Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Οι ναυαγοσώστες του ΣΥΡΙΖΑ


«Δεν καταλάβαμε πόσο σημαντική ήταν για την κοινωνία η κυβερνητική σταθερότητα». Αυτό δήλωσε, αυτοκριτικά, το φερόμενο ως φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Έφη Αχτσιόγλου. Δηλαδή, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν πως οι πολίτες ήθελαν την κυβερνητική αστάθεια. Ήθελαν να υπάρχει μια μόνιμη πολιτική αβεβαιότητα. 

Είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτικοί πρώτης γραμμής που να πιστεύουν αυτά τα πράγματα; Βεβαίως! Εδώ πίστεψαν πως με ένα χυδαίο σύνθημα θα ανέτρεπαν τον Μητσοτάκη!

Να μην ξεχνάμε πως η ίδια η κυρία Αχτσιόγλου είχε δηλώσει πως την Αριστερά δεν τη συμφέρει η κανονικότητα. Και επειδή η κανονικότητα δε συμφέρει στην Αριστερά, νόμισαν πως και οι πολίτες επιζητούν την πολιτική ανωμαλία. Το δόγμα είναι γνωστό: αυτό που συμφέρει την Αριστερά, συμφέρει και στην κοινωνία. 

Μετά την εκλογική συντριβή αντιλήφθηκαν πως η Αριστερά έχει

πάρει διαζύγιο από την κοινωνία. Η Αριστερά δεν αρέσει πια. Και για αυτό, με φτιασιδώματα επιχειρούν να καλλωπιστούν. Αλλά το ιστορικό γονιδίωμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν αλλάζει. Και αυτό φάνηκε από τις τοποθετήσεις της κυρίας Αχτσιόγλου και του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, δύο εκ των πιο σοβαρών υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος τους πλήρως ιδεολογικοποιημένος, με μαρξιστικούς αφορισμούς περασμένων δεκαετιών. 

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια περιδίνηση εσωστρέφειας και σε ιδεολογικά και πολιτικά αδιέξοδα, αίφνης εμφανίστηκαν κάποιοι καλοθελητές, κάποιοι προξενητάδες, για ένα συνοικέσιο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τους προξενητάδες που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ τους καταλαβαίνω. Θέλουν να διασώσουν το μαγαζί τους και τον εαυτό τους. Οι προερχόμενοι όμως από το ΠΑΣΟΚ, τι ζόρι τραβάνε; Γιατί προσπαθούν να πετάξουν σωσίβιο στους ναυαγούς του ΣΥΡΙΖΑ; 

Αναζήτηση προσωπικών ρόλων στο νέο συνεργατικό σχήμα; Απλή ηλιθιότητα; Τυφλό αντιμητσοτακικό μένος; Ή μήπως κάτι άλλο;

Για να είμαι σαφής. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει το πάνω χέρι. Βρίσκεται στη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλεονεκτική θέση, για έναν απλό λόγο. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, χωρίς καμιά χαραμάδα φωτός. 

Επιπροσθέτως, οι επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ, που διατηρεί αξιόλογες δυνάμεις τόσο στις Περιφέρειες όσο και στους Δήμους - σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ανύπαρκτος - να δείξει πως αποτελεί πλέον τη δεύτερη δύναμη στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. 

Αυτή την εικόνα θέλουν να αποτρέψουν όσοι προτείνουν την εκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μέσα από τη συνεργασία να κρυφτεί η γύμνια και η εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια μεριά και να μην αναδειχθεί η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ, που θα αναδιατάξει όλο το πολιτικό σκηνικό. 

Για το ΠΑΣΟΚ οι εκλογές στις Περιφέρειες και στους Δήμους είναι η χρυσή ευκαιρία για να δώσει ένα ισχυρό κτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε μετά να τον αποτελειώσει στις ευρωεκλογές. 

Δε χρειάζεται να είναι κανένας γκουρού της πολιτικής για να κάνει αυτές τις σκέψεις. Από την άλλη πλευρά οι ναυαγοσώστες του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται εντός του ΠΑΣΟΚ, στην καλύτερη για αυτούς εκδοχή, είναι απλώς ανόητοι που δε βλέπουν το συμφέρον του κόμματός τους. Γιατί υπάρχει και μια άλλη, χειρότερη εκδοχή… 

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά