Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Εκλογές: Η βιασύνη του Τσίπρα να πάει σαν... αρνί για γύρισμα το Πάσχα


Ο Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει κοινό από τους ακραίους επιλέγοντας τον επικίνδυνο δρόμο της ύβρεως προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και το Κοινοβούλιο.

Η αποχή από το κοινοβουλευτικό έργο αποτελεί ομολογία ήττας στις επικείμενες εκλογές, μετά και το... κάζο που έπαθε στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης. Ουδείς θα πάρει στα σοβαρά έναν πολιτικό, ο οποίος προβαίνει σε τέτοιες ακτιβιστικές... ανοησίες.

Κανείς δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί και κανείς δεν θα αφήσει άλλο κόμμα να συνεργαστεί μαζί του, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην Ευρώπη και κάνοντας τον Ερντογάν να τρίβει τα χέρια του. Η Ελλάδα είναι σύνορο και

τείχος σε όλα τα επίπεδα και οι ξένοι δεν θα αφήσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην τύχη τους.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, δεν έχει κανένα συμφέρον να σκέφτεται συνεργασία με τον Τσίπρα. Οπότε, ο τελευταίος, το μόνο στο οποίο ελπίζει είναι να ξεσηκώσει τα... πλήθη και να... εξιτάρει τους 17άρηδες, 18άρηδες και 19άρηδες στο Τικ Τοκ! Ο... Μπρόεδρος ποντάρει στην ψήφο των... μη σκεπτόμενων και σε αυτό το πεδίο εντάσσει τη νεολαία, τους φυλακισμένους, τους αποφυλακισμένους, τους κακοποιούς, κάποιους "ευάλωτους" και τους βολεμένους με... αριστερό πρόσημο!

Επιπλέον, ο Τσίπρας επιδιώκει να μπουν και άλλα κόμματα στη Βουλή για να εμποδίσει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στη δεύτερη εκλογική μάχη ή να εμποδίσει τη συνεργασία της με το ΠΑΣΟΚ. Εξ ου και οι επιθέσεις κατά του ΠΑΣΟΚ και το "καπέλωμα" που επιχείρησε στον Ανδρουλάκη, για το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Έτσι, η είσοδος του κόμματος Κασιδιάρη στη Βουλή, εξυπηρετεί επί της ουσίας μόνο τον Τσίπρα.

Υπ΄ αυτήν την έννοια αναμένουμε να κάνει πράξη τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ψηφοφορία για την υπερψήφιση του νόμου που θα απαγορεύει σε εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα ή δια της... πλαγίας, να συμμετάσχουν στις εκλογές. Θα κάνει πράξη ο Τσίπρας τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ψηφοφορία για μία και μοναδική φορά πριν τις εκλογές, ή θα βρει για ακόμη μία φορά δικαιολογία για να απέχει; Και μην ξεχνάμε ότι κάποτε, το κόμμα του θεωρούσε σημαντικές τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για να εφαρμοστεί η απλή αναλογική, από τις εκλογές του 2019. Ωστόσο, δεν του βγήκε. Το ξαναλέμε, ότι ο μόνος που έχει συμφέρον να μπει το κόμμα του Κασιδιάρη στη Βουλή είναι ο Τσίπρας...

Από την άλλη, η προ ημερών... απαίτηση του για διεξαγωγή εκλογών την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας (!), δείχνει ότι είτε δεν... επικοινωνεί με το περιβάλλον είτε φοβάται κάτι. Και αυτά που μάλλον φοβάται έχουν να κάνουν με τις αποκαλύψεις του Καλογρίτσα για τις... σακούλες ή οι πιθανές αποκαλύψεις για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, μετά και την πρόσφατη "πιστολιά" που έριξε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Αφήστε που μπορεί να έρθουν και αποκαλύψεις για το ρόλο του "Σαράφη" στη σκευωρία της Novartis. Και βέβαια, υπάρχουν και πολλές άλλες... πηγές για να μάθουμε για τις... προχωρημένες σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με κόμματα εκτός Ελλάδας και με διάφορους... περίεργους.

Σε όλα αυτά, προσθέτουμε και τη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, όπου αποκαλύπτονται συνταρακτικά στοιχεία για την ανυπαρξία κράτους. Και κάποιοι από αυτούς που εκπροσωπούσαν τον κρατικό μηχανισμό, θα μιλήσουν και θα έχουν να πουν πολλά για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή 104 ψυχών, "καίγοντας" ταυτόχρονα την ψυχή δεκάδων άλλων που έζησαν το ολοκαύτωμα. Και φυσικά ούτε λόγος από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ για μία συγγνώμη, μια πράξη συμπαράστασης στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους και καταθέτουν στο δικαστήριο. Το... πρεστίζ του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει... συγγνώμες, αλλά προσφέρεται για να βγάλουν συμπεράσματα οι πολίτες για το ποιον τους. Μπορεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να σκέφτεται... τσαχπινιές, τύπου Τραμπ και στην Ελλάδα...

Όλα τα παραπάνω, μαζί με την αδυναμία του Τσίπρα να αντιπαρατεθεί με τον Μητσοτάκη στα θέματα της οικονομίας, λόγω ξεκάθαρης αναξιοπιστίας και σχεδόν μηδαμινής διαχειριστικής ικανότητας, τον μετατρέπουν σε... αρνί, έτοιμο για τη... σούβλα το Πάσχα! Βέβαια, εκλογές δεν γίνονται ανήμερα το Πάσχα, αλλά είναι μάλλον κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Μητσοτάκης επιφυλάσσει στον πολιτικό του αντίπαλο, είτε πρόωρο Πάσχα είτε ένα... ευχάριστο Σαββατοκύριακο μέσα στον Μάιο, με αρνιά και πολύ... γλέντι!

 Λουκάς Γεωργιάδης-lykavitos.gr

2 σχόλια:

  1. τελευταιες εκλογες για τον Ζηκο ....τελειωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε τυχαία να βιάζεται? Μάλλον δεν θέλει να απαντήσει σε βόμβα που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης. Πάντως κάτι είναι. Και το τι είναι θα απαντηθεί πολύ σύντομα. Όπως είπε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκη, «κρατείται και αυτό»…
    Αχ αυτή η Ν.Αμερικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά