Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

“Άλλοθι” στον Πολάκη θα αναζητήσει ο Τσίπρας για την εκλογική ήττα


Το εσωκομματικό άλλοθι που έψαχνε καιρό ο Αλέξης Τσίπρας και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη, στον οποίο –όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις– θα χρεώσουν την εκλογική ήττα του κόμματος στις κάλπες της 9ης Απριλίου.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να σώσει το κεφάλι του και την καρέκλα του, θα τα ρίξει όλα στον Παύλο Πολάκη για να γλιτώσει από τον εσωκομματικό εμφύλιο που θα ξεκινήσει μετά τις κάλπες, ειδικά της δεύτερης Κυριακής.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ το έχει επεξεργαστεί προσεκτικά ο Αλέξης Τσίπρας για την επομένη των εκλογών. Η απρεπής συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη εξυπηρετεί τα εσωκομματικά σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, γι’ αυτό και τον διαγράφει με συνοπτικές διαδικασίες. Μη νομίζετε ότι ξαφνικά ο Αλέξης Τσίπρας ενοχλήθηκε από τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. Δεν ενοχλήθηκε καθόλου. Απλώς βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να τον πετάξει εκτός κόμματος για να του φορτώσει την ήττα μετά τις εκλογές.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η μια πλευρά. Η πλευρά του

επίσημου ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Τι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης μετά τη διαγραφή του; Άφησε υπονοούμενα ότι θα μιλήσει. Θα μιλήσει όμως ή θα φοβηθεί; Θα τους βγάλει τα άπλυτα στη φόρα ή θα σεβαστεί την ιστορία του μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ;

ΘΑ ΦΑΝΕΙ τις επόμενες ημέρες τι θα γίνει και πώς θα αντιδράσει ο Παύλος Πολάκης. Το θέμα είναι ότι περίπου 50 ημέρες πριν από τις εκλογές, ο κόσμος κατάλαβε το μπάχαλο που επικρατεί στο κόμμα της Κουμουνδούρου και οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι έχουν αντιληφθεί τι θα σημαίνει για την Ελλάδα μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ που θα επικρατήσει στο κράτος, στους θεσμούς και γενικότερα στη χώρα δεν θα έχει προηγούμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει και δεν έχει λύσεις για κανένα σοβαρό πρόβλημα στη χώρα. Πέραν των σκληρών κομματικών, κανένας άλλος ψηφοφόρος δεν πείθεται από ένα κόμμα που δείχνει αυτήν την άθλια εικόνα προς τα έξω.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ με τον Παύλο Πολάκη ξεγύμνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Τυχερή η χώρα και οι πολίτες που όλα αυτά συνέβησαν τώρα και όχι μετά τις εκλογές. Καλή Σαρακοστή σε όλες τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες μας.

Αλλαγή των δεδομένων με «αντίο» από Παππά

Μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με τον Παύλο Πολάκη, αλλαγή δεδομένων φαίνεται πως θα υπάρξει και με την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Η πίεση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να παραιτηθεί από μόνος του από την κάθοδό του στις εκλογές, έπειτα από τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, είναι πολύ πιθανό να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα και τελικά ο Νίκος Παππάς να αποχωρήσει οικειοθελώς από τις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα βγάλει μια δήλωση ότι θέλει να λύσει τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και ότι γι’ αυτόν το λόγο παραιτείται. Πότε θα γίνει αυτό; Λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου…

Αν δημιουργήσει κόμμα θα τους «κλέψει» ένα 5%

Να εκμεταλλευτεί τους ψηφοφόρους… ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν σε όλα μαζί του, θα προσπαθήσει ο Παύλος Πολάκης μόλις ανακοινωθεί και επίσημα η διαγραφή του. Χθες σε φίλους και γνωστούς ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης έλεγε ότι δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια και ότι θα εκδικηθεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Τι σημαίνει αυτό; Αν τελικά δημιουργήσει το κόμμα, θα πάρει τουλάχιστον ένα 5%-6% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει κόσμος που πιστεύει περισσότερο τον Παύλο Πολάκη από τον Αλέξη Τσίπρα. Και μάλιστα υπάρχει κόσμος και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά αρκετοί υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη και της Χρυσής Αυγής θα έβλεπαν με καλό μάτι ένα νέο κόμμα υπό τον Παύλο Πολάκη…

 Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά