Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Το Μάτι και το γινάτι


Φαίνεται πως η καταστροφή στο Μάτι στοιχειώνει ακόμη τα στελέχη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα άγος που το κουβαλούν. Πάντως, εξ όσων θυμούμαι, ουδείς κατηγόρησε τότε την κυβέρνηση για τη συμφορά. Οι ευθύνες εντοπίζονταν σε υπηρεσιακό επίπεδο. Την κατηγόρησαν για την εν συνεχεία επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και δεν είχαν καθόλου άδικο καθώς ήταν προκλητική. Προχθές έγινε απόπειρα να συνδυαστεί το Predator με το Μάτι. Πώς; Προσπαθώντας να εμπλέξουν τον κ. Κυρ. Πιερρακάκη, του οποίου η οικογένεια διασώθηκε κάτω από εφιαλτικές συνθήκες, εγκλωβισμένη σε μια ακτή. Απέδωσαν τον εντοπισμό και τη διάσωσή της στη χρήση του παράνομου λογισμικού, αφήνοντας υπονοούμενα πως κάτι άλλο συνέβη στο Μάτι.

Δεν χρειάζεται καν να μπει κάποιος στον κόπο για να αντικρούσει με επιχειρήματα αυτή τη χυδαιότητα. Απλώς η πολιτική στόχευση είναι τόσο κραυγαλέα που αποκαλύπτει και τις προθέσεις των εμπνευστών αυτού του σεναρίου. Ο κ. Πιερρακάκης είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης –κάτι που αναγνωρίζουν και όσοι δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία– με σημαντικό έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη. Συνεπώς, θα πρέπει να φθαρεί η εικόνα του και επιλέχθηκε αυτή η ανοησία, που έφερε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Σηκώθηκε ένα κύμα υποστήριξης προς τον υπουργό από

τον ευρύτερο χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και όχι μόνο.

Συγχρόνως –και αυτό δεν το υπολόγισαν οι γνωστοί «σκηνοθέτες»– η απόπειρα εμπλοκής του κ. Πιερρακάκη και οι αντιδράσεις που προκάλεσε υπονόμευσαν όλο το σενάριο που προσπαθούν, με κυριακάτικα επεισόδια, να συντηρήσουν. Γιατί όταν σε μια υπόθεση εντοπίζεται μια χονδροειδής ανακρίβεια, δημιουργούνται αμφισβητήσεις και προκαλούνται αμφιβολίες και για το σύνολο της υπόθεσης. Μια χαραμάδα αναξιοπιστίας μετατρέπεται πολύ εύκολα σε ρήγμα που αποδομεί όλο το αφήγημα. Στην προκειμένη περίπτωση το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης εστιάσθηκε στο προφανές ψεύδος και έφυγε από το κυρίως θέμα της χρήσης του παράνομου λογισμικού. Αυτό ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος από δημοσιογράφους με χιλιάδες ώρες πτήσεις στη λεγόμενη «αποκαλυπτική» δημοσιογραφία, καθώς κλόνισε την έρευνά τους. Νομίζω πως η προσπάθεια να αποσείσουν ετεροχρονισμένα τις ευθύνες τής τότε κυβέρνησης για το Μάτι επηρέασε την κρίση τους.

 Σ. Μουμτζής-Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. Το ολοκαύτωμα στο ΜΑΤΙ δεν μπορεί να ξεχαστεί ΠΟΤΕ, γιατί είναι μια γροθιά στο στομάχι.
    Και αυτό όχι γιατί κάηκαν 103 αθώοι εξαιτίας της ανικανότητας των τότε κυβερνώντων, αλλά κυρίως γιατί ο κ. Τσιπρας προσπάθησε να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό για τις ευθύνες του και στην μετέπειτα ανάλγητη συμπεριφορά του να απολαμβάνει πολυτελής διακοπές κρυβομενος σε κότερα. Το θέμα είναι ηθικό και όχι διαχειριστικό γιατί εκεί πήραν μηδέν. Ας μην ξεχνάμε τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού Τοσκα ότι και πάλι τα ίδια θα έκανε σε ίδια περίπτωση. Δηλαδή θα έκαιγε ξανά 103 αθώους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι γνωστο οτι οι περισσοτερες οικοδομες ηταν παρανομες στο Ματι!! Και αντι να καταδικασει κανεις την ανομια/παρανομια σαν κοινωνικες αρρωτιες που καταδυναστευουν και αφανιζουν ενα κρατος, προσπαθουν πολλοι σαν τυφλωμενοι οπαδοι του Κουλη να βγουν σαν φελλοι κι απο πανω! Ο φανατισμος τυφλωνει
      ,το λεγε κι η βαβα μου π~ εκλεισε περιφανη τα ματια της στα 95 χρονια της !!

      Διαγραφή
    2. η γιαγιά σου δεν πρόβλεψε όμως τι σαΐνι εγγονό θα έβγαζε αλλιώς θα είχε πάρει τα μέτρα της....

      Διαγραφή
  2. Η γιαγια μου φιλε μου μ~αγαπαγε ιδιαιτερα γιατι ειχα παρει το ονομα του λεβεντανδρα της! Ηταν ενας βορειοηπειρωτης μαστορας της πετρας απο τα μαστοροχωρια που καποτε ηρθε και κολλησε εδω στα τοπια μας. Το ονομα του βρησκεται ακομα πελεκημενο στ~ αγγωναρια απο καμποσα χωριανα σπιτια που στεργιωσε τοτε, ερχομενος σαν μεταναστης στα δικα μας τοπια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά