Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Τι κρύβει ο Δούρειος Ίππος;


Θα μπορούσε ο Νίκος Ανδρουλάκης με μια λιτή ανακοίνωση να διαγράψει την Εύα Καϊλή. Αυτόν τον ταλαιπωρημένο από τους αυταρχικούς ηγέτες Δούρειο Ίππο τι τον ήθελε; Ήθελε να απαξιώσει και άλλο την πρώην στενή συνεργάτιδά του; Αν αυτό ήθελε, ήταν περιττό. Μεγαλύτερη απαξίωση από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και τον εγκλεισμό της στη φυλακή δεν υπάρχει. Μια δραστήρια και γοητευτική νέα γυναίκα τίναξε στον αέρα όλη την πολιτική της σταδιοδρομία από απληστία. Μήπως ήθελε να «φορτώσει» την Εύα Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία; Βλακώδης σκέψη. Η κυρία είναι γέννημα-θρέμμα ΠΑΣΟΚ, γεγονός αναμφισβήτητο. Μήπως ήθελε να οξύνει και άλλο τις σχέσεις του με την κυβερνώσα παράταξη; Αυτή η εκδοχή έχει μια λογικοφανή εξήγηση, αλλά είναι τόσο κραυγαλέα που τελικά μόνο ζημία τού προκαλεί.

Τείνω να πιστέψω πως όλη αυτή η υπόθεση θα γίνει η αφορμή για να εκκαθαρίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης όλους αυτούς που θεωρεί εσωκομματικούς αντιπάλους του. Θα αναπαραγάγει τις χειρότερες στιγμές των κομμουνιστικών κομμάτων, όταν με αφορμή ένα γεγονός ξεσήκωναν πογκρόμ κατά των αντιπάλων τους. Πάντα προηγείτο η ηθική εξόντωση και

ακολουθούσε η πολιτική. Ενα ηθικά απαξιωμένο στέλεχος είναι πολύ πιο εύκολος πολιτικός στόχος. Ηδη έχουν αρχίσει και στοχοποιούνται κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ επειδή ηγούνταν του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Αν τελικά ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς στοχεύει στην «προοδευτική» κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25, τότε θα πρέπει να έχει μια συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα, που θα τον ακολουθήσει σύσσωμη σε αυτό το εγχείρημα-ολίσθημά του. Επειδή σε αυτή την περίπτωση το «151» θα είναι οριακό, κάθε απώλεια βουλευτή θα μπορεί να αποβεί καταστροφική για τον σχηματισμό της λεγόμενης προοδευτικής κυβέρνησης.

Κάθε κρίση –και το ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση Καϊλή περνάει κρίση– μπορεί να αποβεί δημιουργική ή καταστροφική για ένα κόμμα ανάλογα με το πώς θα τη χειριστεί ο ηγέτης του. Αν, δηλαδή, θα επιδιώξει την ανασύνταξη των δυνάμεών του με τη συστράτευση όλων ανεξαιρέτως των στελεχών ή αν θα βρει αφορμή για εσωκομματικές εκκαθαρίσεις. Αν, δηλαδή, επικρατήσει η λογική του εσωτερικού εχθρού, γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει η έκφραση «Δούρειος Ιππος».

 Σ. Μουμτζής-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά