Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Σταματήστε, επιτέλους!


H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή θεώρησε ότι είναι καλή ιδέα να βγει στην τηλεόραση και να αμφισβητήσει με θράσος τον πατριωτισμό του κ.Τσίπρα επειδή το βράδυ της ημέρας του τραγικού δυστυχήματος στην Πολεμική Αεροπορία που στοίχισε τη ζωή σε δύο αξιωματικούς της, πήγε σε μια συναυλία. Για να πείσει τους τηλεθεατές για το...έγκλημα του κ.Τσίπρα κράδαινε μπροστά στην κάμερα μια φωτογραφία που τον απεικόνιζε να προσέρχεται στην εκδήλωση.

Φαίνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος που καθόταν δίπλα της, στο ίδιο πάνελ, θεώρησε ότι η απρέπεια αυτή δεν ήταν αρκετή οπότε σκέφτηκε να εκχυδαΐσει περαιτέρω το θέαμα ασκώντας βία στη συνομιλήτριά του η οποία το βρήκε κωμικό και ξέσπασε σε χαιρέκακα χάχανα.  

Φτάνει, πλέον. Φτάνει.

Ακόμα δεν έχει οριστεί η ημερομηνία των εκλογών και

οι πολίτες έχουμε βρεθεί να βλέπουμε, σε καθημερινή βάση, τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής αλλά και τους δευτεροκλασάτους κομπάρσους της να επιδίδονται  σε κάθε είδους απρέπεια, ανταλλάσσοντας αδιανόητους χαρακτηρισμούς.

Γιατί οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν επιτρέψει τη μετατροπή των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών τους ομάδων σε αγέλες; 

Έχουν μήπως συμφωνήσει να εκτοξεύσουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων αποξενώνοντας ακόμα περισσότερο από την πολιτική αυτούς που ήδη την αντιμετωπίζουν με καχυποψία; Ή θεωρούν ότι υπηρετούν τη Δημοκρατία όταν οι βουλευτές και τα στελέχη τους, με τα καμώματά τους, υποδαυλίζουν την αντισυστημική εκλογική συμπεριφορά;

Ό, τι ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες, όλα αυτά τα αδιανόητα σκηνικά, αηδιάζουν ακόμα και τους πιο πιστούς οπαδούς των κομμάτων, εφόσον βέβαια ανήκουν στην κατηγορία που απέχει του σοσιαλμηντιακού χουλιγκανισμού. Και οι περισσότεροι απέχουν.

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα δεν έχει απολύτως κανένα λόγο να πρωταγωνιστεί στις απρέπειες. Αφενός, στις έρευνες κοινής γνώμης εμφανίζει υψηλά ποσοστά συσπείρωσης. Αφετέρου όμως,  η κυβέρνηση έχει να επιδείξει έργο το οποίο δεν αρκεί να επικοινωνούν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί. Αν τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι δεν συζητούν για το κυβερνητικό έργο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δουλειά δεν θα γίνει. 

Μας κάνει και εντύπωση: γιατί οι κομματικοί λογαριασμοί δεν ασχολούνται με το έργο της κυβέρνησης; Δεν αισθάνονται υπερήφανοι γι αυτό; Ή μήπως δεν πιστεύουν στη δυναμική του και θεωρούν ότι είναι αποτελεσματικότερο να γεμίζουν τη δημόσια σφαίρα με σκουπίδια;

Για τα Μέσα δεν κάνουμε καμία αναφορά. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να ασχολούμαστε. Τα ΜΜΕ στη χώρα παραμένουν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι κύριοι υπεύθυνοι κάθε κακοδαιμονίας της. Δεν περιμένουμε σοβαρότητα από δημοσιογράφους και κανάλια, λοιπόν.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ηγεσίες των κομμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωπες με το μεγαλύτερο εκλογικό εχθρό τους που δεν είναι άλλος από την αποχή. 

 Βίβιαν Ευθυμιοπούλου-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά σήμερα ραδιόφωνο, τηλεόραση ασχολείται με τις παπαριές του Βαρεμένου.
    Επίπεδο κάτω από το μηδέν. Ολοι τους τα ιδια σκουπίδια είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως γνωστών οι "αριστεροί" δεν είναι σεξιστές, δεν ασκούν βία, παρά παλεύουν για το δίκιο του εργάτη απέναντι στην κακιά δεξιά. Οπότε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Έ κ. Βαρεμένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά