Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Ακύρωσαν τον Τσίπρα σε χρόνο μηδέν


 

Διαβάζω τις δηλώσεις των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές και δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω. Δηλώσεις χωρίς κραυγές και καταγγελίες, χωρίς ύβρεις και υπονοούμενα. Λες και δεν είναι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενός κανονικού κόμματος. Τη μόνη λογική εξήγηση που δίνω είναι ότι απελευθερώθηκαν από την παρουσία του Α. Τσίπρα και προσπαθούν να αρθρώσουν έναν λόγο διαφορετικό. Χωρίς τοξικότητα και μίσος. 

Με την αποχώρηση Τσίπρα σιώπησαν και οι εριστικοί προεδρικοί. Έχασαν τα στηρίγματά τους, έχασαν τη φωνή τους. Δηλαδή τόσο γρήγορα άφησαν πίσω τους τον άνθρωπο που τους πήρε από το 4% και τους έστειλε στα ουράνια της εξουσίας; Έτσι φαίνεται. 

Η κυρία Έφη Αχτσιόγλου ήταν σαφής. Δήλωσε πως δεν πρόκειται να μιμηθεί το στυλ του Α. Τσίπρα «γιατί όποιος προσπαθεί να μιμηθεί κάποιον άλλον μάλλον σε καρικατούρα καταλήγει». Δε θέλω να πιστεύω πως ήταν κάποιο υπονοούμενο για την σταθερή προσπάθεια του Α. Τσίπρα να μιμηθεί τον Α. Παπανδρέου. Καρικατούρα ο πρώην ηγέτης; 

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμφίβολα είναι

μια ευγενική προσωπικότητα. Ποτέ δεν κατέφυγε σε προσωπικές επιθέσεις, πολύ δε περισσότερο ποτέ ο λόγος του δεν ήταν υβριστικός. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στοιχίζονται πίσω του. 

Τι απέμεινε; Ο κύριος 13-0 και ο ζεν πρεμιέ Στέφανος Τζουμάκας. Ο μεν πρώτος είναι ξεδοντιασμένος, ο δε δεύτερος…πάμε παρακάτω. Τούτων δοθέντων, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα πιο πολιτισμένο πολιτικό κλίμα; Ένα πολιτικό κλίμα χωρίς βρισιές και προσωπικές προσβολές; Και τι θα κάνουν όλοι οι υβριστές του Διαδικτύου; Τι θα γίνουν όσοι επένδυσαν πολιτικά και οικονομικά στον ακραίο και χυδαίο λόγο;

Όλοι αυτοί είναι τα κλαδευτήρια. Κανένα κλαδευτήρι δεν κλαδεύει από μόνο του. Χρειάζεται το χέρι που θα το κουνήσει, το χέρι που θα κλαδέψει. Και αυτό το χέρι ήταν ο ίδιος ο Τσίπρας. Η παρουσία του απελευθέρωνε εκείνες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που μπέρδευαν τον πολιτικό λόγο με τα συνθήματα των ποδοσφαιρικών θυρών. Που θεωρούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους εχθρούς. Πού ήταν λάτρεις των κτυπημάτων κάτω από τη μέση. Αλλά ο πατέρας τους και ο καθοδηγητής τους ήταν ο ίδιος ο Τσίπρας.

Βέβαια, ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα του πολιτικού λόγου του νέου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ—είτε είναι γυναίκα είτε άντρας—θα τα εξάγουμε μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Τότε θα φανεί αν θα αναβαθμιστεί το επίπεδο της πολιτικής μας ζωής. Προς το παρόν καταγράφεται αυτή η ποιοτική διαφορά στην εκφορά του πολιτικού λόγου στη μετά Τσίπρα εποχή.    

Σ. Μουμτζής-liberal.gr

3 σχόλια:

  1. Αξιοτιμε κ. γραφια δεν μας ενδιαφερει ο κ, Τσιπρας, αυτος επετελεσε το εργο του και απηλθε! Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι τι κανει ο κ. Κουλη με το 63 μελη, το μεγαλυτερο αριθμητικα κοινοβουλιο στην ιστορια του τοπου μας και μαλιστα τη στιγμη που καιγεται ολη η Ελλαδα μας !!
    Ο ελληνικος λαος ειναι πανεξυπνος κ. κονδυλοφορε ,αδικα προσπαθεις να αποσπασεις τη προσοχη του με το να γραφεις αρλουμπες για τον κ. Τσιπρα, ο οποιος, ειπαμε, επετελεσε το καθηκον του και απηλθε ηρεμα και πολιτισμενα απο την πολιτικη σκηνη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εσυ τεκνο μου προδιδεις τον αγραμματο σταυραετο τι θα λεει τωρα η γιαγια σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γιαγια μου, η σοφη και γνωσικη , θα μου μουλεγε μη μπερδευσε με τα πιτουρα θα σε φανε οι αμιαλες κοτες που κακαριζουν ολημερις αλλ~αυγα δεν κανουν !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά