Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Σχέδιο: Ρίξτε τον Μητσοτάκη


Στο χθεσινό άρθρο μου μίλησα πως όλη αυτή η υπόθεση των παρακολουθήσεων, όπως εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες, δείχνει πως υπάρχει ένας σκηνοθέτης που συντονίζει τις δράσεις των πρωταγωνιστών. Λάθος! Οι σκηνοθέτες είναι πολλοί, γιατί αυτά που ζούμε θυμίζουν τις ιταλικές σπονδυλωτές ταινίες επί εποχής Τσινετσιτά. 4-5 σκηνοθέτες μαζί, σε μια ταινία με τον ίδιο καμβά. 

Και εδώ στο σχέδιο ανατροπής του Μητσοτάκη συμμετέχουν πολλοί σκηνοθέτες, από ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, με ποικίλα κίνητρα, αλλά με έναν στόχο. Γιατί, λοιπόν, πασχίζουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, από τόσα διαφορετικά στρατόπεδα να ανατρέψουν τον πρωθυπουργό; Γιατί ευθύς εξ αρχής βγήκαν γνωστοί και μη εξαιρετέοι με το σύνθημα «να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός;». Αφελείς δεν ήταν. Πιθανόν να ήταν δόλιοι. Σίγουρα όμως υπηρετούσαν και υπηρετούν μια ατζέντα. 

Είναι γνωστό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωτίστως, και η Νέα Δημοκρατία δευτερευόντως, εκφράζουν αυτή τη

στιγμή κυριαρχικά την αντι - ΣΥΡΙΖΑ τάση που υπάρχει σε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Και όταν λέμε αντι - ΣΥΡΙΖΑ τάση συμπεριλαμβάνουμε και τη δεξιά συνιστώσα που ήταν συνυπεύθυνη για τον εκτσογλανισμό της πολιτικής μας ζωής. 

Συνεπώς η παρουσία του Κυριάκου δεν αφήνει χώρο και πρωταγωνιστικό ρόλο σε κανέναν άλλον από το αντι - ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ. Είναι μόνον αυτός. Οι υπόλοιποι στριμωγμένοι, αγωνιούν για το μέλλον τους, στο βαθμό βέβαια που δικαιούνται ή δύνανται να έχουν μέλλον. Άρα για να δουν άσπρη μέρα θα πρέπει ο Μητσοτάκης να εκπαραθυρωθεί. Να ανοίξει το παιχνίδι μήπως «τρουπώσουν» κάπου και αυτοί. Και βυσσοδομούν. Νομίζω όμως ότι και αυτοί διαπράττουν το ίδιο λάθος που έκανε ο Τσίπρας και ο Ερντογάν. Τον υποτιμούν και θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα.

Από την απέναντι πλευρά ο Α. Τσίπρας έχει κατανοήσει πως όσο έχει αντίπαλό του τον Μητσοτάκη δεν πρόκειται να ξαναγίνει πρωθυπουργός. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για έναν πολιτικό αρχηγό να καταγράψει μια ακόμα ήττα, την πολλοστή, από τον ίδιο αντίπαλο, ο οποίος θα έχει γίνει ο κακός του δαίμονας, για να θυμηθώ την ποδοσφαιρική γλώσσα. 

Άρα, πολλές ετερόκλητες δυνάμεις κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Το τι ισχυρίζονται δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει τι κάνουν και πού αποσκοπεί αυτό που κάνουν. Ευγενή κίνητρα όλοι έχουν. Και το κίνητρο όλων αυτών να εξωθήσουν σε παραίτηση τον Μητσοτάκη είναι ισχυρό. Βέβαια τώρα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν γιατί πλησιάζουν οι εκλογές κι εκεί θα συνεκτιμηθούν από τους πολίτες οι πολιτικές της κυβέρνησης και η προσωπικότητα των δύο πρωταγωνιστών. Γιατί οι πρωταγωνιστές είναι δύο που θέτουν και το δίλημμα: Μητσοτάκης ή Τσίπρας.

Και όσοι από το αντι - ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ξαναψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά δε θα το κάνουμε για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να συνεχίσει ο Μητσοτάκης το έργο του που αλλάζει την Ελλάδα.

Υ.Γ. 1. Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων το μόνο σκάνδαλο που υπάρχει είναι η ύπαρξη βαθιών λαρυγγιών μέσα στην ΕΥΠ και στην ΑΔΑΕ. Θα πρέπει οι ένοχοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Η νομιμότητα, όπως είναι οι επισυνδέσεις, δεν μπορεί ποτέ να αποτελέσει σκάνδαλο.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

7 σχόλια:

  1. Σήμερα ο πιστοληπτικός οίκος Fitch ανακοίνωσε την αναβάθμιση της Ελλάδας σε μια βαθμίδα αναπνοής από τη το λεγόμενο investment grade επίπεδο. Δηλαδή η Ελλαδα μπαίνει στον ίδιο βαθμό οικονομικής αξιοπιστίας με τις μεγάλες ισχυρά οικονομικές χώρας, όπως Γερμανία, ακούς τσίφτιμ, δηλαδή θα δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια. Τι σημαίνει αυτό? Ανάπτυξη της οικονομίας, ευημερία λαού. Θυμαστε πιστεύω τη δεκαετία του 2010 το τρόμο που έσπειραν οι οίκοι αξιολογήσεις με τις συχνές υποβαθμίσεις της οικονομίας και την αδυναμία της χώρας να δανείζεται οδηγώντας την στις δαγκάνες του ΔΝΤ και Σόιμπλε προκαλώντας 10ετη πτώχευση στον Ελληνικό λαό. Ελπίζω να θυμάστε και ένα Έλληνα πολιτικό που απειλούσε τους οίκους αξιολόγησης ότι θα τους χορέψει στο ταψί. Ξέρουμε ποιος χόρεψε τελευταίος και δυστυχως τα πληρωσε ο Ελληνικος λαος. Αυτα ειναι τα νεα για μενα που ενδιαφερουν τον Ελληνα πολιτη και οχι οι αθλιοτητες των παρακολουθησεων. Οταν εχεις ισχυρη οικονομια, έχεις θέσεις εργασίας, απασχοληση, ευημερία και ισχυρή χώρα. Πώς νομίζεται ο Ερντογάν εγινε υπολογισμος παίκτης στη περιοχή? Το 2000 ηταν μια οικονομικα ανυσχηρη χωρα και δεν ειχε καμια υποληψη διεθνως. Ανέλαβε τη χώρα με ένα ΑΕΠ μικρότερο της Ελλάδας και ανέπτυξε την οικονομία της σε επίπεδο G20 ( μέλος των 20 οικονομικά ισχυρότερων χωρών του κοσμου) και σήμερα θεωρείται διεθνής παίκτης. Άρα ποιος τον έκανε ισχυρό? Η οικονομία.Εμεις εδώ ασχολούμαστε με το Ραμμο και την μικρή Μαρία. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Όταν εμείς περιμέναμε στην ουρά των ΑΤΜ με κλειστές Τράπεζες, η οικονομία της Τουρκίας έτρεχε με διπλούς ρυθμούς ανάπτυξης και εμείς χορεύαμε στο Σύνταγμα για το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Αν αυτό δεν έγινε μάθημα στον Ελληνικό λαό, τότε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ~ενα λιοκαμπο στη Φθιωτηδα, απο τ~ ανατολικα στ~Αυλακι ως το Πτελαιο, με πολλες χιλιαδες λιοδενδρα , εκτος απο μερικα λιοτριβια δεν θα βρεις αλλο εργοστασιο εκμεταλευσης του πλουτου μας !! Για τα λιοφυλλα απο τις ελιες μας που τα καινε οι φιλοπονοι λιοκαλιεργητες μας με τα κλαδεματα, δεν βρεθηκε ενας υπουργος να διαφωτισει τον κοσμο μας για το τι πλουτος υπαρχει σ!αυτα!! Εκτος΅ του λιοπυρηνα που κατακρατιεται από τα λιοτριβεια και προωθειται για περαιτερω εκμεταλευση, τα λιοφυλλα στα κλαδεματα καιγονται ! ΅Ωστοσο , αυτά προσφερονται για τη παραγωγη φαρμακων με τις ουσιες που περιεχουν (π.χ,απεγκινινη) η τη παραγωγη καληντικων π.χ,( βαφες μαλλιων ) και τοσα αλλα υποπροιοντα !!! Χειμικους εχουμε αρκετους απο τα καλιτερα πανεπηστημια στην Ευρωπη ! Γιατι λοιπον δεν γινονται καποιες μελετες επ~αυτων ! Ο κ. Κουλη, τραβοντας στη δημοσια για τ~ αλλα κεντρα, ας διακοψει για λιγο το ταξειδι του ωστε να πει μια κουβεντα στο κοσμο μας επ~αυτων κι ο κοντουλης υπ. οικονομικων ας κοψει τα παραθαλασσια τραπεζωματα
      με τις ψαροσουπες , ωστε να μιλησει στο κοσμο μας για τη χρηματοδωτηση τ~ανεκμεταλευτου πλουτου μας? Η επωμενη ψαροσουπα του υπουργου ειναι δικη μου, αρκει αυτος να παρουσιασει/χρηματοδοτησει επισταμενη μελετη για την εκμεταλευση του πλουτου στα χωρια μας που μαραζωνουν και παιδευονται χωρις εργατες για να μασουν τις ελιες και να καινε τα λιοκλαρα, μια πλουσια μη εκμεταλευσιμη πρωτη υλη μας !!

      Διαγραφή
    2. εσενα περιμενουμε να μας σωσεις ...αντε παλουκι που σου χρειαζεται που ελεγε η γιαγια μου

      Διαγραφή
    3. Εχουμε ενα χρεος υψους 170 % του ετησιου Εθνικου εισοδηματος μας ! Εθνικο εισοδημα ειναι το συνολο παραγωγης προιοντων και υπηρεσιων του κρατους μας σ~ενα χρονο /Ητοι εμεις/ το κρατος μας, χρωσταμε 1,7 φορες, στρογγυλα 2 φορες ,τα εσοδα μας απο τα προιοντα μας και υπηρεσιες μας στις ξενες τραπεζες! Για να ξεχρεωθουμε σε δυο χρονια θα πρεπει να μην αγοραζουμε απολυτως τιποτα και να τα δινουμε τα λεπτα ολα για τη χρεολυσια !! Τα λεω σωστα κ. Κουλη και
      < τρομερε> υπουργε μου οικονομικων?
      Ποσα νεα εργοστασια με πανω απο 50-100 απασχολημενους εγκαινιασες κ. υπουργε στη περιφερεια μας στο διαστημα της 4ετης θητειας σου? Δεν μετρησα ουτε ενα!
      Α! ναι!! Με το συγνωμην !Εγκαινιασες το φραγμα / διοχετευση νερου σε νεο αγωγο στο Τσιρνοβιτι!

      Διαγραφή
  2. Στα διεθνή μέσα αναφέρεται ότι ο φασίστας που έκαψε το κοράνι στη Σουηδία για να προκαλέσει τη Τουρκία, χρηματοδοκηθηκε από τη Ρωσία. Σας λέει τίποτα? Αν όχι συνεχίστε τον ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χρειάζεται να τον ρίξει κανεις, πέφτει μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβασε την ιστορια της αλεπους που πηγαινε πισω απο το κριαρι μπας και του πεσουνε τα αρχ..... να τα φαει , ειναι πολυ διδακτικη.

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά