Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Άσε μας ρε Στεφανάκο


Εμάς τους δημοσιογράφους λοιπόν, μια φορά κι έναν καιρό μας ξεδόντιαζαν όλοι. Επί δεκαπενταετία και βάλε. Από τους αγαναχτισμένους μέχρι τον Σώρα, από τους Ρουβίκωνες μέχρι τον Καμένο, από τους Χρυσαυγίτες μέχρι τον Πολάκη, από τον τελευταίο Συριζαίο του τελευταίου χωριού μέχρι τον φανατικότερο συνωμοσιολόγο του πιο απομακρυσμένου μοναστηριού. Μέγα χόμπι όλων τους το ξεδόντιασμα μας. Κάθε δόντι δημοσιογράφου που ξεριζωνόταν, ήταν προσφορά στην δημοκρατία, σπονδή στην αλήθεια, οβολός στην ελευθερία. 

Και τα δόντια λειτουργών άλλων επαγγελματικών κλάδων είχαν την ίδια τύχη με τα δικά μας, αλλά τώρα μιλάμε για μας τους δημοσιογράφους. Είτε σε τηλεόραση έτυχε να δουλεύουμε, είτε σε εφημερίδα, είτε σε ραδιόφωνο, είτε σε διαδικτυακό μέσο. Εξάλλου, απ’ όπου κι αν βγάζαμε το ψωμί μας, εξαγορασμένοι από το σύστημα ήμασταν, Γερμανοτσολιάδες ήμασταν, μιζαδόροι ήμασταν, έμμισθοι απατεώνων και προδοτών ήμασταν… ό,τι  φανταζόταν ο κάθε διαταραγμένος ψευτοεπαναστάτης και κοινωνικός καθαρτής ήμασταν.

Γι αυτό και μαζί με τα δόντια που μας έβγαζαν, μας έσπαζαν και τα κεφάλια με καδρόνια, μας άνοιγαν τις

μύτες με μπουνιές, μας κυνηγούσαν στους δρόμους όταν καλύπταμε γεγονότα και διαδηλώσεις, μας έκαιγαν τα αμάξια, μας ανατίναζαν τα σπίτια, τρομοκρατούσαν τα παιδιά μας αν τα πετύχαιναν κάπου και γενικώς φρόντιζαν να εκτονώνουν πάνω μας τα ένστικτα τους, πάντα όμως στο όνομα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της λαϊκής εκδίκησης. 

Κοντά δεκαπέντε χρόνια το υπεστήκαμε αυτό το ανηλεές κυνηγητό. Πίσω από κάθε κολώνα να κρύβεται ένας άγνωστος υβριστής, δίπλα από κάθε τραπέζι που καθόμασταν να κάθεται ένας που σχεδιάζει να δείρει. Ο ένας διότι ήμασταν υπάλληλοι του ΝΔΤ, ο άλλος διότι φτιάχναμε τις δημοσκοπήσεις, ο τρίτος γιατί πληρωνόμασταν από τις φαρμακευτικές των εμβολίων, ο τέταρτος διότι προωθούμε το τσιπάκι του γεωεντοπισμού, ο πέμπτος διότι είμαστε υπάλληλοι της κάθε εργοδοσίας.

Επί δεκαπενταετία μας κυνήγησε ο κάθε παλαβός του διαδικτύου, ο κάθε αντιεξουσιαστής που ήθελε να πάρει το βάφτισμα του πυρός, ο κάθε ορεινός άντρακλας σε όλους δίνει μια και τους χώνει τρία μέτρα κάτω, ο κάθε δηλωμένος φασίστας και μαχαιροβγάλτης, ο κάθε θεόπληκτος των παραθρησκευτικών οργανώσεων, ο κάθε ανόητος και σχιζοφρενής που υπάρχει πάνω σε τούτη την χώρα. Μας είχε μονίμως στο κατόπι ένα πραγματικά επικίνδυνο λεφούσι αποτελούμενο από κάθε καρυδιάς καρύδι, με την ριζοσπαστική αριστερά και την ακροδεξιά να τους δίνει διαρκώς πολιτική κάλυψη. 

Πιστέψαμε φέτος ότι με την χαστούκα που έφαγε η ριζοσπαστική αριστερά, αυτή τουλάχιστον θα τα προσπερνούσε όλα τούτα. Κάποιοι από τους υποψήφιους αρχηγούς της μάλιστα έδειξαν να συνέρχονται και να καταλαβαίνουν πως όλο αυτό είναι ξεπερασμένο και αηδές. Και ξάφνου προχθές, να σου ο Κασσελάκης να βγάζει μια οδοντιατρική τανάλια από την κωλότσεπη και να διατυμπανίζει ότι γουστάρει να ξεδοντιάζει δημοσιογράφους και δικαστικούς. 

Άλλος ξεδοντιαστής μας προέκυψε πάλι, αυτή την φορά με τα αγγλικούλια του, τα λαμπερά του χαμόγελα, τα εφοπλιστικά του χούγια και έναν απίθανο ιστορικό συνδυασμό Βενιζέλου και Μακρονήσου. Ήρθε λοιπόν και η δική του σειρά να μας ξεδοντιάσει. Και τώρα εμείς πρέπει να τρέμουμε. Άσε μας ρε Στεφανάκο…

 Δημ. Καμπουράκης-liberal.gr

4 σχόλια:

  1. Με αυτά και άλλα, εγώ τον παραδέχομαι τον Στεφανάκο. Πριν κανένα μήνα, όταν πρωτακούσαμε το όνομα του, οι περισσότεροι ρωτούσαμε ποιος είναι αυτός; Τώρα κατάφερε να συζητάμε όλοι τι λέει και τι κάνει και να διεκδικεί με πολλές αξιώσεις την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον παραδέχεσαι για ποιο λόγο? Επειδή είπε ότι θα τους ξεδοντιάσει όλους?
      Και κάποιος άλλος υποσχόταν ότι θα χτυπάει νταούλια και όλοι θα χορεύουν, αλλά τελικά χόρεψε ο ίδιος και δυστυχώς και εμείς. Ηρέμησε και βάλει λίγο το μυαλό σου να δουλέψει.

      Διαγραφή
    2. Χρειάζονται ικανότητες, ενώ ήταν παντελώς άγνωστος, να καταφέρει να στρέψει όλα τα βλέμματα επάνω του. Στα θετικά του επίσης βλέπω μια αξιοπρεπή εμφάνιση και μόρφωση που μπορεί να συνομιλεί με ξένους ηγέτες χωρίς να ντρεπόμαστε που μας εκπροσωπεί.
      Στα αρνητικά του τώρα όλοι αυτοί που τον στηρίζουν, Τσιπροπουλάκηδες δηλαδή, που θέλουμε να ξεχάσουμε. Γ. Κ

      Διαγραφή
  2. ΠΟΣΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΕΝΑ ΟΥΦΟ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΡΕ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑς ΕΧΣΕ 6 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ..ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά