Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Ένα θεαματικό αυτογκόλ


Θυμάμαι τέτοιες μέρες, το 2006, σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, αμυντικός του Ολυμπιακού με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ήταν ένα θεαματικό αυτογκόλ, που έκρινε την αναμέτρηση. Ένα εξίσου θεαματικό αυτογκόλ ήταν αυτό της κυρίας Θεανώς Φωτίου, η οποία απέδωσε τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές σε σύγκρουση επιχειρηματιών με τον πρωθυπουργό, για τη μοιρασιά των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η κυρία Φωτίου προφανώς κάτι παραπάνω γνωρίζει από εμάς τους κοινούς θνητούς και, συνεπώς, ο λόγος της μετράει. Βεβαίως, αποδομεί το κεντρικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ πως το Μέγαρο Μαξίμου ήταν πίσω από τις παρακολουθήσεις, αποβλέποντας στον έλεγχο της πολιτικής ζωής του τόπου. Γι’ αυτό τον λόγο και πολλοί σύντροφοί της εκνευρίστηκαν με αυτή την αποκάλυψή της. Όμως, αυτό που είπε ήταν ελάσσονος σημασίας μπροστά στην παραδοχή που έκανε την προηγούμενη ημέρα ο κ. Γ. Μαντζουράνης, πως τα αποδεικτικά στοιχεία των παρακολουθήσεων είτε έχουν καταστραφεί είτε κάποιοι τα φυλάσσουν για να εκβιάζουν. Έτσι παραδέχθηκε πως ουσιαστικά ο πελάτης του, που πρωταγωνιστεί «αποκαλυπτικά» σε αυτή την ιστορία, δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Λογικά, αν δεν υπάρξει μια θεαματική ανατροπή, η υπόθεση των παρακολουθήσεων με παράνομο λογισμικό βαίνει προς εκφυλισμό.

Πολιτικά, τι μένει από όλη αυτή τη φασαρία; Η απόπειρα κύκλων –όπως προκύπτει από

πρωτοσέλιδα, σχόλια και άρθρα– να ανατρέψουν τον πρωθυπουργό και να τον αντικαταστήσουν με άλλο πρόσωπο από τη Νέα Δημοκρατία, το οποίο είτε θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ είτε θα είναι ανοικτό σε συνεργασία μαζί του. Διότι είναι ολοφάνερο πως αν ο Αλ. Τσίπρας και το κόμμα του παραμείνουν για άλλα τέσσερα χρόνια εκτός εξουσίας θα πάψουν να θεωρούνται κόμμα εξουσίας, καθώς δεν έχουν αποκτήσει ακόμη τα χαρακτηριστικά αυτών των κομμάτων. Οι μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στα συνδικάτα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην κρατική μηχανή είναι ανύπαρκτοι. Είναι ένα μετέωρο κόμμα. Συνεπώς, το σημείο αιχμής της υπόθεσης των παρακολουθήσεων αφορούσε πρωτίστως την απαξίωση του προσώπου του πρωθυπουργού και ακολούθως την αντικατάστασή του. Η κυρία Φωτίου και ο κύριος Μαντζουράνης με τα όσα είπαν υπονόμευσαν, ακουσίως, αυτόν τον σχεδιασμό.

 Σ. Μουμτζής-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά