Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Νέα στρατηγική Ανδρουλάκη


Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στάσιμο δημοσκοπικά και ο πρόεδρός του αλλάζει στάση.

 

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να παραμένει… στάσιμο, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αλλάξει στρατηγική. Από το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα κρατούν ίσες αποστάσεις!

Η υπόθεση των υποκλοπών έφερε μεν πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά η στρατηγική της Κουμουνδούρου, μέσω της οποίας «καπέλωσε» το ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε ζητήματα και στο εσωτερικό του κόμματος. Από τη μια, βέβαια, ορισμένοι (πιο «σκληροί») τάσσονται υπέρ μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα, εντούτοις υπάρχει ένα ιδιαίτερα ισχυρό ρεύμα που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται κάπου στη μέση…

Ο ίδιος γνωρίζει ότι μετά τις εκλογές θα έχει τον μουντζούρη, καθώς θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα κινηθεί αυτόνομα ή θα επιδιώξει μια συνεργασία. Ο γρίφος, βέβαια, δεν έχει εύκολη λύση, αφού και στις δύο περιπτώσεις θεωρείται σίγουρο ότι θα δυσαρεστήσει μερίδα και των στελεχών του και των ψηφοφόρων ενώ με βάση τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί εκείνη την εποχή (εθνικά, ενεργειακά, ακρίβεια, σταθερότητα κ.λπ.) δεν αποκλείεται οι όποιες συνέπειες να είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Στο μεταξύ, τα ρέστα τους τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τα παίξουν αύριο κατά τη διάρκεια της (κεκλεισμένων των θυρών) συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Μετά τη συζήτηση επί του πορίσματος την περασμένη Παρασκευή, στη Βουλή έχουν κληθεί στελέχη των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ο Χρήστος Ράμμος (ΑΑΔΕ), η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Χρήστος Δεμίρης, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, από τις τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών αναμένεται να καταθέσουν οι εξής:

  • Αναστάσιος Σύρμαλης, υποδιευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Δεδομένων OTE Globe.
  • Πέτρος Κρόγκος, διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών της Wind.
  • Μαρία Σκάγκου, αντιπρόεδρος του ΔΣ, νομικός σύμβουλος και διευθύντρια Εταιρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Vodafone Ελλάδος.
  • Γεώργιος Διαμαντόπουλος, διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλεπικοινωνιακής Απάτης Ομίλου ΟΤΕ.
  • Ευάγγελος Λεμονιάς, υποδιευθυντής Systems Security & Cyber – Resilience Ομίλου OTE.
  • Κωνσταντίνος Μέγας, executive director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας Ομίλου ΟΤΕ. 
  • Γράφει ο Αλέξανδρος Διαμάντης

 tomanifesto.gr

1 σχόλιο:

  1. Ητανε λεει που θα επαναοατριζε ο νεος Προεδρος χιλιαδες κοσμου κα θα γινοτανε δευτερο κομμα. Γιαυτο φροντισαν Θεοι και φαιμονες, Κρητικοι και Λοβερδοι και οχι μονο, να τον βγαλουν Προεδρο και να εξαφανισουν τον εχθρο τους τον Παπανδρεου.Ητανε η τελευταια τους ευκαιρια και την εχασαν και αυτο θα το ανακαλυψουν στις επερχομενες εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά