Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Πολάκης: Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;


Κάποτε θα γινόταν. Και δεν αποκλείεται μετεκλογικά να ξαναγίνει. Ο Παύλος Πολάκης δεν αποτελεί απλώς μια ιδιάζουσα εκφραστική συμπεριφορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η λατρεία που του δείχνει ένα τμήμα των Συριζαίων ψηφοφόρων, σε σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις του στο αγαπημένο του facebook (στο οποίο σολάρει τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και με φράσεις που απάδουν στην ιδιότητα μέλους του κοινοβουλίου), τον έχει καταστήσει ένα είδος ημιαυτόνομου πόλου μέσα στο κόμμα. Ισχύς του η αγάπη των followers.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατά καιρούς, κάτω από τις «έμπυρες» αναρτήσεις του με τα χαρακτηριστικά κεφαλαία και τα πολλά σημεία στίξης, τον προτρέπουν να πάρει τα ηνία του κόμματος στα χέρια του γιατί ο Τσίπρας «δεν μπορεί», είτε γιατί είναι… «πολύ άτονος και μειλίχιος», είτε γιατί «η σαπίλα τη Δεξιάς» θα φύγει μόνο με τον βούρδουλα από ένα ρωμαλέο χέρι αριστερού λαϊκού αγωνιστή.

Φυσικά το χέρι το

φαντάζονται ρωμαλέο, το φρόνημα δεν στάθηκε στο ανάλογο ύψος. Χθες επεχείρησε εκβιασμό προς τον Αλέξη Τσίπρα επειδή δεν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα στα Χανιά ενός πολιτικού του φίλου, του Μιχάλη Χαιρετάκη. Έτσι λαύρος προειδοποίησε σε ανάρτησή του για το ενδεχόμενο να τους κρατήσει μούτρα και να μην είναι υποψήφιος και ο ίδιος:

«Προφανώς από "λάθος" ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χάνια.

Μέχρι να διορθωθεί το "λάθος" δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!».

Είναι εντυπωσιακό δείγμα ιδιοποίησης του κόμματος με τη φράση «εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω». Δηλαδή ένα θέμα που χειρίζονται τα αρμόδια κομματικά όργανα και ο Πρόεδρος, το πρόβαλε ως προσωπικό του θέμα τιμής, λες και ήταν μια ντόμπρα συμφωνία μεταξύ αυτού και του φίλου του. Βέβαια οι κακές γλώσσες στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως υπήρχε άλλου είδους συμφωνία:

Να «παίξει» δισταυρία μεταξύ τους προκειμένου να αποδυναμωθεί η ετέρα δυνατή υποψηφιότητα, αυτή του Γιώργου Σταθάκη, με τον οποίο και οι δύο διαφέρουν υφολογικά. Ο Χαιρετάκης μετέρχεται τον μπρουτάλ τρόπο του Πολάκη. Με αφορμή τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης, είχε ανεβάσει σκίτσο στο οποίο απεικονιζόταν ο Μητσοτάκης με μουστάκι Χίτλερ, και το λογότυπο της ΝΔ παραλλαγμένο ως «Νέα Δικτατορία».

Κατά καιρούς ο Τσίπρας δεχόταν εισηγήσεις να παρέμβη με κάποιο τρόπο στον Πολάκη, γιατί με την εκπεφραζόμενη εχθροπάθειά του απομάκρυνε τους μετριοπαθείς κεντροαριστερούς ψηφοφόρους. Ο Τσίπρας όμως γνώριζε τη δύναμη του πρώην υπουργού στο λαϊκό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και σιωπούσε. Κάποια φορά μάλιστα διέρρευσε ότι σε μια σύσκεψη είπε «κάποιος να του πάρει το πληκτρολόγιο». Απλώς ήθελε να μάθει ο «Αψύς» τη δυσαρέσκειά του και να περιορίσει την εκχειλίζουσα επιθετικότητά του. Φυσικά στο βρόντο πήγε η διαρροή.

Αυτή τη φορά όμως ο Τσίπρας σήκωσε ανάστημα γιατί η αμφισβήτηση αντανακλούσε ευθέως στο πρόσωπό του δυο μήνες προ των εκλογών. Έτσι μέσω κομματικών πηγών διεμήνυσε σε όποιον δεν του αρέσει φεύγει, καθώς οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά.

Ο Παυλής μπροστά στην σθεναρή στάση Τσίπρα μάζεψε το νταηλίκι. Αναδιπλώθηκε αναρτώντας: «Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ: Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεία περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανια!! Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια. Προφανώς και ΟΛΑ θα λυθούν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος. Αυτά και ΤΕΛΟΣ μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων, γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ!!».

Επεισόδιο λήξαν, αλλά η πραγματικότητα παραμένει. Ο Πολάκης μπορεί να αναδείχτηκε λόγω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον δίνει την προσωπική του «αύρα» στο κόμμα. Θα παραμείνει πόλος με δική του αυτόνομη δύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θα τον ξαναβρούν μπροστά τους και δεν μπορούν να τον ξεφορτωθούν εύκολα.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά