Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Πρόταση μομφής: Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους έναντι 143

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης με 156 ψήφους κατά και 143 υπέρ. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ απών ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Πάτσης.
Η συζήτηση επί της δυσπιστίας διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος εστίασε στη σύγκριση των πεπραγμένων των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. «Η Δημοκρατία θα προστατευθευθεί με τη νίκη της ΝΔ» είπε και κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρωτοφανείς ύβρεις εναντίον του. Τόνισε ότι επιδίδεται σε αυτό που ξέρει, δηλαδή στο να πυροβολεί τη χώρα και να ρίχνει λάσπη στην κυβέρνηση προκαλώντας διχασμό στην κοινωνία. Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό πληγή για τη χώρα και ιθύνοντα νου του ρυπαρού δικτύου του παρακράτους.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει ευθέως εάν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ λέγοντας ότι στον φάκελο που παρέλαβε ο ίδιος από τον κ. Ράμμο δεν υπήρχαν, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε φέιγ βολάν, ένα φάκελο που είχε τον χαρακτηρισμό του απόρρητου.

Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές.

Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.


 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

7 σχόλια:

  1. Τελικά ούτε ονόματα υπήρξαν στην επιστολή Ράμμου προς Τσίπρα, ούτε τίποτα. Ψέματα ακόμα και για το αν είναι μέρα ή νύχτα. Οι τύποι είναι μόνο για χαβαλέ..καρπαζοεισπράκτορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά παίζουμε το παιγνίδι των Ερντογάν-Πουτιν. Ο λογαριασμός ήδη ετοιμάζεται να σταλεί. Ξεκίνησαν με fake email στοχεύοντας το διεθνή αερολιμένα Ε.Βενιζελος και τα νοσοκομεία της χώρας, τυχαία νομίζεται, τη νεκρή μικρή Μαρία στον Έβρο κλπ. Ο Ερντογαν γνωρίζει ότι χτύπησε τοίχο με το σύγχρονο εξοπλισμό της χώρας. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει την ισορροπία είναι η διάλυση των ενόπλων δυνάμεων και της οικονομίας. Δυστυχώς βρήκε πρόθυμους Έλληνες πολιτικούς που διψάνε για την εξουσία να υλοποιήσει τα σχέδια του. Ο Αερολιμένας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομικής ανάπτυξης λόγω τουρισμού. Μια έκρηξη βόμβας στο αεροδρόμιο θα ήταν το πρώτο θέμα διεθνώς προκαλώντας καταστροφή στον τουριστικό τομέα. Τώρα κάνοντας σουρωτήρι και την ΕΥΠ έδεσε το γλυκό. Ο Θεός να μας βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εβλεπα τον κ. Κουλη, σαν τον Ησαια τον μεγαλο προφητη της εκκλησιας μας, να πεφτει σαν πεφταστερι απο το ουρανιο στερεωμα π~ηταν ανυψωμενος και τρεμοσβηνε με κρυο φως σαν πυγολαμπιδα στον τελευταιο καιρο της !!
    ΅Ωστοσο ακομα και τωρα το δεξιοφρονο βουλευτικο σωμα Ενωμενο οσο ποτε, αντιδρασε!!
    Κανενα αυτογκολ, μεγαλη ευλαβεια κι ηρεμια!! Προκειται για τη διατηρηση της εξουσιας και της φουσκωμενης τσαπας,να μη λεμε κι αστεια πραγματα !!
    Ακομη κι ουδενα κραξημο του Αδωνι δεν ακουστηκε κι καποια παραφωνια!
    Ενας κοσμος αγγελλικα πλασμενος κι ενα μηνυμα με βαθυ νοημα !
    Αμα θελεις την εξουσια Αλεξη κοιτα να συμμαζεψεις την σκορπια αντιπολιτευση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιτελους ακομη και εσυ το καταλαβες ο Ζηκος δεν εχει καμια ελπιδα απεναντι στο κ. κουλη η συγκριση ειναι καταλυτικη ...ο αγραμματος ακουγοντας τον Πολακη και Βαξεβανη συσπειρωσε πιο πολυ την δεξια παραταξη τωρα ετοιμασου να φας αμασητες ολες τις ανοησιες που εγραφες εδω

      Διαγραφή
    2. Η ομοφωνια προεκυψε μη χασουν τον μηνιατκο καλοπληρωμενο μησθο τους
      τσηφτια μ!
      Ενας λαος με 7 εκατ πληρωνει 200 + αντιπροσωπους , η Γερμανια με 80+ εκατ .εχει 500 στη βουλη της / Κανε την αναγωγη στη μοναδα πουμαθες στο σψολειο σου και πες μοθ υποσοθθς επρεπε ναχαμε,,,, ! Το περιμενω ταποτελεσμα να το μεταβιβασω στον προεδρο δημοκρατιας !

      Διαγραφή
    3. Συναμα κι η Θεα τυχη εφερε στη δημοσιοτητα τις επιτυχιες του κοντουλη λαμιωτακου υπουργου των οικονομικων μας με συγχρονη εκδοση στα κυρια πλροφοριακα δελτια
      μεσα κι εξω απο τα συνορα μας.Η απυθανη κι πιο αναπανταχτη ειδηση ηταν συναμα , οτι μαζι με τις παγκοσμιες υψηλες κεφαλες της Γης μας εκανε εμφανιση κι ο Λαμιωτης κοντουλης υπουργος οικονομικων μας στο Νταβος, κοστουμαρισμενος και φρεσκος χωρις παλτο και καπελλο σε ενα υψωμετρο 3000 μ με τριγυρω του αλλα πανυψηλα χιονισμενα βουνα και επεξησε χωρις κρυολογημα !! Τετοιες σοβαρες ειδησεις λοιπον σε συνδιαμο με το γεγονος και τη πιστοποιηση απο τον ιδιο υπουργο μας, οτι η οικονομια μας παει καλα, αν και το εξωτερικο χρεος μας παραμενει σταθερο γυρο στο διπλασιο του Εθνικου ετησιου εισοδηματος μας , η επιτυχια του κ. Κουλη στη Βουλη μας ηταν προγεγραμμενη !!Ολοσωμη η δεξια παραταξη καταψηφισε το Βετο του αρχηγου της αντιπολιτευσης κ. Τσιπρα !! Κι ετσι παρεμενουμε στα ιδια, αναμενοντας νεες εκλογες !!

      Διαγραφή
  4. Ενώ ο ΤΣΙΠΡΑΣ όταν ήταν πρωθυπουργός είχε μειώσει τον αριθμό των βουλευτών. Έτσι τσιφτι'μ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά