Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Το δράμα του ηρωικού Συριζαίου οπαδού


Δεν είπε και καμιά βαριά σοφία ο Ζαχαρίας Ζούπης της OPINNION POLL όταν προέβλεψε ότι ο Σύριζα θα βρεθεί πάραυτα στην τρίτη θέση πίσω από το Πασόκ, νιώθοντας μάλιστα και την ανάσα του ΚΚΕ στον σβέρκο του. Τα συμπεράσματά του βέβαια στηρίζονται σε ευρήματα ερευνών της κοινής γνώμης κι αυτό τους δίνει ακόμα μεγαλύτερη εγκυρότητα, όμως είναι και η κοινή λογική που οδηγεί κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο σ’ αυτό το συμπέρασμα. Ότι ο παλιός μεγάλος Σύριζα μας κούνησε οριστικά το μαντήλι. 

Ο απλός οπαδός και ψηφοφόρος του Σύριζα, αυτός δηλαδή που μετείχε στο τελευταίο 17%, άντεξε πολλά τα τελευταία χρόνια. Απώλεια της εξουσίας, ήττες, κατηγορίες, διαψεύσεις, απογοητεύσεις, επιθέσεις από όλη την κοινωνία, γενικώς οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι ήταν ένας ηρωικός οπαδός. Μιλώ πάντα για τον απλό άνθρωπο που δίχως να περιμένει οφίτσια ή οικονομικές απολαβές (όπως κάποια στελέχη) μάζευε το κουράγιο του και όποτε στήνονταν κάλπη, πήγαινε και ψήφιζε Σύριζα. Μα σε εθνικές, μα σε περιφερειακές, μα σε εσωκομματικές εκλογές. 

Ναι, ήταν κατά κάποιο τρόπο ηρωικός, αλλά είχε τρία πράγματα να

τον υποβοηθούν και να τον εμπνέουν. Πρώτο, είχε τον Αλέξη. Και δεύτερο, είχε την πεποίθηση (ως το καλοκαίρι του 2023) ότι ήταν πιθανή η επιστροφή του κόμματος του στην εξουσία. Τρίτο, είχε το μίσος του απέναντι στον Μητσοτάκη προσωπικά, διότι έτσι του υπαγόρευε να κάνει την πολιτική το κόμμα του. Σήμερα, απ’ αυτά τα τρία απομένει μόνο το τρίτο. Τα άλλα δυο, ο Αλέξης και η εξουσία, έσβησαν από τον χάρτη. 

Και σαν να μην έφταναν τούτα τα δύο, ήρθε και η γελοιοποίηση. Το μαλλιοτράβηγμα, τα «γιούχα», τα «αίσχος», τα «πάρτε δρόμο», τα «στο διάολο κι ακόμα παραπέρα». Ήρθαν οι εικόνες αποχωρήσεων, τα γέλια όσων παρέμεναν πίσω, τα ρηχά και απολίτικα ελληνικά ενός αρχηγού που μόνο ως περίγελος του κόσμου μπορεί να είναι στην επικαιρότητα. Θαρρείτε πως ακόμα κι ο πιο ηρωικός και ανθεκτικός οπαδός μπορεί να τα αντέξει όλα αυτά; Θαρρείτε πως θέλει πολύ να ει ένα «ρε άντε από κει» και να πάει σπίτι του; Να μην ξανασχοληθεί, να μην ξαναψηφίσει;

Ή να πάει να ψηφίσει ΚΚΕ και να χει ήσυχη την αριστερή του συνείδηση; Ξέρετε, οι οπαδοί των κομμάτων εξουσίας, αν διαπιστώσουν ότι το δικό τους κόμμα έπαψε να διεκδικεί τη μεγάλη νίκη, αντιδρούν με δυο τρόπους. Είτε μεταπηδούν σε άλλο κόμμα εξουσίας (πράγμα δύσκολο για εναπομείναντες ως σήμερα οπαδούς του Σύριζα), είτε αποστασιοποιούνται εντελώς από τα δρώμενα, περιμένοντας έναν νέο ιστορικό κύκλο για να ξαναβρεθούν σε κόμμα εξουσίας. Όποιο απ’ τα δύο κι αν συμβεί, το βέβαιο είναι ότι το κόμμα του Κασσελάκη βρίσκεται σε τσουλήθρα. Μόνο ποιο είναι το ποσοστό που θα προσγειωθεί μένει να δούμε. 

 Δημ. Καμπουράκης-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. ΑΚΟΥΣΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΟΚΙΝ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ..ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πλάκα είναι ότι άρχισαν να δημιουργούν ένα προφίλ ΜΩΥΣΗ για τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που αναδείξει η ελληνική πολιτική σκηνή. Το παίζει βούδας του Σουνίου και όλοι το παρακαλούν να επιστρέψει να τους σώσει!! μας είχαν ζαλίσει με τα περίφημα 37 δις ληστείας του Έλληνα βιοπαλεστη, αλλά ήρθε ο Κασσελάκης και τούς ξευτιλισε. Τωρα θα αναδειχθούν όλες οι βρωμιές που είχαν θύμα τον Έλληνα εργαζόμενο τον οποίον ξεσκισαν στην φορολογία και τον οδήγησαν στη απελπισία και φτώχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά