Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

This is serious


Αυτή κι αν είναι ειδησάρα μεγατόνων! Εξαφανισμένη όμως από τα κανάλια. Τα οποία επιδίδονται σε καθημερινή και αβάσταχτη τρομολαγνεία. Οπου με καθημερινό σφυροκόπημα λαμβάνουμε τα πάντα: από τη βαρβαρότητα και τον κανιβαλισμό της παιδεραστίας στο ξεπούλημα και την τηλε-σκύλευση μιας ανείπωτης τραγωδίας

Η παιδεραστία και η πάσης φύσεως ανωμαλία πουλάνε τρελά. Με μήνυμα υπόγειο και πονηρό «κάτσε στ’ αυγά σου, έρχονται χειρότερα». Πάμε τώρα στην ειδησάρα. Προερχόμενη διά στόματος Τσάρλι Μάνγκερ. Μάλιστα το βιβλίο «Τσάρλι Μάνγκερ, ο τέλειος επενδυτής: Ο αναντικατάστατος συνεργάτης του Γουόρεν Μπάφετ» κυκλοφορεί και στα ελληνικά.
Ο Τσάρλι Μάνγκερ, σήμερα περίπου αιωνόβιος (98 ετών), απόφοιτος Χάρβαρντ, πρώην δικηγόρος και νυν κάτοχος περιουσίας ανερχόμενης στα 2,2 δισ. δολάρια. Η τελευταία δημόσια τοποθέτησή του, που μπορείτε να δείτε από το YouTube, έχει τίτλο «Be careful, this is serious». Που σημαίνει «Προσέξτε, αυτό είναι σοβαρό».
Περιληπτικά, λοιπόν, ο εν λόγω γκουρού της καπιταλιστικής οικονομίας και των πολιτικών που διαμορφώνονται από αυτή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως, ας πούμε, ότι «η δημοκρατία στις ΗΠΑ πεθαίνει». Ότι ο πληθωρισμός, η αιτία τόσο του γκρεμίσματος μεγάλων αυτοκρατοριών όσο και η σπίθα παγκόσμιων πολεμικών συγκρούσεων. Και ότι η περίπτωση της Γερμανίας είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική.

Αν και προπολεμικά σε αυτή τη χώρα έλαμψε η δημοκρατία, η συνέχεια κατέληξε στη βαρβαρότητα, στον Χίτλερ και την εξόντωση 60 εκατομμυρίων ψυχών. Αλλωστε, μόνιμη και σταθερή απάντηση στα οικονομικά κραχ είναι τα τύμπανα πολέμου. Εν κατακλείδι, ο Τσάρλι Μάνγκερ ισχυρίζεται ότι ένας τέτοιος πληθωρισμός θα καταλήξει στην πλήρη απαξίωση του χρήματος. Η μεγάλη ανατριχίλα!

Πάνω κάτω την ίδια χρονική περίοδο, η ΕΡΤ2 ή ΕΡΤ3, δεν θυμάμαι καλά, μετέδωσε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, τεκμηριωμένο από τις αναλύσεις σπουδαίων Αμερικανών, Αγγλων και Γάλλων ιστορικών. Ολοι αποδεικνύουν ότι «ο πόλεμος έγινε για λόγους οικονομικούς». Δηλαδή τα αποθέματα της Γερμανίας του Χίτλερ επαρκούσαν για δύο εβδομάδες. Ο υπουργός Οικονομικών και το αφεντικό της κεντρικής τράπεζας τον προειδοποίησαν. Αλλά εκείνος προτίμησε ως λύση το Blitzkrieg, δηλαδή τον πόλεμο-αστραπή.

Κάπως έτσι και με συνοπτικές διαδικασίες λεηλατήθηκαν, εκτός των άλλων, τα αποθέματα χρυσού σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Φανταστείτε ότι μόνο από Βέλγιο και Ολλανδία άρπαξε 300 τόνους χρυσού. Η συνέχεια ακόμα πιο... ειδυλλιακή. Τα κλοπιμαία κατέληγαν σε τράπεζες της Ελβετίας και στη συνέχεια, προκειμένου να εξαφανιστούν όλα τα ίχνη, έλιωναν τον χρυσό και έτσι οι χιτλερικοί από τους Ελβετούς τραπεζίτες έπαιρναν ζεστό χρήμα.

Αν οι ελβετικές τράπεζες είχαν αρνηθεί, τότε ο πόλεμος θα είχε τελειώσει προτού καν αρχίσει. Απίστευτο! Κοντά σε όλα αυτά, ένα ακόμη επίκαιρο ντοκιμαντέρ, πάλι από κανάλι της ΕΡΤ. Με θέμα τον Γκορμπατσόφ και τη σχέση της Δύσης με τη Ρωσία. Οπου ο Χέλμουτ Κολ και η Μάργκαρετ Θάτσερ πίστευαν ακραδάντως πως η Ευρώπη έχει κάθε λόγο να συνάψει συμφωνίες με τη Ρωσία. Και πως θα ήταν καταστροφική η όποια εχθρική αντιμετώπιση αυτής της αχανούς χώρας.

Η Ουάσινγκτον όμως διαφωνούσε. Και από το 1995 επιθυμούσε την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Με απλά λόγια, αντί να καλλιεργηθούν και να δημιουργηθούν δεσμοί προς όφελος ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου, οι ΗΠΑ συνέχισαν την επιθετική και εχθρική πολιτική απέναντι στη Ρωσία. Ο νοών νοείτω.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι γνωστά. Ο Πούτιν με τις τακτικές του και τον περιορισμό φυσικού αερίου και σιτηρών επιχειρεί να μετατρέψει την Ευρώπη σε απέραντο τοπίο πάγου και ασιτίας. Ετσι ώστε να ξεσηκωθούν οι ευρωπαϊκοί λαοί. Το οποίο ήδη άρχισε με τις μαζικές διαμαρτυρίες πολιτών της Τσεχίας.

Ο τρόμος πυρηνικών αναμετρήσεων προ των πυλών. Ο πληθωρισμός καλπάζει. Η ακρίβεια το ίδιο. Και επομένως, όλα στον αέρα. Ακούει κανείς; Πού χρόνο να βρεις... Εκεί, εκεί, στον καναπέ αγκαλιά με GNTM ώστε μακάριος να κοιμηθείς. Good night and good luck!

 Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

6 σχόλια:

  1. .
    Δεν είναι ακριβώς έτσι η εικόνα. Ο Χίτλερ ξεκίνησε το πόλεμο όχι γιατί έμεινε από χρήματα και είχε αποθεματα μόνο για τρεις εβδομάδες, αλλά εκμεταλλεύτηκε τη πικρία των Γερμανών που προκλήθηκε από τη ταπεινωτικη συνθήκη που υπέγραψαν με τους νικητές του Α' Παγκοσμίου πολέμου, και τη διάλυση της οικονομίας τους. Βασικός στόχος του Χίτλερ ήταν η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης γιατί οι αχανες εκτάσεις της ήταν ο ζωτικός χώρος της Γερμανίας κατά τη θεωρία του Χίτλερ. Και οι ΗΠΑ είχαν το μεγάλο κραχ τη δεκαετία του 1930, αλλά δεν άρχισαν το Β" Παγκόσμιο πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι λιγο αδιαβαστος ! οπωσδηποτε διαβαζεις επιπολαια η δεν θα διαβασες αντκειμενικα συγραμματα! Ο φασισμος και η ιδεολογια του ηταν/ειναι το δηλητηριο !!
      Η αρεια ρατσα υπερειχε ολων των λαων τοτε !! Μια ιδεολογια που καλλιεργειθηκε , φουντωσε κι εστειλε εκατομυρια κοσμακι στα κρεματορια !! Διαβαζε σωστα την ιστορια και νασαι φυλακας προς χαριν της προοδου και ευημεριας ολων των λαων της γης μας !

      Διαγραφή
  2. Κονδυλοφόρε γραφια μου αράδιασες έναν σωρό αρλουμπες/αρες μαρες κουκουναρες για να καταλήξεις ότι για ότι συμβαινει/πραγματώνεται στη δυσμοιρη τρισπανενδοξη χώρα μας δε φέρει καμία ευθύνη ο γιοκας του μπαμπακα του και της μαμακας του με την αρχαία συλογη. Η χώρα μας ταλαιπορειται στα λιομαζωματα και ο κ. Κούλη παρακολουθεί/αγναντεύει με τα τσιροπουλια του. Που ναι εκείνος ο Μπαρμπαγιάννης ο Μακρυγιάννης να ξανάρθει να βάλει τη χώρα στις σωστές ράγες. Αν δε μπορεί να γυρίσει ας είναι να στείλει κάποιον σταυραετό στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν λίγες μέρες υμνολογούσες τον κονδυλοφόρο -γραφιά που σήμερα διαπιστώνεις πως αραδιάζει αρλούμπες.
      Επίσης μάθαμε απ' το σχόλιο σου μια καινούργια λέξη την τρισπανενδοξη.
      Τέλος πληροφορηθήκαμε πως ο γιοκας είναι του μπαμπακα του και της μαμακας του.
      Τι σπάνιο!😃
      Γραφικότερος (για να είμαι επιεικής) κι απο το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη έχεις γίνει 🙂Γ Κ.

      Διαγραφή
    2. Φιλε ΓΚ. σ~αναγνωριζω οτι εχεις βαθυ αναλυτικο πνευμα ! Να γραφεις/ μας φωτιζεις, μεινε ακραδαντος στις αρχες κι τα επιχειρηματα σου !

      Διαγραφή
  3. πως κανετε ετσι ο κ. κουλη ειναι γνωστος γλωσσοπλάστης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά