρα. 

Τυφλωμένοι από τον φανατισμό τους δεν αντιλήφθηκαν πως σε παρόμοιες αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις είναι ανόητο να προσπαθούν να ανακαλύψουν τα πολιτικά φρονήματα των δραστών γιατί πάντα η τομή είναι οριζόντια. Σε τέτοιες καταστάσεις δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, γιατί σχεδόν πάντα πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. 

Με την αποκάλυψη πως μέσα στο γνωστό κύκλωμα ήταν και ένα επώνυμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξε αίφνης όλο το

πολιτικό κλίμα επί του συγκεκριμένου θέματος. Οι πρώην υπουργοί έχουν κρυφτεί, ενώ ο υπόνομος του Διαδικτύου κάνει το ρεπό του.

Μα δεν αντιλαμβάνονται πως με τη λάσπη δεν κερδίζονται οι εκλογές; Φυσικά και δεν το έχουν αντιληφθεί, απεναντίας αυτό ακριβώς πιστεύουν. Έχοντας ενσωματώσει πλήρως το «αυριανικό» ΠΑΣΟΚ, έχουν υιοθετήσει και τις πρακτικές του. Νομίζουν πως σπιλώνοντας και απαξιώνοντας ηθικά μια ολόκληρη ιστορική παράταξη, θα κερδίσουν ψηφοφόρους. Έτσι έχουν μάθει να πολιτεύονται. 

Από την άλλη πλευρά, με τέτοια αήθη μέσα προσπαθούν να αναπληρώσουν την παντελή απουσία πολιτικού λόγου, πολιτικών προτάσεων, την έλλειψη μιας συγκροτημένης εναλλακτικής απέναντι στην κυβέρνηση. Συγχέουν τη λάσπη με το πολιτικό επιχείρημα, το ψέμα με τον πολιτικό αντίλογο. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι δέσμια πλέον ενός φανατισμένου ακροατηρίου που αυτά δημιούργησαν και το οποίο έχει επιβάλει το ήθος του πολιτικού τους λόγου. Και να θέλουν -που δε θέλουν- δε μπορούν να ξεφύγουν. 

Είναι αυτονόητο πως η Νέα Δημοκρατία άριστα πράττει που δεν εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά την αποκάλυψη για τις δραστηριότητες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση των παιδοβιαστών. Δεν μπορεί ένα μαζικό κόμμα, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, να γνωρίζει την προσωπική ζωή και τα βίτσια του κάθε στελέχους του και προφανώς ουδεμία ευθύνη φέρει για ό,τι προκύψει. Δε γνωρίζω αν η τροπή που παίρνει πλέον η υπόθεση τους συνετίσει για το μέλλον -κάτι που δεν το πιστεύω- αλλά προς το παρόν πληρώνουν την πολιτική επιλογή που έκαναν να πορευθούν με το ψέμα και τη λάσπη. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να μη σηκώνει ψηλά το θέμα, όμως οι νοήμονες πολίτες, αυτοί που κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα, καταλαβαίνουν.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

8 σχόλια:

  1. τελικα ειναι τοσο μεγαλος ο πονος τους απο την μεγαλη ηττα των εκλογων που απο το μισος τους πατανε τα κορδονια τους ...θα τους κυβερνα ο Μητσοτακης καμια δεκαετια ακομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχομαι και παρακαλω καθε πρωι και βραδυ τον Καλο Θεο και Προστατη της Πατριδας Ελλαδας και του Ελληνισμου απανταχου στην Υφηλιο που την ευλογει, προστατευει και καθοδηγει, ν~ αναθεσει σε λιγο τη διακυβερνηση της στον Αλεξη μας στο αει και εις τους αιωνας ! Αμην !
      Η Ελλαδα με τον Αλεξη θα μεγαλουργησει γιατι αυτο το θελει ο Θεος να γινει και θα γινει !!

      Διαγραφή
    2. τσιφτια 10:45:00 π.μ Δεν εχω συλλαβει τον εαυτο μου να μη ξερει τι γραφει και τι λεει, αν και φτιαχνω καθε χρονο εξαιρετικο κρασι κοκκινο, μπρουσικο, με 12,5 μπομε βαθμους , ψημενο σε κεδρινα βαρελια κι απο σταφυλια καμπερνε, μερλο και Σιρακ, οπως και τσιπρο 42 βαθμων,
      Το κρασι μου το δινω σε φιλους σαν τον σταυραετο μας Αλεξη , αλλα ουτε και μια σταλα σε τυπους Κουληκους !! Ουστ !!
      Υστερογραφο! Ομως, οταν ο Σταυραετος Αλεξης θα κερδισει τις προσεχεις εκλογες , για χαρη της Ελλαδας, να μου πεις το εκλογικο γραφειο του Κουλη ωστε να
      σου αφισω μερικα μπουκαλια να τα πιεις στη γεια του Σταυραετου μας και να πεσεις μετα σε βαθυ υπνο χαμενος και ξεχασμενος!!!

      Διαγραφή
    3. Καλα σου λεω εγω μην γραφεις πιωμενος

      Διαγραφή
  2. Ο σύντροφος έδινε το τηλέφωνο της 12χρονης και στους φίλους του, συντροφική αλληλεγγύη
    που λέει και το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε πως περίμεναν να βγει στη φόρα τώρα γι αυτό ο θεόσταλτος την έκανε για Βουδαπέστη.🙂Γ Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στηλε και τη μεταφραση απο το σχολιο σου για να σε καταλαβω, αυτη τη γλωσσα σου δεν την νογα ο καθενας !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά