Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Πολιτικοί καιροσκόποι και νταβατζήδες τζογάρουν στην τσογλανοκρατία

Το 2019, ένα κρίσιμο τμήμα του Ελληνικού λαού που διαθέτει ορθολογική σκέψη έστειλε στην αντιπολίτευση το κόμμα-έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 ισοπέδωσε τη χώρα, προκάλεσε τεράστιο ρήγμα στο κύρος και τη διεθνή εικόνα της και εν τέλει οδήγησε σε ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ, με αρνητικότατες οικονομικο-κοινωνικές συνέπειες. 

    Το κόμμα των τυχοδιωκτών που έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί, έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα για τη χώρα, προσεταιριζόμενο προβληματικά και παρασιτικά τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Ουδείς μπορεί να υποδείξει στον άλλον, τι θα ψηφίσει. Ωστόσο, οφείλει να του αναλύσει τι πρέπει να έχει υπόψιν του για να μη φάει τα... μούτρα του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μοσχαναθρεμμένος γόνος μιας οικογένειας κατασκευαστών που είχε "φορτωμένους" ισολογισμούς επί Χούντας, έχει την υποστήριξη ενός τμήματος του εκλογικού σώματος, το οποίο δεν έχει πρόβλημα με τα ψέματα και τις απάτες του. 

    Κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε Σεισάχθεια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση συντάξεων και έπραξε τα ακριβώς αντίθετα. Κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα, όταν ο αρχηγός τους τους... φτύνει κατάμουτρα, κοροϊδεύοντας τους, ούτε αν αυτός ήταν... επισκέπτης μαθητής στο δημοτικό και... τουρίστας στο πανεπιστήμιο! Δεν έχει πρόβλημα που αυτός ο τύπος κολλάει ένσημα στο πεζοδρόμιο. Και φυσικά αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα είναι... ούνα φάτσα, ούνα ράτσα με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν στο μυαλό τους τον

παρασιτισμό και πιστεύουν ότι με αυτόν τον τύπο, θα βολευτούν ή θα αποφυλακιστούν ή θα τα σπάσουν χωρίς συνέπειες. Δεν έχουν πρόβλημα ούτε με τις αποφυλακίσεις κακοποιών, ούτε με τις χαριστικές ποινές επί των ημερών του Τσίπρα. Δεν έχουν πρόβλημα για το γεγονός ότι ο Τσίπρας θέλει την Ελλάδα ένα απέραντο... χαμαιτυπείο όπου θα μπαινοβγαίνουν ελεύθερα διάφοροι κατατρεγμένοι, οι οποίοι προσφέρονται για σούπερ... λαθρομπίζνες! Δεν έχουν πρόβλημα όταν καίγεται η χώρα από "ευάλωτους" και δικαιωματιστές. Δεν έχουν πρόβλημα που ο Ερντογάν θέλει να προκαλέσει ζημιά στην πατρίδα του. 

    Την περασμένη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, αφού ζήτησε συγγνώμη από τον Μητσοτάκη για τη φράση που εκστόμισε ότι "η Ελλάδα εξαπάτησε την Ευρώπη", τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο Έλληνα πρωθυπουργό. Όσο για τον Τσίπρα, αυτόν τον χαρακτήρισε ως... φίλο. Οι εκλογές που έρχονται είναι υψίστης σημασίας για τη θέση της χώρας τα επόμενα χρόνια. Τα τελευταία 4 χρόνια, εν μέσω πρωτοφανών καταστάσεων (πανδημία, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υβριδική απειλή από Τουρκία κλπ.) η Ελλάδα έμεινε όρθια οικονομικά, αποκατέστησε το κύρος της στο εξωτερικό, εξοπλίστηκε για να ενισχύσει την εθνική της ασφάλεια και έχει κερδίσει ένα... εισιτήριο στην πρώτη θέση του νέου γεωπολιτικού και οικονομικού χάρτη, που διαμορφώνεται στην περιοχή μας. 

    Από την άλλη πλευρό, τα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης συνοδεύονται από παροχές και ενισχύσεις προς τους πολίτες. Έγινε σωστή, συστηματική και αξιόπιστη δουλειά. Τώρα, όλοι εταίροι μας αναγνωρίζουν την τεράστια πρόοδο και για τον λόγο αυτό ενέταξαν την Ελλάδα στις κανονικές χώρες από πλευράς οικονομικών στοιχείων. Η οικονομία επανήλθε στον δρόμο της κανονικότητας και η κοινωνία έχει λαμβάνειν το μέρισμά της, χωρίς να παραβιάζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι και κανόνες. Σήμερα, ο Μητσοτάκης έχει "κλέψει" πλήρως την αριστερή ατζέντα και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης στον Τσίπρα. Ο τελευταίος "τζογάρει" και εμφανίζεται ως... νταβατζής ενός τμήματος του εκλογικού σώματος που συνιστά την "τσογλανοκρατία". 

    Τόσο ο Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πολύ μικρή... τρίχα από τα... φρύδια του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας! Στην τελική ευθεία θα ποντάρει όλα του τα λεφτά σε καταστάσεις τοξικότητας, γιατί "η κανονικότητα δεν είναι υπέρ της Αριστεράς", όπως έχει πει η... συντρόφισσα Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ζει τη δική της... κανονικότητας με μηνιαίο εισόδημα τουλάχιστον 14.000 ευρώ, μαζί με τον σύζυγο της, Δημήτρη Τζανακόπουλο, λόγω των βουλευτικών αποζημιώσεων που λαμβάνουν. Ο Τσίπρας αποτελεί ό,τι πιο άρρωστο έχει περάσει από το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τον Μητσοτάκη, ο οποίος αποτελεί τον κυρίαρχο του παιχνιδιού σε όλους τους τομείς. Η μόνη... υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στη χώρα ο Τσίπρας είναι να συνεχίσει να προκαλεί γέλιο με τις... παραστάσεις του!

    Οι απίστευτες καταστάσεις των τελευταίων ημερών με το μπάχαλο στη χώρα, γίνεται υπό τις... αφανείς ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ. Αν μη τι άλλο, δεν βγήκε να καταδικάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας παράλληλα να μπει τέλος στο μπάχαλο για το καλό της χώρας. Άλλωστε αυτό δεν τον ενδιαφέρει. Την επιστροφή στην εξουσία θέλει ο άνθρωπος και θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για να αποφύγει  απανωτές εκλογικές ήττες, μέσα στο επόμενο έτος. Τα παίζει όλα για όλα. Ως ανεπαρκής, άχρηστος και ανίκανος κυβερνήτης προσπαθεί να διασώσει το τομάρι του στην αρχηγία του κόμματος. Με 4+4 εκλογικές ήττες, θα είναι για λύπηση. Επειδή βλέπει να έρχεται με φόρα η ήττα, το μόνο που του απομένει, είναι η υπεράσπιση της ανομίας, του μπάχαλου, της φθοράς και της καταστροφής. Γουστάρει τοξικό κλίμα, θέλει να εξαπατήσει κόσμο και θέλει να ρίξει το βάρος της ήττας του αλλού. Αν αυτόν τον τύπο που υπηρετεί την τσογλανοκρατία, τον θέλουμε για πρωθυπουργό, τότε να πάμε να κάνουμε ομαδικό χαρακίρι. Μια δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη θα οδηγήσει τη χώρα με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στη νέα εποχή. Η εκλογή του μπορεί να σημάνει και το τέλος της τσογλανοκρατίας, έτσι όπως τη βιώνουμε τα τελευταία πολλά χρόνια με πρωταγωνιστές τον Τσίπρα και το κόμμα του. Η ώρα της κάλπης πλησιάζει... 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

lykavitos.gr


 

13 σχόλια:

  1. Αναφερομενος στο θεμα Καιλη και χωρις να ειμαι δικατης, θα πρεπει να περιμενουμε ποια θα ειναι καταληξη της υποθεσεως. Ομως δεν μπορω να πω οτι στεναχωρηθηκα στο ελαχιστο οταν μου ερχετε στο νου αυτα που εκανε τοτε η παρεα που συμμετειχε , στο μαρτυριο του Παπανδρεου . Τελικα τιποτα δεν μενει ατυμωρητο σ'αυτη την ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μενα αυτο που μετραει δεν ειναι το κομμα , αλλα οτι ξευτελησε τον Ελληνισμο απανταχου στο κοσμο !! Ντροπη ! Η μεγαλυτερη ντροπη στη ζωη μου !!

      Διαγραφή
    2. 2022 στις 3:25:00 μ.μ. δεν στεναχωρεθηκες διοτι αδυνατεις να συλλαβεις την εκταση
      της πραξης της κυριας Καιλη , ο Θεος να την κανει κυρια που ξευτελισε τον ελληνισμο
      παγκοσμιως ! Αν εσυ δεν μπορεις να εκτιμησεις τον αντικτυπο π~εχει η πραξη της
      κανε κριτικη στον εγκεφαλλο σου και στο καλο Θεο μας που δεν τον πλουτησε με γονιδια εξυπνα, ωστε να εκτιμας καταστασεις και περα απο το αν το φαγητο που εφτιαξε η μανα η η κυρα σου ειναι νοστιμο η πολυ αλμυρο !!

      Διαγραφή
  2. Είναι καιρός να αντιληφθεί ο Έλληνας ψηφοφόρος ότι στη σημερινή κοινωνία δεν υπάρχουν ιδεολογήματα, παρά μόνο οι ανάγκες της κοινωνίας. Καμία αξία δεν έχουν οι ταμπέλες των κομμάτων, γιατί δεν αντιπροσωπεύουν ούτε στο ελάχιστο την ψεύτικη ιδεολογία τους. Ας πάρουμε τα κόμματα της λεγόμενης αριστεράς και σοσιαλισμού και να δούμε πως διαβιουν οι εκπρόσωποι τους. Το ΚΚΕ διακηρύσσει ευθαρσώς ότι δεν αναγνωρίζει τον κοινοβουλευτισμό, αλλά οι βουλευτες του πηγαίνουν κάθε μήνα στο ταμείο της Βουλής να εισπράξουν τους παχυλούς μισθούς και το κόμμα δεν λέει όχι στις κρατικές επιδοτήσεις. Οι υπουργοί του Σύριζα ήταν εναντιον των funds,
    αλλά ο Τσακαλωτος κσι Σταθακης έχουν τις επενδύσεις του στη Black Rock και JP MORGAN. Ο Παπαδημουλης της Αριστεράς μέσα από τη κοινωνική δικαιοσύνη κατάφερε να έχει 32 διαμερίσματα απολαμβανοντας τους εξωφρενικους μισθούς των καταραμένων Βρυξελλών που καταπατούν τα δίκαια των λαών.
    Ήρθε τώρα και η μεγάλη σοσιαλιστρια που δεν τις έφτανε
    τα 40.000 € το μήνα και τίναξε τη μπάνκα στον αέρα. Τώρα εσείς πατριώτες μου να σημωνεστε κάθε πρωί μέσα στη βροχή να μαζεύετε ελιές, και σε λίγο να ανεβαίνετε στη πλατεία να ακούτε τους υποψήφιους βουλευτές να σας αναλύουν γιατί είστε και είμαστε τόσο ηλιθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6:34:00 μ.μ. για τη κα Καιλη νιωθω τη ντροπη σου / Δεν εχε ιτο παραμικρο με το κομμαπου την ανεδειξε,ειναι θεμα μαλλον χαρακτηρος και της κοινωνικης αθηναικης καστας απο οπου προερχεται !!

      Διαγραφή
    2. Ειναι καταρα ! Να μην εκλεγουμε μονο σοβαρα προσωπα στο κοινοβουλιο αλλα και
      σαβουρα , κοινωνικα αποβρασματα ! Ολη η Ευρωπη αναστατωμενη με τη τρομερη απατη και συνεργο ελληνιδα απο σοβαρη δηθεν αθηναικη φαμιλια ! Ουστ!

      Διαγραφή
    3. Δε μετρα τι ειναι πολιτικα!!Μετρα οτι ειναι ελληνιδα και μας ξεφτελθσε διεθνως !!
      Ουυυστ απο δω χαμενο κορμι , π~ελεγε κι ο παππους μου, ο περιφανος τσελιγκας!!

      Διαγραφή
    4. Μηπως ειναι το δαιμονιο της ρατσας μας και τουτο παλι με τη κυρια Καιλη?
      Πως αλλιως εξηγηται τουτο το καινουργιο φαλτσο και πως το αλλο το παλιο και σχεδον ξεχασμενο, με μια αλλη μεγαλη κυρια πουχε στημενο ιδιωτικο μουσειο στο σπιτι της με αρχαιοελληνικα ευρηματα, τα οποια σημερα βεβαια στολιζουν τμημα εθνικου μουσειου στη λεβεντογενα Κρητη ??Τι ειδος ψυχοσυνθεση κρυβεται σε τετοια ατομα ?

      Διαγραφή
    5. 6:34:00 μ.μ. αλλοτε, τοτε που βγαιναμε απο τον εμφυλιο, η χηρα μανα μου απο τα χαραματα ακομα , με τα φορτωμενα τσολια, τα λουρια, τις κοφες και τα καλαθια πανω στα μουλαρια τραβαγε με την εργατια για τα λιομαζωματα στο καμπο! Μεχρι το γιομα
      ο καμπος βουιζε! Και στα λιοτριβια το λαδι π~ετρεχε απο τις καταβρεγμενες με ζεστο νερο συμπιεσμενες σφυριδες γεμιζε τις λαδικες! Ηταν η σοδεια της χρονιας που θα κατανεμονταν αναμεσα στ~αφεντικα, την εργατια ( τις μαζοχτρες και τιναχταδες)και του λιοτριβιου το δικαιωμα ! Απο τοτε αλλαξαν πολλα !! Σημερα η τεχνικη εισχωρησε
      παντου και η αγροτικη ζωη γενικα καλιτερευσε με την εισαγωγη και χρηση απο νεους τροπους συλλογης και εκμεταλευσης γενικωτερα των αγροτικων προιοντων μας!
      Τα θυμηθηκα ολα αυτα με τη τελευταια παρατηρηση στο καλογραμμενο σχολιο σου !
      Ειχαμε τον αγωνα μας τοτε με τις βροχες και τα καιρικα καμωματα , ομως ειχαμε και κοινωνικα μια πιο εντονη συνοχη! Ο κοινωνικος διαχωρισμος στη κοινωνια μας
      επηλθε και παλι δυναμικα στα νεωτερα χρονια! Η ευμαρια στην Χωρα μας δεν ειχε την ιδια κατανομη αναμεσα στα κοινωνικα στρωματα ! Μια νεα καστα απο αρχοντοπουλα αλα ουλη, Σαμαρα, Καραμανλη κ.α. μονοπωλουν την πολιτικη σκηνη! Η Ελλαδα μας εχει αναγκη απο νεα πολιτικα προσωπα που εχουν συλλαβει σωστα τις απαιτησεις του καιρου μας!! Το πολιτικο μοντελλο της Γερμανιας, με τον συνασπισμο απο κεντρικα, μικρα και μεγαλα κομματα θα ηταν η ιδανικωτερη λυση και για την Ελλαδα μας!!

      Διαγραφή
  3. Πείτε κάποιος στον αγράμματο που γράφει σχόλια πάνω στα σχόλιά του ότι η Καϊλή είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και όχι Αθηναία. Το έχει ξαναγράψει και σε άλλη ανάρτηση, πάλι σε σχόλια πάνω στα σχόλιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Η ντροπη δεν υποφερεται 1:24:00 π.μ. πρεπει να τοκαταλαβεις γιαυτο το γραφω και το ξαναγραφω ! Ισως ναμη το καταλαβαινεις γιατι δεν θα διαβαζεις το διεθνη τυπο!!
      Τι ρολο παιζει αν δεν ειναι αθηναια η Καιλη? Ειναι θρεμα και παιδι της ελλαδας , μια υπαρξη παραστρατημενη που μας ξεφτελησε κυριολεκτικα διεθνως !! Διαβασε τον διεθνη τυπο σημερα να νιωσεις τη ντροπη για το πουσαι ελληνας σαν την κυρια Καιλη ,π~ο Θεος την εκανε ελληνιδα κι οι κληκες την αναβασαν!

      Διαγραφή
    2. Μπραβο σου 1:24:00 π.μ. EET!! Κι εδω πρεπει να σου αναγνωρισω, οτι μελετας σωστα τα σχολια μου, πραγμα που μ~ευχαριστει γιαυτο και σε παρατρεπω να συνεχισεις αδιαλειπτως να τα μελετας με βαθος και να βγαζεις βαθυστοχαστα διδαγματα, χρησιμα για καθε βημα στη ζωη σου!!

      Διαγραφή
    3. κυριε της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2022 στις 1:24:00 π.μ. φαινετα ναχεις ιδιαιτερες παραδοξοτητες ! Η διαγνωση μου ειναι τζαμπα, χωρις τιμημα !! ,

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά