Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Γραμμή Μαζινό κατά ΣΥΡΙΖΑ


Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μπορούν να διακριθούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές με «γνήσιους ΠΑΣΟΚικούς συνδυασμούς»

Στη Χαριλάου Τρικούπη, εκτός από την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για της εθνικές εκλογές, το εκλογικό επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη προετοιμάζει και τους συνδυασμούς του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές, που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2023.

Ένας από τους λόγους που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δρομολογήσει την τακτοποίηση της συγκεκριμένης εκκρεμότητας είναι επειδή θέλει να εξουδετερώσει εγκαίρως τις επιθετικές ενέργειες που εξαπολύει σε βάρος του κόμματός του ο ΣΥΡΙΖΑ με το να βολιδοσκοπεί πράσινους «αυτοδιοικητικούς». Ο κ. Ανδρουλάκης έχει αντιληφθεί πως στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως αυτοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τα προηγούμενα χρόνια αυτομόλησαν στην Αριστερά, επιχειρούν εδώ και αρκετούς μήνες να ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας σε πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, τάζοντάς τους ότι θα έχουν την «υποστήριξη» της Κουμουνδούρου στις κάλπες ή και επισήμως το χρίσμα της.

Ουκ ολίγοι «πολιτευτές» του ΠΑΣΟΚ από

τον χώρο της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης έχουν δεχτεί οχλήσεις από τους «εκπροσώπους» του Αλέξη Τσίπρα, όπως είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, αλλά και άλλοι, προκειμένου να αποδεχτούν τη συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος να κάνουν από κοινού «εκλογικό ταμείο». Δηλαδή η νίκη τους να «καταγραφεί» ως συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων στον χώρο της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αυτήν την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, να τάζει δηλαδή λαγούς με πετραχήλια σε υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της αυτοδιοίκησης, την αντιμετωπίζει με καχυποψία. Θεωρούν στη Χαριλάου Τρικούπη πως οι κομματικοί «απεσταλμένοι» του κ. Τσίπρα σε διάφορους δήμους και περιφέρειες της χώρας προσεγγίζουν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης με σκοπό να τους «εγκλωβίσουν» εν όψει των εθνικών εκλογών, που θα έχουν προηγηθεί.

Δηλαδή, η Κουμουνδούρου «υπόσχεται» πως θα προσφέρει χρίσματα σε «πράσινους» υποψηφίους δημάρχους ή περιφερειάρχες, ελπίζοντας πως αυτοί στις εθνικές εκλογές που θα προηγηθούν θα αποδείξουν πως αξίζουν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ με το να «μαζεύουν» ψήφους και να δίνουν προεκλογικό αγώνα υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διακριθεί στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών με «γνήσιους ΠΑΣΟΚικούς συνδυασμούς» και υποψηφίους, ώστε να μην μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευτεί την νίκη τους για να δημιουργήσει εντυπώσεις προς όφελός του.

 Γράφει ο Λεωνίδας Δεληγιώργης

manifesto.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλά θα κάνει το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει μια και καλή τη πολιτική του θέση, ώστε οι ψηφοφόροι του να έχουν καθαρή εικόνα. Αν θέλει να γίνει ουρά του Τσίπρα, κανένα πρόβλημα. Ο κόσμος θα το κρίνει. Αν θέλει να στηρίξει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα με ιδέες και οράματα θα πρέπει να αγωνιστεί και να πείσει τον Έλληνα ψηφοφόρο όπως έκανε ο Ανδρέας.
    Διαφορετικά υπάρχει η εύκολη επιλογή του Τσιπρα-Σπιρντζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά