Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Άγρια η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ


Οι Έλληνες κομμουνιστές που κατέφυγαν διωγμένοι μετά την ήττα του εμφυλίου, και ζούσαν στα βάθη της Κεντρικής Ασίας στην Τασκένδη, έφτασαν στο σημείο ακόμα και να σκοτώσουν συντρόφους τους λόγω πολιτικών διαφωνιών!

Επίσης, στο Μπούλκες της Βοϊβοντίνα «ήρθαν κομμουνιστές, μετά άρχισαν να μαλώνουν, να φωνάζουν «Σκουλήκια, προδότες». να σφάζονται και να πετάει ο ένας τον άλλο στα πηγάδια», σύμφωνα με μαρτυρίες Ελλήνων που απέμειναν, στην «Καθημερινή» και τον Σταύρο Τζίμα, τον Νοέμβριο του 2015.

Ακόμη και η διάσπαση του ΚΚΕ το 1968, ήταν μια τραυματική μάχη που δόθηκε ανάμεσα στις διάφορες ομάδες, στα στρατόπεδα και τις εξορίες (όλα τα είχαν…).

Τηλεγραφικώς και αποστεωμένα τα ανωτέρω γιατί δεν στοχεύουμε να αναδεύσουμε αιμάσσουσες μνήμες, αλλά γιατί οι εμφύλιοι στην Αριστερά ήταν πάντα τραχείς – άλλωστε ο γράφων κατά τύχη φέτος το καλοκαίρι βρέθηκε στο σπίτι που ο Τρότσκι, ο «νεκρός επ' αδεία» όπως έλεγε ο ίδιος (αφού είχε καταλάβει το ανελέητο κυνηγητό του Στάλιν), δολοφονήθηκε από τον Ισπανό Σταλινικό Μερκαντέρ, με μια ορειβατική αξίνα!

Έχουμε εκπολιτιστεί, πλέον οι σύντροφοι δεν ρίχνουν στα πηγάδια εκτός από αντιπάλους και συντρόφους, αλλά το μίσος αναδύεται ωμό στα σόσιαλ μίντια (που έχουν εξελιχθεί σε συσσωρευτές και

εκτοξευτές μίσους), μεταξύ των υποστηρικτών των δύο υποψηφίων. Γίνονται εξοντωτικές δολοφονίες χαρακτήρων.

Κάποιοι στο twitter έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει «αποπαρασίτωση»! Για να τους θυμίσει ο Νίκος Φίλης ότι αυτή είναι η ορολογία που χρησιμοποιούσε ο Γκαίμπελς (υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ) για τους Εβραίους! Οι τωρινοί τα λένε για τους συντρόφους τους!

Βέβαια, όταν τα ίδια troll κατακρεουργούσαν τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους οπαδούς τους, για τον Φίλη και τους συντρόφους του, την κατεξοχήν πολιτικοποιημένη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ο μήνας είχε εννιά.

Την ίδια στιγμή κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα για το ζήτημα του περιβόητου sms Αχτσιόγλου στον Τσίπρα για παραίτηση, ενώ χαρακτήρισε τον Κασσελάκη «συνεργάτη του Μητσοτάκη από το 2012 ως το 2015».

Ο άγριος εμφύλιος φυσικά ξεκινάει από τα επιτελεία των υποψηφίων. Η Έφη Αχτσιόγλου, μετά το καταγγελτικό βίντεο για το περίφημο sms το οποίο - υποτίθεται ότι - έστειλε στον Τσίπρα ζητώντας του να παραιτηθεί, χθες επανήλθε καταλογίζοντας στον Κασσελάκη σεξιστικού χαρακτήρα συμπεριφορά.

Όπως είπε στη Lifo, την προσφώνησε με το μικρό της όνομα: «Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό στυλάκι ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα».

Βέβαια (ως «δικηγόροι του διαβόλου») υποθέτουμε ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν μια συντροφική προσφώνηση οικειότητας. Ωστόσο, η ίδια λέει ότι «δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού ελάχιστα γνωριζόμαστε. Και αυτοπροσδιορίστηκε τονίζοντας «εγώ είμαι από τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη «φυσική» τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Πολάκη «που καθυβρίζει καιρό τώρα εμένα και άλλα κομματικά στελέχη», ενώ προκάλεσε τον Κασσελάκη να πει τι σκέπτεται για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (ο Κασσελάκης χθες χαρακτήρισε το ψευδοκράτος ως «κρατίδιο»!), αλλά και τι σκοπεύει στα εργασιακά κ.λ.π.

Από την πλευρά του ο Κασσελάκης (που απορρίπτει το ντιμπέϊτ προφανώς λόγω αδυναμίας), απάντησε με ύφος ήρωα ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας των 60s: «Όταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε ντιμπέϊτ εγώ ήμουν στις λάσπες με τον κόσμο που υποφέρει»! (βέβαια κάποια στιγμή επέστρεψε από «τις λάσπες», αλλά θα ήταν… πολύ κουρασμένος για να αποδεχθεί το ντιμπέϊτ…).

Η εκρηκτική κατάσταση ανάγκασε τους δύο γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, να εκδώσουν κοινή δήλωση στην οποία αναφέρουν ότι «δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, ιδίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχουν ενταθεί οι σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, τα fake news, οι ύβρεις. Φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο μας».

Ε, όχι δα! Οι δύο γραμματείς φαίνεται δεν είχαν μπει από το 2011 ως τώρα στο twitter, για να δουν τις δολοφονίες χαρακτήρα και το κοινωνικό δηλητήριο που εξακόντιζαν οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ λογαριασμοί. Το ανακάλυψαν τώρα που το δηλητήριο διαχέεται ενδοφλεβίως στο σώμα του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση τους καλωσορίζουμε στον κόσμο του διαδικτυακού ΣΥΡΙΖΑ…

Με βάση την αναταραχή, περισσεύουν οι προφητείες για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ - επειδή ιστορικά η Αριστερά έχει εύκολες τις διασπάσεις. Όμως η διάσπαση γίνεται όταν δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την Κυριακή, έχει συνέδριο όπου -και- εκεί «θα πέσουν κορμιά», και μετά ευρωεκλογές. Οπότε η ενδεχόμενη διάσπαση δεν αφορά το άμεσο παρόν.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά