Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Τα σταλινικά σταγονίδια της Κουμουνδούρου


 

Κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αναλογιστεί μήπως όλες αυτές οι «χοντράδες» που του γράφουν και διαβάζει τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Το έγκλημα στον Κολωνό δεν έχει ούτε πολιτικό, πόσο μάλλον κομματικό, πρόσημο. Ένα το κρατούμενο και προσπερνάμε γρήγορα τις… λυρικές ανοησίες που γράφει ο σταλινικός λογογράφος της Κουμουνδούρου και μετά τις διαβάζει απνευστί, ως ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ στο δεύτερο κρατούμενο. Σε άρθρο του («ΕφΣυν» 21/10) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από κάτι μελοδραματικά τσιτάτα, ισχυρίστηκε ότι «η πολιτεία τα τελευταία χρόνια είναι, καθώς φαίνεται, απασχολημένη περισσότερο στην εμπορία ανθρώπων παρά στην προστασία τους». Μάλιστα…

ΔΗΛΑΔΗ κατά τον Αλέξη Τσίπρα η πολιτεία τα τελευταία χρόνια «εμπορεύεται ανθρώπους». Αυτό λέει και υποψιαζόμαστε και χωρίς ίχνος ντροπής.

ΑΛΗΘΕΙΑ, το διάβασε καλά το κείμενο προτού το στείλει προς δημοσίευση στην εφημερίδα ή ό,τι του «πάσαρε» ο λογογράφος του το «κατάπιε αμάσητο»; Μάλλον το δεύτερο, σύμφωνα με πληροφορίες. Γιατί αν ισχύει ότι το διάβασε ή, πολύ περισσότερο, ότι

το έγραψε ο ίδιος (κομματάκι δύσκολο), τότε έχουμε να κάνουμε με έναν ανερμάτιστο πολιτικό αρχηγό και μ’ έναν δημαγωγό της συμφοράς.

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ πως αυτός ο πολιτικός κυβέρνησε, αντάμα με τον Πάνο Καμμένο, τη χώρα για τεσσεράμισι χρόνια.

ΑΛΗΘΕΙΑ, αν τον φώναζε ένας εισαγγελέας και του ζητούσε στοιχεία για το «εμπόριο ανθρώπων» στο οποίο επιδίδεται η πολιτεία τι θα έκανε και κυρίως τι θα έλεγε; Οτι είπε, κατά την προσφιλή τακτική του, μια «κουβέντα παραπάνω» ή ότι προχώρησε σε μια «πολιτική εκτίμηση»;

 

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας να αναλογιστεί μήπως όλες αυτές οι σταλινικές «χοντράδες» που του γράφουν και διαβάζει τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Μήπως αυτά που του γράφουν είναι για να τα διακινούν τα trolls του σκοτεινού Διαδικτύου και όχι για να τα βάζει στο στόμα του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν δεν το καταλαβαίνει, ας ρωτήσει και τους πολίτες. Αν όμως το καταλαβαίνει, μήπως πρέπει να σκεφτεί ότι ήρθε η ώρα να απομακρύνει από κοντά του όλα αυτά τα σταλινικά σταγονίδια που τον σπρώχνουν στον γκρεμό…

 

Οι εθνικές εκλογές, τα λεβεντο-παπαγαλάκια και ο… Χατζηπετρής

Εχουν λαλήσει οι πολιτικοί μελλοντολόγοι, οι παπαγάλοι και τα παπαγαλάκια που σιτίζονται από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα. Αφού δεν τους βγήκε το «σχέδιο» για πρόωρες εκλογές, τώρα διακινούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας για μετά τις εκλογές, τα οποία όπως λένε θα «επισυμβούν» στην Ελλάδα του 2023.

Σύμφωνα με όλον αυτόν τον συρφετό, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κερδίσει τις εκλογές –πρώτες και δεύτερες– αλλά δεν θα είναι αυτοδύναμη. Το αντίθετο βέβαια λένε όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά ας παραβλέψουμε αυτήν τη… μικρή λεπτομέρεια.

Και αφού «συμβεί» αυτό, τι θα κάνει ο Μητσοτάκης; Την «απάντηση» τη δίνουν όλοι αυτοί οι λεβεντο-παπαγάλοι: θα «παραδώσει» τη λαϊκή εντολή και στη συνέχεια θα ορκιστεί πρωθυπουργός κάποιος… Χατζηπετρής.

Υποψήφιοι «χατζηπετρήδες» είναι, σύμφωνα με τα κλούβια μυαλά όλων αυτών, πρώην πρωθυπουργοί, ένας πρώην ανώτατος πολιτειακός άρχοντας, ένας πρώην πρόεδρος κόμματος, ένας διάσημος καθηγητής και μερικοί τραπεζίτες – αυτοί πάνε με όλα τα χαζο-σενάριά τους. Και μετά ξύπνησαν ή, αν προτιμάτε, ύστερα ήρθαν οι μέλισσες.

Το μόνο σίγουρο μέχρι τις εκλογές είναι ότι δεν θα πλήξουμε με όλους αυτούς τους ευφάνταστους και τυχάρπαστους. Για τα υπόλοιπα τα σοβαρά θα φροντίσει ο λαός με την ψήφο του.

«Μαϊντανός»

Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα μέλη του κόμματος να περιφρουρήσουν τη συνοχή και την ενότητα του χώρου και να μη δίνουν πάσες στη ΝΔ με τις δημόσιες αντιπαραθέσεις τους ή τις αντικρουόμενες θέσεις τους στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Το βέβαιο είναι πως αυτήν τη φράση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την έχει διατυπώσει ουκ ολίγες φορές και στο παρελθόν, αλλά κανείς δεν την πήρε στα σοβαρά.

tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά