Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Πλερέζες για τα γκάλοπ


Ο δημοσκόπος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον θάνατο του Ηλία Νικολακόπουλου, Κώστας Πουλάκης αγωνίζεται να βρει άκρη με τα νούμερα, πλην όμως φευ. Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία της Κουμουνδούρου γιατί, παρά το θέμα των παρακολουθήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν ανακάμπτει.

Η διαφορά παραμένει στις 7 και 8 μονάδες ή και παραπάνω και μάλλον θα πρέπει να γίνει κάποιο θαύμα για να αντιστραφεί το κλίμα και πολύ περισσότερο να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη θέση στις εκλογές, όπως έχει θέσει στόχο ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Είναι δε εντυπωσιακό ότι δεν απέδωσε ούτε το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος στη ΔΕΘ –αν ρωτήσει κάποιος τον απλό πολίτη, το αγνοεί– ούτε τα νέα πρόσωπα μετά το Συνέδριο, ούτε άλλες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το διάστημα αυτό η Κουμουνδούρου.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τις

μετρήσεις, απασχολούν ιδιαίτερα την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το μόνο ίσως θετικό για αυτήν είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, και μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησής του, όχι απλώς δεν κερδίζει, αλλά και εμφανίζει μικρά μεν, πτωτική πορεία δε. Ο Αλέξης Τσίπρας, βεβαίως, δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί από το εσωτερικό του κόμματός του, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Μετά γαία πυρί μιχθήτω…

Η εσωκομματική αντιπολίτευση αναμένει το αποτέλεσμα των εκλογών, που αν είναι μια ήττα σαν αυτήν που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις σήμερα, όλα τα ενδεχόμενα για τις πρωτοβουλίες της είναι ανοιχτά.

Άλλοι δημοσκοπικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η διαφορά αυτή θα μπορούσε να είχε μειωθεί, αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφάνιζε αρνητικό πρόσωπο απέναντι στην αγορά και τις επιχειρήσεις, διαμορφώνοντας για το κόμμα του μια παλαιού τύπου αριστερή-κρατική αντίληψη που δεν συνάδει με τα δεδομένα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και «τρομάζει» επιχειρηματίες και opinion makers.

Αν δούμε μια τελευταία μέτρηση –όλες περίπου ίδια βγάζουν– για παράδειγμα της Opinion Poll, στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 44,6% και ο Αλέξης Τσίπρας έπεται με 25,3%. Στο κυρίαρχο θέμα της ενεργειακής κρίσης, η επιδότηση με 1,9 δισ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο για τους λογαριασμούς της ενέργειας αξιολογείται θετικά από το 35,9%, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 60,1%. Ωστόσο, από τη συνολική αξιολόγηση των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση όλους τους τελευταίους μήνες για την ακρίβεια και τη στήριξη της κοινωνίας προκύπτει ότι το 50% τα αξιολογεί θετικά, με το 49,2% να τα αξιολογεί αρνητικά.

Παιχνίδι χαμένο από τα αποδυτήρια

Το πρόβλημα για την αντιπολίτευση είναι ότι στην ερώτηση αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε καλύτερα την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις, θετικά απαντά το 21,4%, με το 71,7% να έχει αντίθετη άποψη. Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 31,4% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει αρνητική απάντηση, ενώ στο ΠΑΣΟΚ το 10,3% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τα κατάφερνε καλύτερα, με το 83,9% να απαντά αρνητικά. Επίσης, το 47,2% πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης, με το 22,5% να επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και το 22,9% τον κανέναν, ενώ στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και στήριξης των ασθενέστερων οι αντίστοιχες επιδόσεις είναι 39,8%, 35,2% και 22,7%, αντίστοιχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται 44,6% έναντι 25,3% του Αλέξη Τσίπρα, με το 27,7% να επιλέγει τον κανέναν. Στη ΝΔ οι επιλογές είναι 84,4%, 3,6%, 10,8%. Στον ΣΥΡΙΖΑ 14,7%, 69,9% και 13,7%, στο δε ΠΑΣΟΚ 62,3%, 13% και 20,3%.

Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα κριθούν πολλά στο επίπεδο των συσχετισμών. Έτσι όμως όπως πάει το παιχνίδι για τον Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται ότι αυτό έχει χαθεί από τα αποδυτήρια. Για την ώρα, λένε στα στελέχη να υποστηρίζουν ότι οι δημοσκόποι κάνουν έρευνες στα σταθερά τηλέφωνα και όχι στα κινητά. Απόγνωση…

 Άρης Διάκος-tomanifesto.gr

11 σχόλια:

  1. Όταν ο ξάδελφος του Αλέξη και στενός συνεργάτης του λέει δημοσίως και το επαναλαμβάνει την επόμενη μέρα ηλιθιωδώς , ότι ένας έγκριτός οικονομικός αναλυτής των Financiel Times " τα έχει πάρει ή έχει πάρει ναρκωτικά" γιατί έγραψε θετικά για την Ελληνική Οικονομία, αντιλαμβάνεστε γιατί επίπεδο μιλάμε. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι πολύ βλάκας, κατηγορεί κάποιον δημοσίως ότι χρηματίζεται η ότι είναι ναρκομανής. Αν του κάνει μήνυση ο δημοσιογράφος για αυτές τις σοβαρές καταγγελίες, ούτε ψύλλος στο κόρφο του. Ο χρηματισμός στην Αμερική είναι σοβαρό έγκλημα και επισύρει ποινές κάθειρξης . Και όμως αυτός ο βλάκας ήταν κάποτε υπουργός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΝΔ του Μητσοτάκη (του Μητσοτάκη τονιζω) έχει μαζέψει όλο το βούρκο από παιδεραστες, βιαστές, μαστροπους, μιζαδορους και κάθε λογής λαμογιο.
    Νομιζω ότι δεν είναι τυχαίο.
    Ισως να αισθάνονται ότι θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση αν συλληφθούν και ότι κάποιο αόρατο χέρι θα τους προστατέψει. Και στην περίπτωση του Λιγναδη τουλάχιστον φαίνεται οτι έχουν δίκιο...
    Είναι απορίας άξιο πως η βάση της ΝΔ που αποτελείται ως επί τω πλείστον από συντήρηντικους θρησκευομενους οικογενιαρχες δείχνουν τόσο μεγάλη ανοχή σε αυτή την σαπίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ...ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστα και επικαιρα τα ερωτηματα σου 10:59:00 μ.μ. !
      Δεν μπορω ωστοσο να δωσω καποια σωστη απαντηση !Στη παλια Ρωμη η παρακμη κι ο ξεπεσμος επηλθε με τον εκφυλίσμο λογου ελλειψης κοινωνικης αντιστασης, αντοχης και σθενους!! Το κρατος δεν ειχε τη δυναμη ν~αντιδρασει στη πορεια αυτη προς του ξεπεσμο του που ηταν ασυγκρατητος !

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή ρε πατριώτη ο ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε τις φυλακές στους εγκληματίες, ναρκοεμπορους, απατεώνες, πως αισθάνεσαι σαν οπαδός του ΣΎΡΙΖΑ? Πρέπει να έχεις μεγάλη ανοχή και καρδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιδιο εγκλημα ειναι να να κλεψεις ενα καρβελλι ψωμι απο ενα φουρνο , οπως στο Ρομαν , ο Γιαννης Αγιαννης στο κομης Μοντεχριστος του Βικτωρ Ουγγκω, με το να εισαι σε κυκλωμα ευυπολιπτων Αθηναιων πολιτων για να παιρνεις μικρα παιδακια και να τα διαφθηρεις !

      Διαγραφή
  4. 10:59:00 μ.μ. ,αυτο που ανεφερες οτι η ΝΔ (του Μητσοτάκη τονιζω) έχει μαζέψει , το ιδιο πιστευω και γω ! Η Ελλαδα αλλαξε ριζικα σαυτη τη περιοδο !! Ο πρωθυπουργος μας λεει ναι, κατασκοπευα το πολιτικο μου αντιπαλο με κρατικα μεσα και μεις οι δημοκρατες σαν
    να μην τρεχει τιποτα , συνεχιζουμε κι ανεχομαστε να πεζεται ο ιδιος νταβας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3:26:00 μ.μ. νομιζω οτι εσυ δεν πας καλα !! Τοζοι μαντραχαλαδες, ευυπολειπτοι Αθηναιοι βιαζουν σε τακτικα διαστηματα ενα ενα 12 χρονο κοριτσακι και συ λες παμε παρακατω , σημαινει οτι δεν πας καλα , εχεις βραδυκθκλωσει , εισαι πιωμενος, ουστ απο δω και πισω απο τα καγκελλα στο Δαφνι με τους Αθηναιους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. .Σε πόνεσε το σχόλιό μου? Έτσι είναι όταν απαντάς με επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανεξάρτητα από το τι πραγματικά πιστεύει ο κύριος Τσίπρας, είναι ποτέ δυνατόν να είναι τόσο χαζός ώστε να διατυπώνει δημόσια τέτοιους ανυπόστατους και αναπόδεικτους χαρακτηρισμούς; Και μάλιστα προς έναν δημοσιογράφο ενός μέσου επικοινωνίας με το παγκόσμιο κύρος και την τεράστια αναγνωσιμότητα των FT; Φυσικά και όχι! Γνωρίζει πολύ καλά τι λέει, τι κάνει και τι προκαλούν στην φήμη της Ελλάδας τα λόγια του. Απλά δεν ενδιαφέρεται, ούτε καν το σκέφτεται δεύτερη φορά! Μόνο ακολουθεί πιστά το δόγμα προεκλογικής στρατηγικής που έχει επιλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση και το νόημα του οποίου συμπυκνώνεται στην φράση "Πάση θυσία, επάνοδος στην εξουσία"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8:52:00 μ.μ. ρε φιλε εδω παζεται η φημη της Ελλαδος στον εξω κοσμο και εσυ μιλας ακομα για τον κουλη? Μα δεν εχεις ντροπη πανω σου ? Κωλοχανειο ειναι η Ελλαδα του Κουλη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά