Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Αντιπολίτευση της ανωμαλίας δια χειρός Αλέξη Τσίπρα


Πορεία προς τον λαό, όπως έκανε πορεία στη Γένοβα, ανακοίνωσε o Αλέξης Τσίπρας. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα την απόσυρση των βουλευτών του από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Σώματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει ευθέως σε αμφισβήτηση την κοινοβουλευτική δημοκρατία και επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα λίγο πριν από τις εκλογές. 

Με το σύνθημα: «Ο λαός και όχι οι 156 βουλευτές να αποφασίσει: με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή», δίνει το έναυσμα για μια γενικότερη αμφισβήτηση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και της λειτουργίας αυτής της ίδιας της δημοκρατίας.

Δεν θέτει πλέον θέμα δυσπιστίας της κυβέρνησης, αλλά θέμα δυσπιστίας απέναντι στη Δημοκρατία. 

Όμως η Δημοκρατία δεν υπηρετείται από

τις αργόσυρτες βόλτες των δήθεν αγωνιστών στους δρόμους της Γένοβας και της Αθήνας. Υπηρετείται στο Κοινοβούλιο. Εκεί κρίθηκε και απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του Σύριζα. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, έδωσε μια ηχηρή απάντηση στην αντιπολιτευτική εχθροπάθεια και υστερία του Σύριζα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα επιλέγει ό,τι πιο πολιτικά ανέντιμο και επικίνδυνο μπορούσε να σκεφτεί. Την αποχώρηση από τις εργασίες της Βουλής κλείνοντας το μάτι στον λαό. Υποστηρίζοντας πως «ο Λαός και όχι η Βουλή, αποφασίζει για τη Δημοκρατία». 

Σε ποιον κόσμο κατοικεί ο αρχηγός του Σύριζα; 

Σε ποιο πολίτευμα πιστεύει; 

Παραμένει πιστός στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των πολιτών; 

Πιστεύει στους κανόνες της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη Βουλή; 

Ή μήπως βλέποντας πως έχει χάσει το παιχνίδι των εκλογών, επιλέγει το παιχνίδι της πολιτικής ανωμαλίας στους δρόμους, εμπλέκοντας τη «δυναμική του λαού»; 

 Τι έχουν να πουν άραγε γι’ αυτήν τη βίαιη προσπάθεια υποβάθμισης της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού, οι λαλίστατοι χρήσιμοι ειδικού σκοπού που εδώ και καιρό στρώνουν το χαλί επανόδου του Σύριζα στη κυβέρνηση, προς ίδιον όφελος; 

 Κων. Χαροκόπος-liberal.gr

12 σχόλια:

  1. Δεν αντέχει να βλέπει το Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Τα έχει παίξει ο άνθρωπος, η στέρηση των μεγαλείων της πρωθυπουργείας δεν αντέχεται.
    Βλέπει το πολιτικό του τέλος να έρχεται γιατί ότι όπλα και να χρησιμοποίησε εναντίον του Μητσοτάκη αποδείχτηκαν ασφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομα , προφανως , δεν εχεις αντιληφθει το τι συμβαινει στο κρατος των Αθηνων !!!\
      Στο επικεντρο των προσεχων εκλογων , ειμαι απολυτα βεβαιος, θα βρισκεται η με τον πρεντατορ απο τον κ. Κουλη παρακολουθηση πολιτικων της σημερινης αντιπολιτευσης.
      Ενα σκανδαλο μοναδικο, θυμιζοντας αμερικανικες καταστασεις περασμενων χρονων , με τρομερο αντικτυπο στην ιστορια του Νεοελληνικου Εθνους μας ! Το σκανδαλο πρεντατορ, ειμαι βεβαιος,οτι θα συνοδευει τους πολιτικους της σημερινης κυβερνησης κ. Κουλη οπου πανε κι οπου σταθουν!
      Το μονο που βοηθα ισως να ειναι ειναι ενα βαθυ συγνωμην του κ. Κουλη και μια ειλικρηνη υποσχεση στον ελληνικο λαο μας, οτι κατι παριμοιο δεν προκειται να ξανασυμβει ! Το καλιτερερο θα ηταν κατα τη ταπεινη γνωμη μου ο κ. Κουλη να παρατηθει ωστε να μην επαναληφθει!! Οτιδηποτε αλλο ο σοφος ελληνικος λαος μας
      τα λεει καραγκιοζηλικια και ξεκαρδιζεται στα γελοια !!

      Διαγραφή
    2. Εγω θα κοψω το κρασι...γεια σου Ορεστη Μακρη..σου ειπαμε μη γραφεις μεθυσμενος

      Διαγραφή
  2. παρεμεινε παντα οπως τον αποκαλεσε ο Βενιζελος στη Βουλη ...ενα πολιτικο τσογλανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταλαβαίνω γιατί στα σχόλια τον επικρίνετε.Δεν απειλεί ο άνθρωπος, δεν το βάζει στα ποδιά, απλά κάνει πρόβα απεξάρτησης από το κοινοβούλιο!! Θα μείνει που θα μείνει εκτός, προετοιμάζετε ψυχολογικά!! Δεν είναι κακό!!Το παλληκάρι μας το λέει, το φωνάζει, μην με ψηφίζετε!! Γιατί το ταλαιπωρείτε!!!Μην ανησύχεις Αλέξη, όχι σε τρεις εβδομάδες, λίγο πιο μετά, θα έχεις την ευκαιρία να ξεκουραστείς, κι εμείς να απαλλαγούμε από εσένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξη !! Απο μερα σε μερα ανεβαινεις στην εκτιμηση μου ! Το ρευμα αισιοδοξιας και μετα τα τελευταια γεγονοτα με τις παρακολουθησεις δυναμωνει , θα γινει ξεχειλο ποταμι και θα παρασυρει ολα τ~ αταιριαστα ,ενω συναμα κι ο ηλιος λαμπερος θα ανεβαινει καθε μερα στα μεσουρανια, διοχνωντας τα σκοταδια και φωτιζοντας τα παντα στη λαμπικαρισμενη , αλυγιστη κι αιωνια Χωρα μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν από τα μαθητικά σου ακόμα έχεις συνηθίσει σε καταλήψεις κι αποχές νομίζεις πως αυτό πρέπει να κάνεις κι όταν οι συγκυρίες σε κάνουν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης .Γ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυρ Γ.Κ .προφανως διαβαζεις στραβα ! Ο Κουλη διαπρατει παρανομιες με τον πρεντατορ παρακολουθει, βλεπει και καταγραφει τα παντα , εδιωξε ακομα και το εμπιστο ανηψι του απο το πολιτικο γραφιο του, μα ~συ με στηλωμενα τα ποδια
      μας λες αλλα ντ~αλλων !Πες μας μια συνταγη να ξεφοτωθουμε τον κυριο Κουλη
      !!

      Διαγραφή
    2. Εσυ απο τον Γ.Κ απέχεις ετη φωτος σε ολα γνωσεις, αξιοπρεπεια, εκφορα λογου

      Διαγραφή
    3. 10:22 σου έχω μια συνταγή αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον μια τετραετή επίπονη προσπάθεια για σας που επιμένετε να αποκαλείτε τον πρωθυπουργό της χώρας απαξιωτικά Κούλη.
      Πρέπει πρώτα απ'όλα τη χυδαία συριζαυγήτικη συνιστώσα με τις απειλές να τη στείλετε πεσκέσι στον Κασιδιάρη. Στη συνέχεια θα χρειαστείτε εντατικά μαθήματα σε πολλούς τομείς ώστε νε εμπεδώσετε πως και η θάλασσα έχει σύνορα και η δημοκρατία κανόνες και δεν εκβιάζεται ούτε οι κατά συρροή δολοφόνοι διακρίνονται από ανθρωπιστικά ιδεώδη. Αν δείξετε αποφασιστικότητα στην εφαρμογή της συνταγής στο τέλος της προσεχούς τετραετίας αν δεν απέχετε μέχρι τότε τα ξαναλέμε. Γ. Κ.

      Διαγραφή
    4. Αναθεμα κι αν συνελαβες κι εκτιμησες τον τοπικο σεισμο π~εγινε κι επρεπε να γινει πιο ισχυρος στη πατριδα σου με τον πρεντατορα π~αποκαλυφθηκε στα γραφεια του κ. Κουλη ! Θαχες πεταξει προφανως σε αλλο αστερι και δεν μπορεσες να εκτιμησεις εξ ολοκληρου τις διαστασεις ! Κι ομως σε θεωρω ελληνα πατριωτακι, επιεικως διασκεδαστηκο κι ευκολοπιστο, και ευχομαι νασαι παντα καλα και να διατηρεις τη ζωηραδα σου !!

      Διαγραφή
    5. 9:01:00 π.μ. EET μαθημα ετοιμολογιασ για τον κ. Γ. Κ.!!
      Το κουλης προερχεται απο το υποκοριστηκο Κυριακουλης , ομως προφανως οι πολυ πολυασχολοι γονεις του και συγγενεις του λογου ελλειψεως χρονου και πολλων καθηκοντων ( μουσεια, εκθεσεις , επισκεψεις, κοινωνικη ζωη....κ.α.)
      φωναζαν τον Κυριακουλη προφανως κουλη, κι ετσι τουμεινε το ονομα!!! Δεν ειναι
      κακο! Κι οι αμερικανοι λεγαν πολλους προεδρους τζιμη!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά