Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας


 

Η Ράνια Σβίγκου στο Παρίσι: Ξέχασε τον Νόμο Κατρούγκαλου και τη σύνταξη στα 67 και διαδήλωσε κατά της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στα 64

H Ράνια Σβίγκου, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε στο Παρίσι. Όχι, δεν πήγε για ψώνια, ούτε όμως απευθύνθηκε στους χιλιάδες ανώνυμους διαδηλωτές στα γαλλικά όπως ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (βλέπε προηγούμενη Βαβέλ, εδώ), η νεαρή συντρόφισσα κινήθηκε πιο θεσμικά: συναντήθηκε με στελέχη του ιστορικού αν και ξεδοντιασμένου Parti Communiste Francais και πορεύτηκε μαζί τους στους δρόμους της Πόλης του Φωτός.

Η ίδια κράτησε σχετικά χαμηλούς τόνους –έκανε μια δήλωση ότι «οι Γάλλοι θα νικήσουνε, οι Έλληνες θα νικήσουνε, η Ευρώπη θα νικήσει»– και έπειτα είδαμε και

κάποιες φωτογραφίες της που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Φαμπιάν Ρουσέλ, επικεφαλής του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.


Βέβαια, είναι να απορείς τι είπε η κυρία Σβίγκου στον γάλλο κομμουνιστή, ο οποίος διαδηλώνει κατά της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης στα 64 έτη.

Διότι η κυρία Σβίγκου του 2023 ήταν η ίδια συντρόφισσα με εκείνη του 2016 που, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τότε, υποστήριζε τον Γιώργο Κατρούγκαλο, υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όταν έφερνε τον νόμο που έφερε το όνομά του και ανέβαζε τα όρια συνταξιοδότησης στη χώρα μας στα 67 (προσοχή: τρία χρόνια περισσότερα από ό,τι το όριο που έχει βγάλει τους Γάλλους στους δρόμους).

Ο «Νόμος Κατρούγκαλου» υπήρξε το υπερόπλο αναμόρφωσης –για να το θέσουμε διακριτικά– του Ασφαλιστικού και θεωρείται ένα «υπόδειγμα» για το τι περιμένει τις ευρωπαϊκές χώρες και τους ευρωπαίους συνταξιούχους που έως τώρα είχαν γλιτώσει από «περήφανες διαπραγματεύσεις» και κυβερνήσεις Τσίπρα. Ισως σε μια στιγμή ειλικρίνειας σε αυτό το παρισινό καφέ να είπε κάτι τέτοιο στον συνομιλητή της η κυρία Σβίγκου.

protagon.gr

2 σχόλια:

  1. Τρέμετε ΜΑΚΡΌΝ, έρχεται η Σβίγκου! Η μεγάλη πασιονάρα του Σύριζα πήγε στο Παρίση να εξηγήσει στούς απεργούς πως ο Σύριζα αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης από τα 62 στα 67 χωρίς να ανοίξει ρουθούνη. Αμ πώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oi γαλλοι αγκαλιαζουν και λατρευουν τις γυναικες τους φιλε , δεν τις βαρανε
    2:49:00 μ.μ. EEST !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά