Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Δεν κατανόησε το κείμενο;


 

Η αδυναμία κατανόησης ενός κειμένου, μετά βεβαιότητος, θα μας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. Και αυτή η αδυναμία κατανόησης μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους. Είτε σε πνευματική ανεπάρκεια είτε σε σκοπιμότητες. Και για την πρώτη περίπτωση λέμε «δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν». Για τη δεύτερη περίπτωση όμως θα πρέπει να ερευνήσουμε τα κίνητρα που οδηγούν κάποιον να κάνει πως δεν κατανόησε ένα κείμενο.

Προχθές το γαλλικό περιοδικό Le Point έγραψε «ποιος Τσίπρας θα μεταρρυθμίσει τη Γαλλία;» και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το εξέλαβε ως μια θετική αναφορά προς το πρόσωπό του. Το κεντροδεξιό περιοδικό αναφερόταν στο γεγονός, που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, ότι ο Αλ. Τσίπρας ανέβασε το όριο της συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια χωρίς να ανοίξει ρουθούνι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στη Γαλλία. Η χώρα κινδυνεύει να διαλυθεί γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν τα 62 χρόνια τα έκανε 64. Σιγά τα ωά μπροστά στα 67 χρόνια του Αλ. Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή δεν

αντιλήφθηκε την πολιτική διάσταση του ερωτήματος που έθεσε το περιοδικό Le Point, σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter πως ενώ οι Ευρωπαίοι τον θεωρούν μεταρρυθμιστή, ένα κομμάτι της εγχώριας αστικής τάξης, το διαπλεκόμενο, τον θεωρεί ακραίο.

Δηλαδή, δεν αντιλήφθηκε πως το γαλλικό, κεντροδεξιάς κατεύθυνσης, περιοδικό εγκωμίαζε το γεγονός πως εφάρμοσε μια σκληρή φιλελεύθερη πολιτική, χωρίς αντιδράσεις. Ας σημειωθεί πως το εν λόγω περιοδικό το 2015 είχε ένα πρωτοσέλιδο ιδιαίτερα προσβλητικό για το πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα.

Επιτέλους στον ΣΥΡΙΖΑ ας ξεκαθαρίσουν ένα πράγμα. Είτε το μνημόνιο ήταν ιδιοκτησία τους είτε το επέβαλαν οι δανειστές. Γιατί δεν γίνεται στο εξωτερικό να παρουσιάζουν τις μεταρρυθμίσεις του μνημονίου ως δικά τους επιτεύγματα και στο εσωτερικό ως αποτέλεσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων που τους επιβλήθηκαν από την τρόικα.

Και κυρίως δεν γίνεται να πανηγυρίζει ο Αλ. Τσίπρας για τα όσα έγραψε το γαλλικό περιοδικό και συγχρόνως να στέλνει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Γαλλία για να συμπαρασταθεί στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που είναι πολύ πιο ανώδυνη και πιο ήπια από τη δική του.

 Σ. Μουμτζής-Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Ηταν καιρος να το καταλαβουν και οι οπαδοι του Μανταρινου κυριου Κουλη στην Ελλαδα, κατω χαμηλα στη γωνιτσα των Βαλκανιων, οτι ο Αλεξης ο σταυραετος , εχει μετοχες, δηλ. ειναι αναγνωρισμενος, εχει μεγαλο ονομα κι θεωρειται πολυ αξιολογος κι ικανος και στα κεντρα της κεντρικης Ευρωπης !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε καν κατάλαβες το κείμενο προφανώς συριζαίος ...τον κοροιδευουν οι Γάλλοι αγαπητέ μου τον είπαν σαν πρωθυπουργό τσαρλατάνο τώρα αυτό ..άνοιξε καλά τα μάτια σου ..με το να λες συνέχει κ. κούλη απλά γελοιοποιήστε

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά