Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Γιάνης: Le parti, c' est moi


Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και η εκλογική αποτυχία διαγραφές. Δεν πρόλαβε να τραβήξει το χέρι της από τη χειραψία που έκανε σε μία κοινωνική εκδήλωση με τον εφοπλιστή Μαρινάκη η κυρία Σακοράφα, πρώην βουλευτής του ΜΕΡΑ25 και αμέσως ετέθη σε κίνηση ο μηχανισμός διαγραφής της από το κόμμα, ενώ ο επικεφαλής του, με ανάρτηση στο Twitter διατράνωσε για άλλη μια φορά τον ασυμβίβαστο αγώνα του κατά του κεφαλαίου και της διαπλοκής. 

Ο Γιάνης θεωρεί πως το κόμμα είναι αυτός και μόνο αυτός και πως ο ίδιος ως άλλος Μωυσής κατέχει την αλήθεια του Θεού (ο οποίος είναι ο ίδιος). Έτσι, έχουμε το μοναδικό στην ιστορία φαινόμενο, ο Θεός και ο προφήτης του, να είναι το ίδιο πρόσωπο. 

Παρά τις φαντασμαγορικές εμφανίσεις του, το αντισυμβατικό, αλλά πανάκριβο ντύσιμο, τις προκλητικές σε σημείο φαιδρότητας δηλώσεις του, τελικά ο Θεός Γιάνης, δεν είναι τίποτα άλλο, από έναν αυταρχικό, κομματικό ηγέτη που θεωρεί πως το κόμμα είναι η ενσάρκωση μιας αυτοκρατορίας που του

χρωστάει ο κόσμος και δεν του την έχει δώσει προς το παρόν, επειδή δεν είναι σε θέση να καταλάβει το μεγαλείο της σκέψης του. 

Οι υπόλοιποι, βέβαια, θυμόμαστε πότε με οργή και πότε με τρόμο την πολιτεία του ως υπουργού, όταν παραλίγο να στείλει τη χώρα και τους πολίτες της στη λίθινη εποχή, παίζοντας παιχνίδια ρόλων, τα οποία βάπτιζε σε θεωρία των παιγνίων, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα άλλο από την ψυχολογική εμμονή σε μία ιδέα, τόσο ανεφάρμοστη όσο και το να ανατέλλει ο ήλιος από τη Δύση. 

Όταν πια έφτασε στο αδιέξοδο που ο ίδιος είχε δημιουργήσει με τις συμπεριφορές του (ανάμεσα στις οποίες ήταν να μαγνητοφωνήσει εν αγνοία τους τούς συναδέλφους του στο Eurogroup) ο πολιτικός του προϊστάμενος, Αλέξης Τσίπρας, κατάλαβε πως έπρεπε να απαλλαγεί από το asset που του είχαν φορτώσει οι ημιμαθείς και εμπαθείς συνεργάτες του. 

Ακολούθησε η μοναχική πορεία του καβαλάρη πανάκριβης μηχανής, οι ακριβοπληρωμένες διαλέξεις στα αμφιθέατρα της Νέας Αριστεράς του κόσμου τούτου και τέλος, η ίδρυση ενός μετά - κόμματος, η πολιτική πορεία και ζωή του οποίου αποδείχτηκε βραχεία. Δεν κατάλαβε η ελληνική κοινωνία το μέγεθος του πολιτικού ανδρός και τη σημασία του, για μετατροπή της κοινωνίας σε πειραματικό εργαστήριο διαφόρων new age θεωριών, οι οποίες όπου έγινε κάποια απόπειρα εφαρμογής τους, άφησαν πίσω τους ερείπια και δυστυχία. 

«Λαμπρές ιδέες» όπως δημιουργία παράλληλου οικονομικού συστήματος, υποσχετικές όπως IOU, εναλλακτικά νομίσματα, φορολογία του πλούτου (και όχι του γνωστού συμπαθούς σκύλου Πλούτου), προφανώς ανήκουν στις προφητείες που μέλλει να πραγματωθούν στο απώτερο μέλλον. 

Προς το παρόν, ο Θεός και ο προφήτης του, αυτός ο σύγχρονος Ιανός και συνάμα Προμηθέας, κατά την ιδέα που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του,  σκέφτηκε να βάλει μπροστά την «επιχείρηση: καθαρό σπίτι», αρχίζοντας τις διαγραφές, όλων όσων θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν την υπέρτατη αυθεντία του.

Δεν γνωρίζω τα πραγματικά αίτια της πρώτης διαγραφής, υποπτεύομαι, όμως, πως κατά τη διάρκεια της 12ωρης συνεδρίασης του ανώτερου οργάνου του ΜΕΡΑ25 (το ανώτατο είναι μονοπρόσωπο, όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης), θα πρέπει να έγινε μια κάποια συζήτηση (όση συζήτηση μπορεί να γίνει με τον Κλέωνα και τον Κρίτωνα), μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του κόμματος. Προφανώς, ακούστηκαν διάφορες γνώμες, οι οποίες πιθανόν, να έθεσαν υπό αμφισβήτηση τη στρατηγική του Ηγέτη (με κεφαλαίο Η). Έτσι συμβαίνει πάντα μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις στις εκλογές ή καλύτερα μετά από κάθε εκλογική συντριβή. 

Ο Γιάνης, όπως και πολλοί άλλοι που καβάλησαν πριν από δέκα και πλέον χρόνια το κύμα της «αγανάκτησης» δεν πήραν χαμπάρι πως το κύμα αυτό έσβησε γλυκόπικρα στην ακροθαλασσιά που λέγεται κανονικότητα. Ότι ξεκίνησε στις πλατείες παρέα με διάφορους δραχμοφετιχιστές, οπαδούς εναλλακτικών οικονομιών, θιασώτες μιας Ελλάδας ως «Βόρειας Κορέας» της Βαλκανικής, τελείωσε με τον πόνο που έβγαλαν οι κάλπες. Τώρα απλά, ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο που του ετοίμασε με φροντίδα η ιστορία. Εκεί, χωρίς κοινό πια, μπορεί να παίζει όποιον ρόλο θέλει. Ήδη, δεν ενδιαφέρει κανέναν.

 Δ. Τριανταφυλλίδης-liberal.gr

5 σχόλια:

  1. αυτο το νουμερο μας το φορτωσε το αλλο νουμερο ο τσιπρας ...η καταντια ενος λαου ΠΟΤΕ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τσιροπουλι εισαι και θα μενεις φιλε μου με το μονοτονο τσιρισμα σου κουλη και κουλι !
    Σταυραετους αλα Γιανη Βαρουφακη και Αλεξη Τσιπρα δεν θα μπορεσεις να τους προσεγγισεις, πετανε πολυ ψηλα για σενα! Αρκεσου με το μονοτονο κουλη κουλι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς έναν γελοίο τύπο τον ανέδειξε το σύστημα των ΜΜΕ ( ώρα Παπαδακη ΑΝΤΕΝΑ) προβάλλοντας καθημερινά της ανοησίες του στη περίοδο της κρίσης όταν ο λαός ζαλισμένος από τα απανωτά μνημόνια δεν είχε καθαρή κρίση για αξιολόγηση της κατάστασης και υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και ο λαός τον έστειλε στα αζήτητα μαζί με τον άλλον λαϊκιστή καπαδοκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια πετάγανε πολύ ψηλά, γι'αυτό κάηκαν και λιώσαν τα φτερά τους σαν του Ίκαρου και καταποντίστηκαν! Η υπερβολική σιγουριά και η αλαζονία εκεί τους οδήγησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον χαιρεσαι φιλε μουτ ον σταυραετο σου Κουλη και κοντα σαυτον κι ολο το σοι του με την αδελφουλα του, τ~ανιψι του κι ολο τ~αλλο συγγενολογι του που σιτιζεται απο τον ελληνικο γκουρβανα !
      Ευρωπαικη Χωρα που που αυτοκαμαρωνει οτι εδωσε τα φωτα του πολιτισμου στο κοσμο!!!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά