Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει και τα ρέστα για την fake Μαρία του Έβρου!


«Ο διακινητής μας είπε βάψτε το παιδί» λέει στην Καθημερινή ένας από τους περίφημους 38 του Έβρου, που ανάμεσά τους βρέθηκε η ανύπαρκτη μικρή Μαρία που πέθανε από τσίμπημα σκορπιού. Και η... πρόσφυγας Μπαιντά, διαμεσολαβητής και άτυπος αρχηγός των 38, μπρος στην υποτιθέμενη αγωνία της να ξεφύγει από τη δύστηνο ζωή της, τη γεμάτη θάνατο, τρόμο και βία, είχε μεριμνήσει να έχει μαζί της… καλλυντικά, με τα οποία έβαψε ένα από τα παιδιά για να φαίνεται νεκρό. Του έβαλε και λίγη τροφή δίπλα στο στόμα για την αληθοφάνεια του θανάτου και την αναγκαιότητα της φωτογράφισης.

Η χώρα κατακρεουργήθηκε στο ευρωπαϊκό στερέωμα από την αλληλέγγυα προθυμία ενός κατ΄ επίφαση δημοσιογράφου (που μετά μας ενημέρωσε, σε παγκόσμια πρώτη, ότι είναι άλλη η νομική αλήθεια και άλλη η δημοσιογραφική – δηλαδή δημοσιογραφική αλήθεια είναι ό,τι κατεβάζει η αλληλέγγυα κούτρα μας).

Το Spiegel που πρωτοστάτησε στον

καταγγελτικό λόγο με τις ανταποκρίσεις του συγκεκριμένου «δημοσιογράφου» κατέβασε τα δακρύβρεκτα άρθρα. Καταγγέλθηκε τότε από το Focus για ψευδές ρεπορτάζ. Επίσης, ο Γερμανός δημοσιογράφος Kurt Sagatz του Tagesspiegel σχολίασε ότι η υπόθεση θυμίζει την περίπτωση Relotius, που είχε κλονίσει διεθνώς την αξιοπιστία του Spiegel (πρόκειται για δημοσιογράφο του Spiegel με πολλά βραβεία, αλλά αποδείχτηκε ότι μεγάλο μέρος των ρεπορτάζ και των συνεντεύξεών του, το είχε εφεύρει μόνος του – τα «καλά» του Έβρου δηλαδή).

Παράλληλα σειρά αιχμηρών ερωτημάτων για την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων του Spiegel» στα οποία αναπαρήγαγε αναπόδεικτες καταγγελίες για τον θάνατο της 5χρονης εκτός από το Tagesspiegel» και το «Focus», έθεσαν η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και η «Bild». Προχθές η ελβετική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung πέρασε πριονοκορδέλα το Spiegel.

Ενδεικτικό ότι η ΜΚΟ Human Rights 360 που πρωτοστάτησε στις καταγγελίες, δήλωσε δημοσίως ότι έκανε λάθος σχετικά με την τοποθεσία των προσφύγων και παραδέχθηκε ότι δεν βρίσκονταν στο ελληνικό έδαφος κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Όμως ο μόνος που παραμένει αμετάπειστος κατ΄ επιλογή, και κατ’ ασυνειδησία αγεωγράφητος, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχε υπάρξει καταιγίδα οργισμένων καταδικαστικών σχολίων για τη μικρή Μαρία, όχι μόνο των ανώνυμων τρολ του, όχι μόνο των ευαίσθητων στελεχών του τα οποία μόνο που δεν δακρυρροούσαν στα κανάλια, αλλά και του ίδιου του αρχηγού του.

Ο Τσίπρας οργίλως δήλωνε: «Ψέματα για τις υποκλοπές, ψέματα για τους «ανύπαρκτους» 38 του Έβρου. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό 5χρονο παιδί». Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη, αλλά με χθεσινή της ανακοίνωση η νέα εκπρόσωπος Πόπη Τσαπανίδου επιμένει στο σενάριο!

Παρότι η ίδια σε κάποια εκπομπή δήλωσε «Στις μάχες που έρχονται θα πορευτούμε με την αλήθεια», το αναίρεσε με την ανακοίνωσή της (όπερ γίνεται φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «μαύρη τρύπα» που καταπίνει κάθε δεοντολογία). Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη από τη δυσαρέσκεια που δημιουργεί η πολιτική της για την ακρίβεια και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, πασχίζει να μετατοπίσει την ατζέντα με fake news ακόμη και για την υπόθεση των 38 προσφύγων»!

Μεταξύ των επιχειρημάτων είναι και ότι… οι γονείς επιμένουν για το θάνατο του παιδιού (σοβαρό επιχείρημα), ότι ο Μηταράκης μετέφερε σε δημόσιες δηλώσεις τα περί θανάτου (όντως ήταν οι πρώτες πληροφορίες και ο υπουργός εμπιστεύτηκε ΜΚΟ που θα έπρεπε ήδη να την έχει ξεδοντιάσει).

Καταγγέλλει επίσης την Ελλάδα ότι και «η μαρτυρία στην Καθημερινή (σ.σ. ότι έβαψαν με νεκρικό χρώμα το παιδί), περιγράφει γλαφυρά (sic) την εκμετάλλευση προσφύγων από διακινητές και Τούρκους συνοριοφύλακες (και γι΄ αυτό φταίει η Ελλάδα δηλαδή)! Καταγγέλλει επίσης και κουκουλοφόρους (σύμφωνα με τη μαρτυρία) που σπάνε στο ξύλο τους μετανάστες σε ελληνικό έδαφος για να μην εισέλθουν στη χώρα (αφού τους δέρνουν σε ελληνικό έδαφος πως δεν έχουν εισέλθει στη χώρα; - σε κάθε περίπτωση σε αυτό ας απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός).

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θέλει την Ελλάδα δεσμοφύλακα που αναλαμβάνει τις ευθύνες μιας Ευρώπης-φρούριο, και δεν εισάκουσε τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ που ήταν «να τους περισυλλέξει ή να ανεβάσει το θέμα πολιτικά ώστε να ασκηθεί πίεση από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία να τους περισυλλέξει» («φέξε μου και γλίστρησα» που λέει ο λαός).

Δεν κατανοούμε αυτή την στάση ενός κόμματος που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση. Ίσως όμως την κατανοούν οι ψηφοφόροι του, οπότε δεν μας πέφτει λόγος.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. "Ο Εξυπνος Παραδέχεται, Ο Πονηρός Δικαιολογείται Και Ο Ηλίθιος Επιμένει."
    Όταν ακόμα και η Έλενα Ακρίτα παραδέχτηκε το λάθος της, η θλιβερή παρέα του Αλέξη Πολάκη επιμένει. Ότι κι αν πεις είναι λίγο μπροστά στην κατάπτυστη αυτή στάση. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασε σήμερα την ανακοίνωση της κας Πόπης ότι η αλλαγή της ιστορίας στον Έβρο στηρίζεται σε νέα μαρτυρία ενός αγνώστου μάρτυρα, και επιμένει ότι υπήρξε μικρή Μαρία!!
    Το ψεμμα αυτών των ανθρώπων είναι βαθειά στο αίμα τους και δεν αλλάζουν με τίποτα.
    Το Spiegel, το Αγγλικό κανάλι, ζήτησαν συγγνώμη για το θέμα και μια η Ελβιτικη έγκυρη εφημερίδα τους επιτέθηκε με αυστηρότητα για τα fake news που δημιούργησαν, εμείς εδώ επιμένουμε ότι υπάρχει μικρή Μαρία. Τόσο χαρά έχουν αυτοί οι άνθρωποι να οδηγήσουν τη χώρα ταπεινωμενη στην αυλή του Ερντογάν και Πούτιν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά