Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Η... νόσος του «Συριζοπολακισμού» φέρνει δεύτερη θητεία Μητσοτάκη


Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα προς τις εκλογές και οι αγορές μας δείχνουν ξεκάθαρα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε μέσα στο... παραβάν.

Οι παράγοντες της οικονομίας στέλνουν το μήνυμα προς συνταξιούχους, εργαζομένους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ότι μετά από τις μεγάλες δοκιμασίες της πανδημίας και των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της συνέχισης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι επενδυτές και οι αγορές απεχθάνονται καταστροφικές επιλογές σαν αυτή του 2015, αλλά αποδοκιμάζουν και μεσοβέζικες λύσεις σύμπραξης κομμάτων που η ιδεολογία τους παραπέμπει σε... περασμένους αιώνες! Είτε φύγει είτε μείνει ο Πολάκης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα και το αυτό. Ο "Συριζοπολακισμός" έχει εξελιχθεί σε...

χρόνια νόσο μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρκεί να δούμε τις τοποθετήσεις, τα σχόλια και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για να σιχαθούμε την παλιανθρωπιά και τον... επιλεκτικό "ανθρωπισμό".

Ο Τσίπρας κρατούσε τον Πολάκη γιατί δεν ήθελε διαρροές προς τα πιο αριστερά, δηλαδή πάνω στον τοίχο! Ταυτόχρονα, βλέπει ότι έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα και ίσως μια αποπομπή του Πολάκη, να τον έφερνε πιο κοντά στον Ανδρουλάκη. Αλλά και αυτό το ενδεχόμενο σχετίζεται μόνο με το σενάριο συγκέντρωσης 151 βουλευτών, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Τέτοιο σενάριο δεν παίζει, παρά μόνο αν ο ήλιος βγει από τη δύση. Ίσως, θα μπορούσε να βγει το σενάριο τριπλής συγκυβέρνησης και με τον Βαρουφάκη, ο οποίος όμως είναι "κόκκινο πανί" στο εξωτερικό και ουδείς από τους εταίρους και συμμάχους μας στη δύση, θα άφηνε τη χώρα να κυβερνηθεί από ένα τερατούργημα, το οποίο θα βασιζόταν σε λίγους λογικούς και σε πολλούς... ανισόρροπους!

Η δημιουργία ενός πολιτικού τερατουργήματος μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν τα αντιμητσοτακικά κόμπλεξ που έχουν οι τύποι της Αριστεράς και του χρεοκοπημένου ψευτοσοσιαλισμού, βρίσκουν σε... μπετόν αρμέ! Κι αυτό γιατί η Δύση και οι σύμμαχοι της χώρας έχουν κάνει τις επιλογές τους. Δεν πρόκειται να αφήσουν την Ελλάδα να μπει σε μια νέα περιπέτεια, ανάλογη με αυτήν του 2015. Ούτε θα επιτρέψουν θεσμικούς "παίκτες" της παραδοσιακής διακυβέρνησης της χώρας, όπως το ΠΑΣΟΚ, να κάνουν του... κεφαλιού τους!

Η δεύτερη θητεία Μητσοτάκη εκτιμάται ότι αποτελεί κλειδί για τους συνολικούς σχεδιασμούς τόσο σε σχέση με την πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας, όσο και με τους νέους σχεδιασμούς που υπάρχουν στην περιοχή μας, με τη νέα τάξη πραγμάτων, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Από κει και πέρα, τα σενάρια μπορεί να είναι μόνο τρία:

  1. Αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας στη δεύτερη εκλογή.
  2. Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα προκύψει μετά από αποτέλεσμα μη αυτοδυναμίας και στη συνέχεια προσχώρησης υπεύθυνων βουλευτών από ένα ή δύο κόμματα.
  3. Συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα πάει στις εκλογές με το υπ' αριθμόν ένα θέμα, αυτό της ακρίβειας, να βρίσκεται σε ύφεση, καθώς έχει ήδη αρχίσει η αποκλιμάκωση των τιμών και θα φανεί εντονότερα μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Ταυτόχρονα, η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων, επιτυγχάνει έναν διπλό στόχο: οι αγορές βλέπουν ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους χωρίς να απειλούνται οι δημοσιονομικές ισορροπίες και ταυτόχρονα η κοινωνία διαπιστώνει ότι γίνονται συνεχείς "ενέσεις" τόνωσης του... ηθικού, δια της... τσέπης! Το προεκλογικό σκηνικό και η μεγάλη εικόνα καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: από τη μία είναι ο Μητσοτάκης και η ομαλή συνέχεια για τη χώρα και από την άλλη πλευρά αυτοί που θα μας βάλουν σε περιπέτειες. Απλά πράγματα...

 Λουκάς Γεωργιάδης-lykavitos.gr

5 σχόλια:

  1. Σήμερα το πρωί ο Φελεκης, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Αλέξη και κουμπάρος Αλεξη-Γιωργακη του Αγίου Νικολάου , παραδέχτηκε ότι ο Τσιπρας θα χάσει τις εκλογές, αλλά θα ανασυνταχθεί για να κερδίσει τις επόμενες μετά το τέλος της δεύτερης τετραετίας Μητσοτάκη.
    Έτσι για να μην έχουν αυταπάτες μερικοι-μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι ~γω λεωμακαρι να χασει ο κουλη κι ν ~ αχοληθει με τις υπερακτιες εταιρειες της γυναικας του π~ αναγκαστικα διεκοψε μετα την αναπανταχτη εκλογη του !! ! Μπορει ομως, οπως λεμε,ναχουμε και κακη τυχη και να στραβωσει το σιδερο!! Τετοιες κεφαλες, βλεπεις, απο τετοιο αιμα και τετοια γονηδια ειναι σπανιες στα τοπια μας !! Παντως θα τον γευομαστε για καιρο ακομα, ετσι κι αλλιως !Το κακο ειναι, παρε τον χονδρο Καραμανλη, τον Σαμαρα, τον μικρο Παπανδρεα ..,αυτοι που δεν καναν και καμια αλλη δουλεια στη ζωη τους , θα μας τυρανναν με τις εξυπνεδες τους, πεταγοντας το χοντρο και το ψηλο τους σε καθε περιπτωση . Δεν ειναι βλεπεις ολοι Σιμητης ! Ενας επιστημων , ενα αρχοντας, αλλα ειναι βεγγαλικα, με μια δυο αναλαμπες και σβηνουν !

      Διαγραφή
    2. τελικα δεν μας ειπες ποιον απατεωνα στηριζεις αγραμματο ή γιδοβοσκο;

      Διαγραφή
    3. 4 50 00 , μα ακομα δεν το ξερεις ? Τον σταυραετο Αλεξη θα ψηφισω !
      Ειναι ο διαλεγμενος ποδηγετης απο τη Θεια χαρη για να σωσει την Ελλαδα και να την οδηγησει σε δρομους περιφανειας και δοξης !Να ξαναλαπψει στα περατα της Γης και σαν πρωτα ανδρειωμενη να τη χαιρεται και να τη ζηλευει ολη η οικουμενη !!!

      Διαγραφή
  2. Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά