Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Με ΣΥΡΙΖΑ, θα γεννούν και τα… κοκόρια!


Χωρίς να έχει καν αρχίσει επισήμως η προεκλογική περίοδος ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, αυξάνει μισθούς μοιράζει δισεκατομμύρια σε συνταξιούχους, δίνει στους νέους τις δουλειές των… ονείρων τους, επανακρατικοποιεί τη ΔΕΗ και δίνει φθηνό ρεύμα και μειώνει την ακρίβεια.

Η φράση θα γεννούν και τα… κοκόρια αποτυπώνει την άκρατη υποσχεσεολογία και πλειοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ που θυμήθηκε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και μοιράζει χρήμα που σύμφωνα όμως με τη Θεανώ Φωτίου θα το βρεί από τους… φόρους. Αυτούς που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μειώνει διαρκώς από το 2019 (πάνω από 50 μειώσεις κόντρα στους 29 φόρους που επέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας με συνεργάτη τον Ευκλείδη Τσακαλώτο)).

Μέχρι τώρα:

  1. Επανακρατικοποιεί τη ΔΕΗ, άγνωστο με ποιόν τρόπο και με τι χρήματα, και υπόσχεται μείωση της τιμής ρεύματος με αυτόν τον τρόπο…
  2. Αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ (800 έλεγε αλλα ο φόβος να παέι τον Απρίλιο κοντά στα 780 οδήγησε σε περαιτέρω… αύξηση από  την κουμουνδούρου)
  3. Ανεβάζει το αφορολόγητο στα 10000 ευρώ όπου ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ πριν το κατεβάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που δήλωνε τότε ότι αν κατέβει το αφορολόγητο θα παραιτηθεί. Τελικά το κατέβασε ο ίδιος.
  4. Μοιράζει 2,3 δισ. στους συνταξιούχους που όμως δεν τους αφήνει έτσι αφού τους δίνει και 13η συνταξη και αυξήσεις
  5. Μοιράζει δισ για δωρεάν δημόσια υγεία και Παιδεία αλλά και για ασφαλιστικές καλύψεις (;)
  6. διπλασιάζει τα επιδόματα ενοικίων και δίνει δωρεάν σπίτια σε νέους
  7. Φερνει 35 ωρες εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών αφού αυξήσει τους μισθούς

Και αυτά μόνο η αρχή, αφού στο τέλος της ημέρας δεν αποκλείεται να δούμε και θάλασσα στο… Μέτσοβο. Σε κάθε περίπτωση η άκρατη παροχολογία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενη αφού δεν διαθέτει οποιοδήποτε όραμα και καμία πρόταση για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της χώρας.

Οι πολίτες έζησαν τις «αυταπάτες» στο πετσί του την περίοδο 2015 – 2019 καί δύσκολα θα παρασυρθούν. Πολύ δέ περισσότερο όταν μαζί με τις υποσχέσεις αποκαλύπτεται και το σχέδιο επαναφοράς μιας τακτικής άκρατης φορολογικής αφαίμαξης ανάλογης ή και χειρότερης από αυτή που διέλυσε την μεσαία τάξη…

ΥΓ. Τα βιντεάκια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά της λογικής της Κουμουνδούρου

 tomanifesto.gr

16 σχόλια:

  1. Μέχρι τώρα πάντως γεννάει ο Μητσοτάκης ο Καιροσκόπος...επιδόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τον κ. Αλεξη Τσιπρα, αυτον τον αυτοδημιουργητο λεβεντοανδρα, τον γεννημενο και ζυμωμενο με τα δικα μας τα πλατεια κοινωνικα στρωματα, επηλθε ταξη και σειρα σε ολα τα επιπεδα του κρατους μας ! Και πραγματι και τι δεν διορθωσε, και τι δεν εξαρμονησε, δεν ταιριασε και δεν προωθησε και συναμα ποσα αλλα στραβα κι αναποδα, παλια και ξεπερασμενα δεν διεγραψε !! Σαν αλλος Θησεας εθεσε οροσηματα κι επετελεσε κατα σειρα αθλους στο σχετικα συντομο περασμα του σαν πρωθυπουργος στα εδρανα της Ελληνικης Βουλης μας!
    Ξεκινοντας απο την εξωτερικη πολιτικη, εναρμονησε αρχικα τις σχεσεις μας με τους γειτονας μας, ορεοθετησε τη θαλασσα μας στο Ιονιο με τους Ιταλους , σταθεροποισε τα συνορα μας στο Αιγαιο, ωστε να ξερουμε τι μας ανηκει και απο ποιο σημειο εχουν οι αλλοι , απο τις αλλες οχθες του Αιγαιου,που σε τυχον παραβιασεις τους θα μας βρουν επι ποδος σαν υπερασπιστες των γεωγραφικων δικαιωματων μας. Συναμα στον οικονομικο τομεα ανεκοψε τη κρατικη χρεοκοπια μας στο εξωτερικο , που βρηκε σαν παρακαταθηκη απο τις προηγουμενες κυβερνησεις της ΝΔουλας και κ. Σαμαρα!! Σαστισμενη ολη η Ευρωπη τοτε, το καιρο που λεμε , κοιταζε τον Αλεξη μας με τον υπουργο οικονομικων μας τον κ. Βαρουφακη, που σαν λιονταρια της αρχαιας Νεμαιας, παλευοντας με τους δυνατους στα οικονομικα ευρωπαιους , καταφεραν να ισοροποισουν τη Χωρα μας και να την βαλλουν στη σημερινη τροχαια, παραδιδοντας την στον κ. Κυριακουλη , το γιωκα απο το μεγαλο σοι των Μητσοτακηδων ,που για ενα μεσοδιαστημα κι ακομα και σημερα εν μερη καλυπτουν και καλυπταν πολλους κρατικους θοκους , απο πρωθυπουργια, αθηναικη Δημαρχια , υπουργειο εξωτερικων ........, λες και ειμαστε αφρικανικη πολιτεια κι αλλα ελληνοπουλα δεν γεννηθηκαν, αν οχι απο κρητικες , αλλα απο ελληνιδες μαναδες και δεν εχουν νιονιο !!!! Μ~αυτα για σημερα , σε τουτη τη συννεφιασμενη μερα σ~ολη την Ευρωπη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχουμε πεσει κατω απο τα γελια...συνεχισε ετσι κ.κουλη

      Διαγραφή
    2. Για τότε λες που μεγάλο ιταλικό περιοδικό στο πρωτοσέλιδο είχε τον "σταυραετό " και το "παγώνι" ντυμένους σαν παλιάτσους;
      Τόσο σε εκτίμηση τους είχαν; Γ. Κ

      Διαγραφή
    3. Μ~ευχαριστει που το λες~με κανεναν τροπο δεν θα ~θελα να πεσεις κατω μαραζωμενος,που λεγε κι η γιαγια μου!

      Διαγραφή
  3. Μάλλον συνεφιασμένο είναι το μυαλό σου. Καλά θα κάνεις να μας απαλάξεις από τις ανοησίες σου που αραδιάζεις καθημερινά στο φιλόξενο blog. Η ασυναρτησία του λόγο σου αντανακλά την αγραμματοσυνη που σε διέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εισαι μονο θρασυς αλλα κι επικινδυνος για οσους σε περιγυριζουν !Τρομερα οξυθυμος και επιθετικος ! Δεν σε βιασε κανενας ,ζουμε σε ελευθερη κοινωνια κι ο καθενας μπορει να εκφραζει τη γνωμη του ελευθερα ...Αλλα σε ποιον απεθυνομαι ? Γιαυτο και σιωπω !! Σε ψυχογταφησα απολυτα !

      Διαγραφή
    2. οξυθυμε κυριε ανωνυμε πισω/κωλυτα απο το νουμερο 6.21,
      με κανενα τροπο δεν ηθελα να διαταραξω την ανεμελια σου τωρα με τη χαραυγη του Νεου χρονου!! Δεν προειδα δε λογου ελλειψης προνοησιας προφανως, οτι θα αντιμετωπιζα τοση οργη με τα γραφημα μου, πανω σε ενα θεμα που ειναι κοινο κι ενδιαφερει ολους μας! Ανοιξα βιβλια ψυχολογιας , ανετρεξα σε αλλα βοηθηματα και πηγες ωστε να βρω τα αιτια της θυμωδης εκρηξης σου, μα ακομα δεν τα καταφερα !
      Ωστοσο τολμω, διακυνδινευοντας να εξοργισω και παλι την ευαισθητη εσωτερικη
      καρδουλα σας, οτι καλο θα σας εκανε για την επαναφορα της ισοροποιας σας αν
      κανατε μια μακρα επισκεψη στον γειτονικο σας ψυχιατρο! Θα χαρω πολυ αν τα διαγνωστικα αποτελεματα ειναι καλα για σενα και δεν διατρεχεις καποιο αμεσο
      κινδυνο !! Καλη συνεχεια και μελλοντικα !!
      Ενας συμπατριωτης με γνησια ελληνικα γονιδια που δεν θελει το κακο σου/τη διαταραξη της ψυχουλας σου με κανεναν λογο και τροπο !!

      Διαγραφή
  4. Και εγώ την γνώμη μου εξέφρασα. Είμαι πολύ γαλήνιος και ήρεμος, αλλά αξιολογώντας τα σχολιά σου διαπίστωσα ότι είσαι αμόρφωτος, μερικές φορές κι γραφικός, ανορθόγραφος και η σύνταξη των προτάσεων σου δείχνει άτομο που έχει γνώσεις δημοτικού, άλλωστε και άλλοι αναγνώστες του blog έχουν την ίδια γνώμη για σένα. Πρέπει να γνωρίζουμε τα όριά μας σαν άτομα είτε αυτά είναι πνευματικά, είτε είναι σωματικά, και να λειτουργούμε ανάλογα για να προστατεύομε την αξιοπρέπειά μας. Δεν είναι κακό να είσαι αγράμματος, πολύ αξιόλογοι άνθρωποι δεν έχουν ανώτερη εκπαίδευση, το κακό είναι ότι προσπαθώντας να φανείς αυτό που δεν είσαι, γελοιοποιείς τον εαυτόν σου. Αυτά σαν φιλική συμβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελληνα συμπατριωτη μου ! Ναμαι ειλικρινης σε περιμενα ,διοτι ειχες περιπεσει στην αντιληψη μου απο καιρο, απο τη πρωτη αττακα σου, την οποια θα θυμασαι κι ηξερα, οτι με διαβαζεις και με παρακολουθεις ! Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι και μεις οι δυο διαφερουμε κατα πολυ!! Για την ονορθωγραφια μου που το ξανατονιζεις , το ξερω, για πολλα χρονια δεν εγραφα ελληνικα !!Αλλα αυτο δεν το θεωρω εμποδιο ωστε να παψω να γραφω και να διαβαζω την ελληνικη γλωσσα της πατριδας μου και των γονειων μου ! Το ιδιο κανουν και τα τρεια παιδια μου με ανωτερη πανεπιστημιακη μορφωση, οπως κι η μανα τους , καθηγητρια σε ανωτερα εκπαιδευτικα ιδρυματα !! Τα μαθηματα σου περι ηθικης κι αξιοπρεπειας ειναι περιττα ,δεν συμμετειχα σε καποιο εγκλημα και την αξιοπρεπεια μου δεν τη θεωρω μειωμενη! Τη δε πατριδα Ελλαδα, νασαι απολυτα βεβαιος, ουδεποτε τη απαξιωσα και μειωσα ! Μακαρι ναχες προσφερει και συ τα οσα προσεφερα εγω για τη Πατριδα! Κοψε λοιπον το εγωιστικο σου χνερι που σε κυριαρχει να το παιξεις δασκαλος κι εκτος σχολειου, να διακατεχεσαι απο αυτο το συνδρομο να αλλαξεις το κοσμο με βαση τη δικη σου παρασταση για το ατομο και τη κοινωνια !Απο χαρακτηρες ομοιους και μορφωμενους σαν και σενα ξεπηδησαν στην ιστορια των λαων πολλοι βαναυσοι χαρακτηρες , σ~αναφερω τον Χιμλερ και το φασαστικο επιτελειο του Αδολφου, πραγμα που.αν και λυπαμαι να το γραφω, μου τον ξαναθυμισες , διαβαζοντας το προσωπικο σε μενα σχολιο σου με το ιδιαιτερο στιλ και περιεχομενο !!

      Διαγραφή
    2. < ....και να λειτουργουμε αναλογα για να προστατευουμαι την αξιοπρεπεια μας !>
      Αλιμονο και τρεισαλιμονο 6.55.00,αν η αξιοπρεπεια ενος ατομου εξαρταται και βαθμολογειται, οπως λες , απο τα ορθογραφικα λαθη στην ελληνικη γλωσσα μας !!!
      Προσφατα υπηρχαν τασεις καταργησης των τονων, ενω οι περισπωμενες , αν δεν κανω λαθος , καταργηθηκαν ηδη!! Τα παντα ρεει λεγαν οι αρχαιοι μας , αλλα ~συ γραμματισμενε ελληναρα μου δεν το χαμπαριασες? Απο που προερχεται αυτη η τελευταια λεξη τσιφτια μου, το χαμπαριζεις , π~ ολα τα ορας και τα παντα τα ξερεις σαν δασκαλακος που προφανως φαινεσαι νασαι,ενω εγω ο αμοιρος επιδιωκω να πουλησω εξυπναδες, σε ενα τετοιο ουρανοκατεβατο σαινι σαν και σενα!!!? <Ισως καταλαβεις και ντραπεις για οσα γραφεις σαν θεματοφυλακας της ελληνικης , οπως θελεις να φαινεσαι και να παιζεις το δασκαλακο !!

      Διαγραφή
  5. Μονο για νοπελιστες λογοτεχνιας καλιωρα σαν και σενα 6.55.θα πρεπει να επιτρεπεται να γραφουν εδω και να εκφραζουν τη γνωμη τους οσο ταπεινη κι αν ειναι ?
    Εμεις που ξεχασαμε την ορθογραφια η δεν τη μαθαμε κι κανουμε ενδεχομενως καποια
    ορθογραφικα λαθακια δεν πρεπει να γραφουμε ?? Μα τι νεος φασιμος ειναι παλι τουτος που πρεσβευεις κι υπηρετεις ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ δεν κρίνουμε τις γνώσεις της συζύγου σου και των παιδιών σου.
    Εσένα κρίνουμε, και όσα ποιο πολλά σεντόνια γράφεις τόσο ποιο πολύ εκτίθεσαι. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, μπορεί να είσαι καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης και φίλος.
    Δεν εκφράζω μίσος η απέχθεια εναντίον σου.Απλως προσπαθώ να σου πω ότι πρέπει να βουτάς τη πένα στο μυαλό σου, πριν αρχίσεις και κτυπάς το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου. Μια τελευταία συμβουλή. Το πληκτρολόγιο διαθέτει μια εφαρμογή για την αυτόματη διόρθωση κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα μιλησες σωστωτερα ! Επρεπε ωστοσο να σε καταβρεξω ,οπως κανω τις γατες κατω απο το τραπεζι οταν μυριζονται ψαρι και νιαουριζουν ασταματητα !!
      Κι μη κατακρινεις , μην προσπαθεις να ενσωματωσεις στη δικη ιδιοτροποια /διστροποια και παραφορα και τους αλλους επισκεπτες εδω, μιλοντας στο πληθυντικο , στο εμεις λες και πηρες υπογραμμενο χαρτι απο το καθενα εδω, που απο ενδιαφερον η ο,τι αλλη υποκινηση καθεται και γραφει κι απαντα σε καποιο σχολιο !!Ανοιχτη κοινωνια εχουμε , και στα φασιστικα στρατευματα οισθμπατριςτες μας προβαλλαν αντισταση ! Κατεβα απο το καλαμι που καβαλησες κι ολα καλα Ελληνα!!

      Διαγραφή
  7. Είσαι αδιόρθωτος, δεν βάζεις μυαλό.
    Την ευγένεια την εκλαμβάνεις ως αδυναμία. Μήπως λόγω ψύχος στη Γερμανία πίνεις πολύ αλκοόλ και δεν ξέρεις τι γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξανανοιγω διαλογο μαζι σου !!
      Αναλυοντας τα γραπτα σου καταλαβα οτι διακατεχεσαι απο πολλα κομπεξ/ψυχοτραβηγματα! Μπορω να σε βοηθησω, υποδεικνυοντας σου καταλληλο γιατρο ψυχοθεραπειας !!
      Με πατριωτηκους χαιρετησμους στην αθανατη πατριδα μας !!
      Υσ. Εχω δικο μου αμπελι και κανω δικο μου κρασι, φτιαγμενο από κοκκινα σταφύλια, Cabernet Sauvignon, Merlot, Ρεφεσκο ,,, ρωτα κι αν σου κανει καλο να σου στειλω
      μερικα μπουκαλια , βγαζω ομως, και τσιπρο 42 %+!!
      Η επιλογη δικη σου!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά