Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Όλα στο φως! Δεν αντέχουμε άλλη σκευωρία τύπου Novartis...

Θέμα υποκλοπών και παρακολουθήσεων, υπάρχει. Αυτό το παραδέχονται όλοι. Για τις χαρακτηρισμένες (καίτοι «λάθος», κατ’ επίσημη παραδοχή…) νόμιμες, από την ΕΥΠ κατόπιν έγκρισης του αρμόδιο εισαγγελέα, ακολουθήθηκε μια πολιτική και κοινοβουλευτική διαδικασία (μαζί με την Εξεταστική) που η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερα και πιο πειστικά οργανωμένη. Να μην επιτρέπει δευτερογενείς σκέψεις…
Μιλάμε για την υπόθεση Ανδρουλάκη κι ενός δημοσιογράφου. Έγινε επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας. Και κατά συνέπεια, πολλές λεπτομέρειες, δεν μπορούσαν να αποκαλυφθούν. Οι μυστικές υπηρεσίες σ’ ολόκληρο τον κόσμο λειτουργούν υπό τον πέπλο του απορρήτου και της μυστικότητας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε, όπως αναμενόταν, με το ύφος και το ήθος στο οποίο μας έχει συνηθίσει από το 2012 και μετά. Χωρίς επαρκείς αποδείξεις να στοιχειοθετούν στις καταγγελίες της, με λόγο εμφυλιοπολεμικής οξύτητας, ακραίο.
Καίτοι το ζήτημα ήταν εκ της φύσεώς του σοβαρό, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ο κόσμος δεν το αξιολόγησε ως κυρίαρχο των προβλημάτων που τον απασχολούν. Έκανε κάποια ζημιά στην κυβέρνηση, αλλά όχι τόση όσο πόνταρε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την λυσσαλέα προσπάθεια του κόμματος, των εξαρτώμενων από αυτό τρόλ, sites, κομματικών εντύπων και φίλα προσκείμενων ηλεκτρονικών μέσων. Φάνηκε ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ (πολύ λιγότερο του ΠΑΣΟΚ, καίτοι κυρίως «θιγόμενου»), να συντηρήσει και διατηρήσει, διαρκώς υποδαυλιζόμενο, το κλίμα «εγκληματικής δημοκρατικής εκτροπής δεν πετύχαινε… Η έκθεση-προσχέδιο που υπέβαλε η εισηγήτρια του PEGA (επιτροπή για τις παρακολουθήσεις της ΕΕ) που ήρθε στην Ελλάδα με… τσίγκλησμα του ΣΥΡΙΖΑ, και αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση, ζητώντας να μην πάει η χώρα έτσι σε εκλογές (;), απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, διότι «δεν απηχεί την τελική εκδοχή»…
Κάτι πιο «χοντρό» έπρεπε να γίνει, εν ανάγκη να στηθεί, για να πάρουν φωτιά τα τόπια!

Και έγινε! Ένας γνωστός και… μη εξαιρετέος, γ ια τον ΣΥΡΙΖΑ, έμμισθος και διαπλεκόμενος εκδότης, γνωστός από τις «υπηρεσίες» του στο παρελθόν (όχι… αφιλοκερδώς και ιδεολογικώς, φυσικά) στην «πρώτη φορά αριστερά», ανέλαβε να ρίξει λάδι στην φωτιά που κόντευε να σβήσει. Δημοσίευσε στην φυλλάδα του, «κατάλογο» 33 προσωπικοτήτων, από υπουργούς της κυβέρνησης «μετά των συζύγων τους», καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, προέδρους ποδοσφαιρικών ομάδων μέχρι διευθυντές εφημερίδων, τους οποίους παρακολουθούσε και υπέκλεπτε τα τηλέφωνά τους η κυβέρνηση, με… προσωπική εντολή του πρωθυπουργού, ζητώντας του να παραιτηθεί… αυθημερόν και να προκηρύξει εκλογές! Χωρίς να παραθέτει το παραμικρό στοιχείο απόδειξης των καταγγελιών!

Κινήθηκε η Δικαιοσύνη (με ακατανόητη καθυστέρηση , όφειλε να έχει επέμβει από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης της «επισύνδεσης» Ανδρουλάκη και του σάλου που προκλήθηκε), και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για τα καταγγελλόμενα στο δημοσίευμα της φυλλάδας. Κλήθηκε ο «εκδότης» να καταθέσει και να προσκομίσει στοιχεία που να στηρίζουν τις «αποκαλύψεις» του, δεν προσκόμισε… κανένα και δήλωσε μάλιστα με τη νη προκλητική αυθάδεια και «τσαμπουκά» που τον διακρίνει ότι… «θα προσκομίσει, όταν αυτός κρίνει ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος…»!

Σ’ ‘ολόκληρο τον ευνομούμενο δημοκρατικό κόσμο, οι δημόσιες καταγγελίες που δεν στοιχειοθετούνται επαρκώς, είναι συκοφαντικές. Και ο υπεύθυνος, διώκεται. Εδώ, όχι μόνο ο «εκδότης» έφυγε ανενόχλητος από τον Α.Π, αλλά και λίγες ώρες αργότερα «κύκλοι» του (και φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ…) «αποκάλυπταν» ότι ο κατάλογος των παρακολουθούμενων από τον Μητσοτάκη, δεν έχει μόνο 33 ονόματα, αλλά «ίσως και πάνω από 200!» Που θα δημοσιευθούν όταν κρίνει ο «εκδότης»- και φυσικά όποτε βολεύουν τον προεκλογικό αντιπολιτευτικό σχεδιασμό του κόμματος-εντολέα του… Μιλάμε για σχεδιασμό και μεθόδευση λάσπης στον ανεμιστήρα. Χωρίς στοιχεία, αφού κανένας (επί του παρόντος) δεν τον υποχρεώνει…

Θα τα δώσει, λοιπόν, όταν αυτός κρίνει ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος. Για τα υπό ανάπτυξη προεκλογικά πολιτικά παιγνίδια του κ. Τσίπρα. Ότι ακριβώς έκανε ο συγκεκριμένος εκδότης –συνεργάτης «με προνόμια» του ΣΥΡΙΖΑ, και στην υπόθεση Novartis! Με «αποκαλύψεις» και κουκούλες, έναντι αμοιβής και… εκδοτικών «διευκολύνσεων» με εισαγόμενο παράνομο μαύρο χρήμα, (μεθόδους για τις οποίες καταδικάσθηκε από αμερικανικό δικαστήριο), για να στηθεί με ορίζοντα κορύφωσης την προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2019, η πρωτοφανής πολιτική σκευωρία του (υπαρκτού, αλλά όχι πολιτικού) σκανδάλου Novartis με την «εκτέλεση» 10 πρωτοκλασάτων πολιτικών αντιπάλων της αντιπολίτευσης.

Ίδια μεθόδευση, ίδιοι «μοχλοί», ίδια χυδαιότητα και πολιτικός αμοραλισμός, από το ίδιο κόμμα πού… έτσι έμαθε, έτσι πορεύεται. Το γέρικο σκυλί, δεν μαθαίνει καινούργια κόλπα…
Η Δικαιοσύνη, έκλεισε τον φάκελο Novartis, αποκαλύπτοντας την σκευωρία και την σκοπιμότητά της. Το ίδιο οφείλει να πράξει και στην προκείμενη υπόθεση, ανεπηρέαστη, με επίγνωση των ευθυνών του θεσμικού της ρόλου, για να μην δηλητηριασθεί ο δημόσιος βίος της χώρας. Με τα μάτια κλειστά, όπως οφείλει ! Αν ο «εκδότης» προσκομίσει αδιάσειστα στοιχεία, οι υπεύθυνοι να κριθούν όπως τους αξίζει, όποιοι κι’ αν είναι, σε όποια ευαίσθητο τομέα του κράτους κι’ αν υπηρετούν. Αλλιώς, ο συγκεκριμένος κύριος να εξαφανισθεί από τον δημόσιο βίο της χώρας. Δεν αντέχει για δεύτερη σκευωρία τύπου Novartis…Δεν το σηκώνουν οι συγκυρίες, αν μη τι άλλο.

Να επιμείνουν σ’ αυτό, όσοι φωνάζουν «όλα στο φώς!» Και το εννοούν, δεν υποκρίνονται παίζοντας παιγνίδια σκοπιμότητας… 

Θάνος Οικονομόπουλος-iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. Όλη η πολιτική του Τσίπρα έχει ως βάση το ψεμμα πράγμα που έχουν συνειδητοποιήσει οι πολίτες και γι'αυτό έχει κολλήσει στο 25%. Δεν θα αναφερθώ σε περιπτώσεις κλισέ, αλλά μια δήλωση που είχε κάνει το 2017 σχετικά με την αποτελεσματικότητα μείωσης του ΦΠΑ. Σήμερα πιέζει τη Κυβέρνηση να μειώσει το ΦΠΑ, που αυτός αύξησε, για μείωση των τιμών.

    Στις 17 Μαρτίου του 2017, ο κ. Τσίπρας μιλώντας ως Πρωθυπουργός στη Βουλή είχε πει: «Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε κάποιες υποδομές, όχι πυροτεχνήματα. Μειώσαμε λίγο τον ΦΠΑ, μεγάλη υπόθεση! Και να τον μειώσουμε τον ΦΠΑ, από τις μεγάλες αλυσίδες των σουπερμάρκετ δεν θα πάει στον καταναλωτή, δυστυχώς». Δηλαδή αυτό που λέει ο Μητσοτάκης σήμερα.

    Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ βγάλτε τα συμπεράσματά σας και μην κατηγορείτε τις εταιρίες δημοσκόπησης για το χάλι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά