Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Πως διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ


Τα απανωτά χτυπήματα από τις δημοσκοπήσεις έχουν προκαλέσει vertigo στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα όσα λέγονται είτε δημοσίως είτε μέσω διαρροών αφού από τη μια καταγγέλλουν τις δημοσκοπικές εταιρείες και από την άλλη δηλώνουν ικανοποιημένοι διότι καταγράφουν… φθορά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι διαρροές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν φθορά τις κυβέρνησης σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες. Το γεγονός ας πούμε για παράδειγμα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελευταία δημοσκόπηση σημειώνει διψήφιες διαφορές ως ικανότερος να διαχειριστεί όλα τα προβλήματα κρίνεται… θετικά από τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη και η υπερδιπλάσια διαφορά στην καταλληλότερα όπως και η διαφορά ως προς τον ποιόν εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες.

Θετικό σημείο αποτελεί για την

Κουμουνδούρου μάλλον και το γεγονός πως 7 στους 10 γυρνούν την πλάτη στην αντιπολιτευτική τακτική του Τσίπρα αλλά και ότι μεταξύ αυτών είναι περίπου 3 στους 10 από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Την ίδια όμως στιγμή δημοσίως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνουν τις δημοσκοπήσεις. Για παράδειγμα ένας εκ των μελών της dream team του Τσίπρα (που την απαρτίζουν Πολάκης, Παππάς, Σπιρτζης, τελευταία επανεμφανίζεται και ο Φλαμπουράρης), ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «είναι γνωστές οι ειδικές σχέσεις τις οποίες διατηρεί με εκδοτικά και με επιχειρηματικά συμφέροντα. Ξέρετε την ιστορία της opinion poll, της λίστας Πέτσα, ξέρετε πάρα πολλά, και το δεδομένο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, υποεκτιμάται ως ποσοστό επιρροής στο σύνολο των δημοσκοπήσεων.»

Με απλά λόγια οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες αλλά τα στοιχεία τους είναι θετικά. Ποιο… ζαλισμένοι δεν γίνεται!

Και ο Τσίπρας; Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί. Άλλωστε οι συνεργάτες του τον είχαν πείσει το 2019 ότι δεν θα έχανε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και ο ίδιος είχε πει ούτε «ένα στο εκατομμύριο»…

 tomanifesto.gr

6 σχόλια:

  1. ο αχαστος αλεξης που εκανε ολη την ελλαδα μπλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το 2019 μέχρι σήμερα κέρδισαν μισή μονάδα. Από το 25% στο 25,5%, λίγο το λές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μηδενα προ του τελους μακαριζε τσιφτια μ!,\
      Ακομα στο νερομυλο οι λυμπες/δεξαμηνες εχουν πολυ νερο για να γυριζουν οι μυλοπετρες, ενω και το σταρι στα τσουβαλια ειναι καργα, οπως καργα ειναι κι η κουριτα (κοφινι) πάνω από τις μυλόπετρες. Εχουμε λοιπον καιρο ακομα ωσπου να
      τελειωσουν τα αλεσματα! Ως τα τοτε κατσε κατω απο το τσαρδι του μυλωνα, αγναντευε τις απομακρες ψυλοκορφες και αραδειασε κανε ψεμα, μπερδεμενο με τα ταματα και τις τερατολογιες που συνιθιζει να λεει ο κουλη αμα βγαινει στις επαρχιες!!

      Διαγραφή
  3. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στο Συριζα γιαυτό δεν μπορεί να ανακάμψει. Είναι τόσο οφθαλμοφανές , τόσο απλό αλλά κανείς δεν το αντιλαμβάνεται. Το μεγάλο πρόβλημα του Συριζα είναι ο Τσίπρας. Αν δεν απομακρυνθεί από την ηγεσία μαζί με την αμαρτωλή ομάδα του, το κόμμα θα φθαρεί και θα εξαφανιστεί. Έχει γίνει τόσο τοξικός και αναξιόπιστος, που ο μέσος Έλληνας δεν τον εμπιστεύεται. Η χώρα χρειάζεται μια εναλλακτική λύση , ας μην μιλάμε για το Ανδρουλάκη, σοβαρή, πειστική και αξιόπιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παει να διαλυθει η Ελλαδα μας με τον Κουλη, λες κι εκτος απο τα μελη της οικογενειας αυτης δεν υπαρχουν αλλοι αξιολογωτεροι και ικανωτατοι πολιτικοι ανδρες απο το ιδιο η αλλο δημοκρατικο κομμα να κυβερνησουν τη Χωρα μας !
      Μοναδικο παραδειγμα σε δημοκρατικη ευρωπαικη Χωρα να εκλεγεται μετα απο ενα μεσοδιαστημα μελος μιας πολιτικης οικογενειας που κατα διαστηματα κυβερνησε με
      τον πατερα του και παππου του τη χωρα μας !!
      Αναχρονικες καταστασεις που συνανταται μονο σε κρατη της νοτιας και λατινικης Αμερικης και βασιλευομενες δημοκρατιες της Ασιας κι Αφρικης , οπου οι θρονοι μεταβιβαζονται απο τους γαλαζοαιματους γονεις στα επισης γαλαζοαιματα παιδια
      τους !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά