Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ειδικό δικαστήριο: Δύο χρόνια φυλάκιση η ποινή για τον Νίκο Παππά


 
Η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, που είναι δύο χρόνια, επιβλήθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο, στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.
Στον Νίκο Παππά, που κρίθηκε ένοχος για πλημμέλημα, επιβλήθηκε ποινή 2 ετών με τριετή αναστολή και στον Χρήστο Καλογρίστα η χρηματική ποινή των 100 ημερήσιων μονάδων (50 ευρώ η κάθε μονάδα), δηλαδή 5.000 ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.
Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας, ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ». Ομόφωνα το Δικαστήριο διαβίβασε στον εισαγγελέα την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα για τα περαιτέρω.

Νωρίτερα ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο, τόσο ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες το έτος 2016, όσο και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος  δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

 Λοβέρδος: Η σημερινή απόφαση είναι δικαίωση για τον Καλογρίτσα

«Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος.

Η προσπάθεια του Νίκου Παππά να μετατρέψει σε πολιτική μια αμιγώς ποινική υπόθεση απέτυχε παταγωδώς. Η αλήθεια έπρεπε να περάσει από το Δικαστήριο και πέρασε. 

Σε ό,τι αφορά τον εντολέα μας κ.Χρήστο Καλογρίτσα η σημερινή απόφαση είναι δικαίωση γιατί αποτελεί πλήρη και οριστική απόδειξη πως έλεγε την αλήθεια», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

9 σχόλια:

  1. "Ευτυχώς εις τας Αθήνας υπάρχουν δικασταί" Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς υπάρχον δικασταί εις τας Αθήνας, συμφωνείς Αλέξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πρόκειται για καταδίκη τσιπρα στην πραγματικότητα. ο παππάς ενεργούσε αντ αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορει να ρωτησει ανεπεφυλακτα ο καθε χ-πολιτης πως τυχαινει και μια τετοια δικαστικη αποφαση ανακεινωνεται λιγο πριν τις εκλογες ?
    Υπαρχει περιπτωση/ σκοπιμοτητας, διαβρωσης της προβλεπομενης εκλογικης επιτυχιας του Σταυραετου Αλεξη μας !
    Ειναι τυχαια η δικαστικη αποφαση μετα το ανειπωτο σκανδλο με τους πρεντατορες στα πολιτικα γραφεια ? Απλα ερωτηματα ενος ανυποψιαστου συμπολιτη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο σταυραετος θα διαβρωθει ...νασαι καλα γελαμε μαζι σου

      Διαγραφή
    2. Τοσα ελληνικα εμαθες παπαγαλιζοντας τοσα χρονια !! Κι ομως λιγη φαντασια και ευρητητα σκεψης δεν απεκτησες !!
      Αμ! Αλλαζουν ευκολα τα μονοκοματα ντουβαρια, οπως ελεγε και σε μας καποτα ο δασκαλος μας ?

      Διαγραφή
  5. Πάντα με στεναχωρούσε ένα πράγμα στην αριστερά. Η εκμετάλλευση απο την ηγεσία της, της ελπίδας και του φόβου των απλών ανθρώπων που πίστευαν αγνα στο να κανουν τον κόσμο καλύτερο με τον τρόπο τους. Αυτο ειναι που τους κανει χειρότερους κι απο κάθε φασίστα. Χρησιμοποιούν ότι πιο ευγενικό έχει ενας άνθρωπος για να πετύχουν τον στόχο τους. εξουσια και έλεγχο. Ουστ

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμενος κοπος να βαλλω μιαλο σε σενα και τον αλλον, απο κατω τον 8:13:00 μ.μ. ,
      ξυλα και οι δυο σας απελεκητα και στραβοκαμωμενα !! Τι κοινο ηθελα ναξερα εχετε και οι δυο σας με τη φιγουρα κ. Κουλη !Πουθενα ,εκτος Αφρικης κι Ασιας , Λ. Αμερικης , δεν θ~απαντησετε αλα κοΥλη, εναν τοσο πλουσιο γονο κι οχι μονο για τα ελληνικα δεδομενα , να κυβερνα μια χωρα! Μ~εναν πλουτο προερχομενον απο μηδενικη παραγωγικη δουλεια , αποκλειστικα και μονον απο καλοπληρωμενα πολιτικα ποστα απο προσπαππου ακομα !!
      Πως μπορει να συναδει/να πορευεται αυτος ο τροπος πλουτου και να δικαιολογηται με τις ιδεες απο νεα παιδια παραγωγικα , οπως εκτιμω νασθε και οι δυο σας , τα οποια φανταζομαι να μεγαλωσατε σε φτωχωτερες καταστασεις, δεν βρηκατε τιποτα η ελαχιστα ετοιμα συγκριτικα μ~εκεινα του κ. Κουλη που βουτα με τη κουταλα βαθεια στις γαβαθες !Δειτε σπουδες του , Σιεμενς γραφεια , δωρεες μπαμπα σε αμερικανικα ιδρυματα, μουσεια ιδιωτικα στη κρητη, πρεντατορες σε γραφεια και σουπα μουπες !!

      Διαγραφή
  6. και κλάμα τα συριζάκια για τους απατεώνες του κόμματος τους ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά