Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Τσάντες με λεφτά Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μερικά σχόλια

Την βλέπω λίγο απρόθυμη την «ερευνητική δημοσιογραφία» να ψάξει αν και πότε τσάντες με λεφτά «πήγαιναν στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ», όπως κατέθεσε η γραμματέας του Καλογρίτσα.
Φανταστείτε τι θα έγραφαν διάφοροι αν μια μάρτυρας κατέθετε επωνύμως σε δίκη ότι έφευγαν τσάντες με μετρητά από το γραφείο ενός επιχειρηματία με κατεύθυνση τα γραφεία της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ! Εκεί να δεις πρωτοσέλιδα, αναρτήσεις, άρθρα επί άρθρων, κραυγές και καταγγελίες.
Τώρα δεν βλέπω κανέναν από τους γνωστούς ευαίσθητους με τους θεσμούς να αναφέρεται στο ζήτημα. Τσιμουδιά και στα social media από τους μονίμως ανησυχούντες για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Κανείς δεν συγκέντρωσε υπογραφές για να εντοπισθούν οι τσάντες με λεφτά, ούτε φώναξε συνταγματολόγους να εκφράσουν τη «ζωηρή ανησυχία» τους. Σιγή ασυρμάτου.
Θα μου πείτε, ίσως φοβήθηκαν τον Νίκο Παππά, ο οποίος στέλνει εξώδικα σε όποιον τον συνδέει με τσάντες. Τους κατανοώ, εν μέρει: στον ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να κρεμάς τον αντίπαλο στα μανταλάκια ανάποδα, αλλά αν θίξεις δικά του θέματα σε στέλνουν στα δικαστήρια. Παρ' ολίγον και στη Σιβηρία!

Τα γεγονότα όμως είναι γεγονότα και μάλιστα ξεροκέφαλα. Από το 2021 έχει καταθέσει ο Καλογρίτσας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τού έφαγε λεφτά. «Εμείς πληρώσαμε 6,5 εκατ. ευρώ επειδή μια παρέα ήθελε κανάλι» είχε πει ο επιχειρηματίας στην προανακριτική της Βουλής. Ενώ απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη είπε: «Μη φωνάζεις! Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής, λοιπόν, με τα λεφτά μου».

Τα θυμάστε.

Η υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ channel βρίσκεται σήμερα στη Δικαιοσύνη. Διερευνάται από ποιους και με ποια χρήματα στήθηκε διαγωνισμός, με σκοπό να φτιαχτεί ένα κανάλι ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά, προχθές, προστέθηκε και η μαρτυρία της γραμματέως του Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή. Η επί 40 χρόνια στενή συνεργάτις του επιχειρηματία κατέθεσε ότι στα τέλη του 2015 ο Ν. Παππάς ζήτησε από τον Χρ. Καλογρίτσα να μπει μπροστά στο εγχείρημα δημιουργίας ενός καναλιού και μίας εφημερίδας, φιλικά προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσε, επίσης, επώνυμα στο Δικαστήριο για «φακέλους και τσάντες σε μετρητά» που πήγαιναν από το γραφείο Καλογρίτσα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση. Προφανώς, η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει πόση αξιοπιστία έχει η μαρτυρία της Ευθαλίας Διαμαντή, σε ένα ζήτημα που πρωταγωνιστούν από τη μία ο πρώην αγαπημένος επιχειρηματίας του ΣΥΡΙΖΑ Καλογρίτσας, κι από την άλλη ένα κόμμα που κυβέρνησε, επί πέντε χρόνια, με βασική του ατζέντα το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Απλά πράγματα. Όπως επαναστατήσαμε όλοι με τους Πάτσηδες και τις βαλίτσες με λεφτά της Καϊλή, έτσι και τώρα που ακούμε για τσάντες με μετρητά, που πήγαιναν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζουμε για το αυτονόητο: Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κυρία Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Παππά, Καλογρίτσα και Αρτέμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, είναι κρίσιμο να διερευνηθεί αν σακούλες με μετρητά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα αποδειχθεί, εν τέλει, ότι το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» δεν αρκεί να το επικαλείται κανείς, πρέπει να το αποδεικνύει και στην πράξη. Δεν γίνεται σε καταγγελίες που αφορούν τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ να γίνεσαι άτεγκτος κατήγορος, αλλά όταν πέφτει η σκιά διαφθοράς πάνω σου, για «φακέλους και τσάντες με μετρητά», να απειλείς το σύμπαν με εξώδικα.
 

Σοφία Γιαννακά-iefimerida.gr

15 σχόλια:

  1. Από το 2021 έχει καταθέσει ο Καλογρίτσας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τού έφαγε λεφτά. «Εμείς πληρώσαμε 6,5 εκατ. ευρώ επειδή μια παρέα ήθελε κανάλι» είχε πει ο επιχειρηματίας στην προανακριτική της Βουλής. Ενώ απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη είπε: «Μη φωνάζεις! Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής, λοιπόν, με τα λεφτά μου»

    Καλά είπε τέτοιο πράγμα ο Καλογρίτσας στον Παύλο και είναι ακόμα πάνω από τη γη. Ανάποδα τον φύτεψε ο αψής Σφακιανός; Μπέρδεψε το πάνω με το κάτω; Vertigo έπαθε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μαφιοζικη γλωσσα και τι ανειπωτα επεισοδια ειναι τουτα παλι που ξεδιπλωνουν οι
      μανιακοι κουλικοι, με την αγιοφροσυνη τους και τη μανιωδη τακτικη τους να μη βαζουν φραγμο στο τι ξεστωμουν και τι αντικτυπο εχουν τα οσα γραφουν !!
      Σαν ελληνας δημοκρατης κοκκινιζω απο ντροπη με τουτη την οργανωμενη καταντια τους ! Αισχος απυθμενο !!

      Διαγραφή
  2. ειδατε πως η συμμορια κραταει τα στοματα κλειστα ακριβως ετσι λειτουργει η Μαφία και η Κοζα Νοστρα στην Ιταλια ξερουν αν πεσει ενας θα πεσουν ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12:11:00 π.μ. + 7:00:00 π.μ. μα καλα εσεις οι δυο οι κουλικοι
      απο που ηρθατε,που βρηκατε και σπουδασατε αυτο το πλουσιο νεοελληνικο λεξιλογιο?
      Εισθε πολλοι και ζουσατε ως τα τωρα και συνεχιζετε να ζητε αναμεσα μας ...??
      Ειναι τουτη η γλωσσα σας καποια νεα μαγκια της δεξιας ?
      Ειναι μηπως απομημηση του μαγκικου τσιτσιρισματος του πειραιωτικη Αδωνι ?
      Τι ειναι ?

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 10:30,10:58. Είναι φανερό ότι δε διαβάζεις τα άρθρα αλλά μόνον τα σχόλια των σχολιαστών. Η πρώτη παράγραφος στο σχόλιο του 12:11 είναι απόσπασμα από το άρθρο της κυρίας Γιαννακά. Δεν είναι λόγια του σχολιογράφου. Αν οι επικρίσεις σου "για τούτη τη γλώσσα" είναι για το απόσπασμα τις κυρίας Γιαννακά να σε πληροφορήσω ότι η κυρία Γιαννακά είναι κάτοχος πτυχίου φιλολογίας του ΑΠΘ. Δε νομίζω λοιπόν ότι είσαι σε θέση να κρίνεις εσύ τον τρόπο που χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα. Απέχεις παρασάγγας. Αν οι επικρίσεις σου αφορούν τη δεύτερη παράγραφο του 12:10 να σου θυμίσω ότι είναι λόγια του Παύλου Πολάκη σε ομιλία του σε δημόσια συγκέντρωση. Αν αναφέρεσε στον όρο αψής Σφακιανός να σου θυμίσω ότι έτσι τον χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Και τα δύο μπορείς να τα πληροφορηθείς με απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Πιο είναι λοιπόν το πρόβλημά σου και γράφεις μόνον για να επιτεθείς στους σχολιαστές του blogg; Χρησιμοποιείς πάντα τις ίδιες λέξεις, τις ίδιες φράσεις λες και τις έχεις βάλει μέσα στο σεϊκερ και βγάζεις όποιες τύχει να έρθουν στην επιφάνεια. Γνωρίζεσαι και έχεις προηγούμενα μ' αυτούς που τους επιτίθεσαι; Όταν λες ότι "σαν έλληνας δημοκράτης κοκκινίζω από ντροπή" έμμεσα αφαιρείς από τους άλλους τον όρο του δημοκράτη. Ποιος είσαι λοιπόν εσύ, από που εντεταλμένος να μοιράζεις πιστοποιητικά δημοκρατικών φρονημάτων. Σου απευθύνω θερμή παράκληση να είσαι τουλάχιστον λιγότερο επιθετικός προς τους σχολιαστές. Κανένας άλλος στο blogg δεν εκδηλώνει τόσο επιθετική συμπεριφορά έναντι κανενός. Είσαι ο μοναδικός και το χειρότερο είναι ότι χρησιμοποιείς θρασύτατους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Με ποιο δικαίωμα και πόθεν ορμώμενος προσβάλεις το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής και έκφρασης κάθε πολίτη υπέρ κάποιου πολιτικού κόμματος και κάποιου πολιτικού; Ποιος σε έχρισε τιμητή των πάντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και σίγουρα όταν γράφει δεν είναι νηφάλιος...και το χειρότερο νομίζει ότι κάνει καλό στο κόμμα του ...πιστεύω ότι ο διαχειριστής του το επιτρέπει για να διασκεδάζει τους υπόλοιπους.

      Διαγραφή
    2. Ποιος με έχρισε τιμητή των πάντων 1:36:00 π.μ. EET?Απαντηση >
      H ελληνικη συνειδηση μου κι η απεραντη αγαπη για την πατριδα και τον ελληνικο λαο μας , ανταμα και για σενα , που καταλαβαινω το ζορι σου, ιδιαιτερα οταν εισαι βερος οποδος κομματος και σαν νομημοφρονος ,λογικος και με κριση συμπολιτης παρακολουθεις απο κοντα τη κατρακυλα , πολυ περισσοτερο δε αν διαβαζες και τον διεθνη, ξενο τυπο !!

      Διαγραφή
    3. 12:06 Παρ' όλα όσα σου έγραψα συνεχίζεις προκλητικά να διεκδικείς και να μονοπωλείς την αγάπη για την πατρίδα. Ε! αυτό δεν σου το επιτρέπω. Νιώθω περισσότερο Έλληνας από σένα και το αποδεικνύω τουλάχιστον γράφοντας με σωστά ελληνικά και όχι ανορθόγραφα και ασύντακτα σαν και 'σένα. Και επειδή θα δικαιολογηθείς πάλι ότι φταίει το γεγονός ότι έλλειπες πολλά χρόνια από την Ελλάδα, θα μπορούσες τα τόσα χρόνια που έχεις επιστρέψει να είχες φρεσκάρει τις γνώσεις σου στην ελληνική γλώσσα. Δεν αξίζει να ασχοληθώ ξανά μαζί σου. Είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως και νουθεσίας.

      Διαγραφή
    4. κουμπαρακι, συνχεεις τα λογια σου και τις καταστασεις !! Ζουμε, αν κι στ~ακρινα της Ευρωπης, «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν» σε ελευθερο δημοκραικο συστημα!
      Το πολιτευμα μας παρεχει το δικαιωμα και σε μενα να εκφραζω ελευθερα τις σκεψεις μου , οπως δεν αφαιρει και σε σενα να υψωνεις τη δικη σου φωνη, παντα μεσα σε ορια δημοκρατικα! Το οτι εγω αγωνια για την πορεια κι εξεληξη της πατριδας μας κι
      το εκφραζω με τον τροπο μου, δεν νομιζω οτι παρανομω! Οταν βλεπεις και διαβαζεις τον ελληνικο και ξενο τυπο νιωθεις οτι η Χωρα μας με τιμονιερη τον κ. Κουλη αρμενιζει στραβα !!Και κατα συνεπεια ο καθε λογικος πολιτης με κριση και λογικη, παρα τον ανγχωδη καθημερινο αγωνα του πρεπει / οφειλει να παιρνει θεση στα πεπραγμενα και στη διαγραφη αυτης της βασανιστηκης εξεληξης !!Αυτη ειναι και η δικη μου δημοκρατικη αρχη !! Τωρα αν θεωρεις οτι εθιγεις με το τροπο γραφης μου η και το φτωχο λεξιλογιο μου τουτα ειναι πραγματα υποκειμενικα !!Μπορω με εποιικια να σου πω συγνωμην αλλα δεν μπορω να τ~αλλαξω ριζικα !!
      Σου συνιστω , διαβαζε το μυθο του Πεγμαλιωνα με το να προσπαθεις να δίνεις προτεραιότητα στο να φτιάξεις κάποιον όπως τον θέλεις!! Χανεις ετσι μονο τον
      πολυτιμο το χρόνο σου, φτιάξε καλλιτερα τον εαυτό σου, φιλαρακι!

      Διαγραφή
    5. Ενταλμενος ισως εισαι εσυ αξιοτιμε 1:36:00 π.μ. EET χωρις να προσδιορισω απο
      ποιον και γιατι!! Τετοια δουλεια δεν κανω, ουτε και θα κανω ποτε μου! Θεωρω ωστοσο ντροπη κι απο κει ορμουμαι και περνω θεση εδω σαν διαβαζω στο ξενο τυπο για τη μιζερη κατασταση π~επικρατει στη πατριδα , τον πρεντατορ κι Καικαλη, την κουλικη αναξιοτητα κι παρακολουθηση πολιτικων αντιπαλων και οταν ακουω τις στριγλιες φωνουλες στη τηλεοραση κι αλλου του Πειραωτη, το γνωστο τσιροπουλι μας !

      Διαγραφή
    6. Κυριe 22 Ιανουαρίου 2023 στις 1:36:00 π.μ λες,/Όταν λες ότι "σαν έλληνας δημοκράτης κοκκινίζω από ντροπή" έμμεσα αφαιρείς από τους άλλους τον όρο του δημοκράτη./ Η δικη μου απλη γνωμη ειναι, οτι θελεις να θεωρεις πως καποιος παντα σε πειραζει/σ~ενοχλει , διαφορετικα και χωρις αυτο το βαρος,τουτο το ψυχοβασανο σου ,πανε ολα στραβα κι αναποδα ! Κανε λοιπον ενα ταξειδι, σου συνιστω!! Βγες απο τα περιορισμενα σου ορια , ανεβα κατα το Βορα να δεις αλλο κοσμο, αλλο περιβαλλο, να ξεφυγεις απο τα καθημερινα και να ευρυνεις τον οριζοντα σου ,.....,αυτο θα κανει καλο σ~ολους που σε περιβαλλουν , παιδια κι οικογενειαα, αλλα και σε μας που σε διαβαζουμε !

      Διαγραφή
  4. 1:31, Μία φορά ηλίθιος, πάντα ηλίθιος. Άντε γειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι προφανως ικανος μονο με βρυσιες και προσβολλες να κλεινεις ενα θεμα, ως καταφαινεται απο την απαντηση σου, τους μοιζερους προσχηματισμους και τη καταφυγη με καθε πορδη στον κ, Βασιλη για δικαιωση και σουπα μουπες !! λεγαμε απο μικροι στο σχολειο στη 1η δημοτικου, αυτο μου θυμισες με τον κ. Βασιλη κι αυτο μας κατατρεχει!! Πες λοιπον, οτι τοχει η μοιρα μας να τρογωμαστε και σταματα τη διδασκαλιστικη και κατηγορηματικη γλωσσοκαπανια !
      Τ~αγκαθι ειναι βαθεια μπιγμενο !Ωστοσο αλλους λαους/κρατη που οι πολιτες του αλληλλοφαγωθηκαν μεταξυ τους περα απο μας δεν θαχεις να υποδειξεις ?Η Γερμανια
      σε ελαχιστο χρονο αφομιωσε ολοκληρη Ανατολικη/Ρωσσοκρατουμενη Γερμανια, ενω ~μεις ακομα τρωγωμαστε και μετα τον Εμφυλιο το 45!! ,
      Διαβαζε λοιπον την ιστορια μας και το πως φθασαμε να γινουμε ελευθερο κρατος μετα το Βυζαντιο και τη Τουρκοκρατια , θα σου κανει καλο και θα μαθεις να σεβεσαι κι αλλες γνωμες ! Σου συνιστω δε τη διδακτορικη διατριβη της Χριστινας Πολεζε στο διαδυκτιο κι εκει ιδιαιτερα τις περιηγησεις των ξενων στα σκλαβωμενα μερη μας για να ρηγισει το κορμι σου ! Ισως ετσι γινεις πιο συνετος , καταλαβεις τα πολλα δεινα που περασε ο Ελληνισμος και θεσεις πολλα αλλα ερωτηματα στο μονοκοματο κρανιο σου/ το κουτελλο, πουλεγε η γιαγια μου !

      Διαγραφή
    2. Φιλε 5:07:00 μ.μ. EETπατριωτη, λυπαμαι, αλλα πρεπει να σου μεταφερω οτι πιστευω να πασχεις κι υποφερεις απο πολλα/απανωτα συνδρομα !! Αν μπορω να σε βοηθησω, ανακοινωσε το , θα εχεις αμεση/ταχεια στηριξη μη και μου λειψεις !

      Διαγραφή
    3. 1:16:00 μ.μ. νασαι βεβαιος οτι στο φιλοξενο πορταλ του κ. Βασιλη δεν θα σου λειψω/ μη σκανιαζεις κι αρρωστησεις!!
      Το συνδρομο το δικο μου για το οποιο με συμμεριζεσαι ειναι η βαθεια αγαπη μου για τη Πατριδα μας κι ο συνεχης πονος για την διχονοια που χωριζει καθετα τη κοινωνεια μας! Ο πονος τρανευει μαλιστα οταν βλεπω, οτι παρα τις τοσες προσπαθειες και τις ξενες στηριξεις παραμενουμε διαχρονικα σκορπιοι κι ο φτωχος συγγενης της Ευρωπης!!
      Διαβασε τη διδακτορικη που σου συνεστησα, καλο θα σου κανει !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά