Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Έμειναν με τον «ανένδοτο» στα χέρια…


Η πλειοψηφία των πολιτών δεν έδειξε να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον «ανένδοτο» (έναν ακόμη) του Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ούτε να πείθεται από τα περί «κατάλυσης» του πολιτεύματος και της δημοκρατίας στη χώρα. Ο λασποπόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει ανταπόκριση και το, κατά Ηλιόπουλο, συλλαλητήριο «ορόσημο» δεν μετατράπηκε σε «θρυαλλίδα εξελίξεων» όπως διατυμπάνιζε η Κουμουνδούρου.

Στο συλλαλητήριο υπήρξε κόσμος, όχι περισσότερος από άλλα συλλαλητήρια και το γεγονός πως επί δύο σχεδόν μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να κινητοποιήσει τους πάντες όχι μόνο δεν απέδωσε  αλλά αντιθέτως λειτούργησε αποτρεπτικά αφού οι πολίτες δεν επιθυμούν καπελώματα, ούτε να εμφανισθούν ως υποστηρικτές της προσπάθειας μετατροπής της χώρας σε «βούρκο» μέσα από μια σκανδαλολογία, η οποία μόνο κακό κάνει στην χώρα.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να βρεθεί στο πεζοδρόμιο για να σηματοδοτήσει τον νέο του «ανένδοτό» αλλά όπως και την προηγούμενη φορά αρκέστηκε να κινηθεί στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κάνει δηλώσεις για να καταγγείλει την κυβέρνηση σε μια λογική ανάλογη με αυτή του 2014, όταν υποσχόταν λύσεις σε όλα τα προβλήματα του ελληνικού λαού με «έναν νόμο και ένα άρθρο», οδηγώντας τον στη συνέχεια, ως πρωθυπουργός, στο χείλος του γκρεμού

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να

καπελώσουν τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια. Να εμφανισθεί ως επικεφαλής μιας συνολικής αντίδρασης κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη και να συνδυάσει την ανησυχία των πολίτων για την ακρίβεια και τις συνέπειες της με την «νεοαυριανική» γραμμή της Κουμουνδούρου που θυμίζει άλλες εποχές. Και σε αυτό απέτυχε παταγωδώς. Άλλωστε και αυτή τη φορά την… τιμή των συλλαλητηρίων έσωσε το μπλοκ του ΠΑΜΕ που είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις να μαζεύει αρκετό κόσμο, συντεταγμένα και οργανωμένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε την παραμικρή δυναμική. Ακόμη και η νεολαία του με τα δήθεν χαριτωμένα χάπενινγκ το μόνο που επιβεβαίωσε είναι η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απευθυνθεί ακόμη και σε αυτούς που υποστηρίζει πως αποτελούν το δυναμικό του κομμάτι. Τα συνθήματα περί εργατιάς από την νεολαία με τον Αλέξη  Τσίπρα να εμφανίζεται με μπουφάν γνωστής φίρμας (το οποίο εν συνεχεία κάλυψε με ένα… αγωνιστικό αυτοκόλλητο) μόνο αρνητικά σχόλια προκάλεσε κυρίως για τον παλμό που δεν διέθεταν και την νεολαία που στις πίσω γραμμές θύμιζε τους «ημιπιτσιρικάδες» του Νίκου Βούτση.

Η ουσία είναι πως η «θρυαλλίδα των εξελίξεων» χάθηκε μεταξύ της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει και της αδιαφορίας των πολιτών να συμμετάσχουν σε ένα επικοινωνιακό σόου με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικά τη στιγμή κατά την οποία η Κουμουνδούρου διά του εκπροσώπου της Νάσου Ηλιόπουλου και της dream team του αρχηγού της (Πολάκης, Παππάς, Σπίρτζης και λοιπών) διατράνωνε την αρχή του τέλους της κυβέρνησης της διαφθοράς με αναφορές σε δήθεν καθεστώτα και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Το «δεν αρέσουμε πια κύριε πρόεδρε» της Μελίνας Μερκούρη λαμβάνει σάρκα και οστά σε καθημερινή βάση. Επιβεβαιώνεται διαρκώς και όχι απλά μέσα από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Και μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να εκτιμούν πως μια πολιτική αστάθεια μέσα από την επιχείρηση αποσταθεροποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ωφελήσει το κόμμα μειώνοντας το ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αξιοπιστία του, εν τούτοις δύσκολα θα βρει συνοδοιπόρους.

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του έχουν δοκιμαστεί και μάλιστα πρόσφατα. Οι μνήμες απο τις αυταπάτες και την εξαπάτηση των πολιτών, τις kolotoumpes και κυρίως την επιδρομή στο εισόδημά τους είναι νωπές, όπως και τα ψέματα για επίλυση των προβλημάτων από τα μνημόνια που σήμερα επανέρχονται αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Ο δέ λασποπόλεμος ναι μεν διχάζει όταν γίνεται με αυτή την οργανωμένη μορφή αλλά περισσότερο δείχνει να αφορά τον στενό κύκλο των οπαδών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ούτως ή άλλως βρίσκονται διαρκώς σε διαδικασία επαναστατικής γυμναστικής ενόψει εκλογών που προαναγγέλλονται εδώ και δύο χρόνια από τον αρχηγό τους.

Ως προς την πτώση της κυβέρνησης και κυρίως ως προς την στόχευση σε μια διαδικασία αποδόμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν στο ζύγι μπαίνει η αξιοπιστία των δύο πολιτικών αρχηγών αυτό γέρνει προς μια πλευρά, αυτή που επί 40 μήνες έχει υλοποιήσει πρόγραμμα έχει μειώσει φόρους έχει στηρίξει την κοινωνική συνοχή εν μέσω διαδοχικών παγκοσμίου βεληνεκούς κρίσεων…

 Γράφει ο Τάσος Ευαγγελίου

 tomanifesto.gr

7 σχόλια:

  1. Σήμερα η κοινωνία λίγο ενδιαφέρον έχει για το παραμύθι της Δημοκρατίας. Πόσοι πολιτευτές έχουν ανέβει τα σκαλοπάτια της εξουσίας και απόλαυσαν και απολαμβάνουν τις πλουσιοπάροχες αμοιβές της με μοναδικό προσόν την ιδιότητα του " δημοκράτη ". Τρανό παράδειγμα η επερχόμενο επέτειος του Πολυτεχνείου οπου μια δράκα " πονηρών δήθεν αριστερών" εξαργήρωσε εφόρου ζωής τους αγώνες των αγνών αγωνιστών, αριστερών και δεξιών.
    Νομίζω ότι αυτή η πολιτική περίοδος πέρασε, ο λαός έχει χορτάσει δημοκρατία και τώρα ζητά χορτάσει το στομάχι του με ένα αξιοπρεπή τρόπο ζωής. Όσα μπουφάν και να φορέσει ο Τσιπρας , ο κόσμος δεν μασάει το σανό του λαϊκισμού. Οι χθεσινές εκλογές στις ΗΠΑ έδειξαν το τέλος του λαϊκισμού και επιβεβαίωσε τη ρήση "it's the economy stupid", και αυτό είναι το στοιχείο που θα καθορίσει το νικητή των εκλογών στην Ελλάδα, και όχι η λάσπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φταιει ο κ.Τσιπρας για τη κατασταση μας - 6:07:00 μ.μ.!! Εισαι προφανως αδιαβαστος και πολιτικα εξαρτημενος ! Διαβασε την ιστορια μας , ξεκινα απο το 1821,μαθε για το ρολο των πατρονως μας και για τους ηρωες μας σαν τον Μακρυγιανη και τους αλλους και γινε καλλιτερος !

      Διαγραφή
    2. κ. κουλη επειδη οι αναλυσεις σου μας αφηνουν ολους αναυδους μπορεις να μας πεις γιατι τον αχαστο αλεξη ο κυριακος του πηρε και τα σωβρακα ...αφου ηταν τοσο καλος γιατι ρε γαμωτο;

      Διαγραφή
  2. Δεν μας τα λες καλα φιλε μου, αφου δινεις να καταλαβουμε ποιας καρυδιας καρυδι εισαι ,
    κι οτι σκοπος του γραφηματος σου ηταν να πυροβολησεις τον Αλεξη μας, ενοχλημενος
    δηθεν απο το μπουφαν του ( αυτο σε πειραξε ?κι ειναι καλιτερη η κατα παραγγελια κουστομια του κ. Κουλη? Το ρασσο κανει το παπα ?), ενω και παρακατω μιλας για σανο και μασαληματα !! Διαγνωση> σου λειπουν πολλα, σου συνιστω πριν εμβαθυνεις στις αναλυσεις τςν εκλογων στην ΗΠΑ , να μελετησεις την ελληνικη ιστορια απο το 1821 και μετεπειτα κι οταν αντλησεις τα σωστα διδαγματα να τα μεταφερεις εδω και σε μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν με ενόχλησε το μπουφάν του Τσιπρα, το ελαφρύ μυαλό σου με ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μια ελευθερη δμοκρατια οφειλεις να ανεχεσαι τα παντα οταν κινουνται μεσα σε νομικα περιθωρεια ~Ναζεις υπαρχουν μεν ακομα στη Γερμανια σε μικρα ποσοστα κι οταν παρακουνιουνται πεφτει νομιμος πελεκης! Φυλαξου , η ιδεολογια του κομματος των αρειων του Αδολφου ηταν και παραμενει απαγορευμενη !!

      Διαγραφή
  4. Το φαινομενο της ενοχλησης σου ισως να ςφειλεται στο πως δεν εχεις συνειδοτοποιησει οτι ζεις σε ελευθερο καθεστος , ισως ομως ναναι κι ο αυταραρχικος , παραδοξος, ημιμαθης κι εγωκεντρικος τυπος σου ! Αιντε για ψυχολογικο κουβεντολογι σε καποιον ειδικο
    η ρωτησε τον φιλο μου, τον Γ.Κ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά