Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Χτυπώντας τον Αλέξη στην καρδιά


Αυτή τη στιγμή, στον εναπομείναντα Σύριζα και στα γύρω στενά όπου εγκαταστάθηκαν προσωρινά οι αποχωρήσαντες και οι «σκεπτικοί περί του τι θα πράξουμε», γίνεται ο κακός χαμός. Το βλέπουμε, κάθε μέρα που περνά το πράγμα φουντώνει αντί να καταλαγιάζει. Διόλου δεν μοιάζουν με ζευγάρι που αποφάσισε να χωρίσει και να μην ξαναδεί ο ένας τον άλλον, ίσα-ίσα που οι καυγάδες τους γίνονται όλο και συχνότεροι, όλο και αγριότεροι. 

Εντάξει, κάπως έτσι ήταν πάντα οι διασπάσεις και οι χωρισμοί. Τα πολιτισμένα, συναινετικά και αθόρυβα διαζύγια είναι πολύ σπάνια, στα υπόλοιπα οι συγκρούσεις μαίνονται για πολύ καιρό. Και μάλιστα, οι αρχικοί καυγάδες αφορούν την βιτρίνα της σχέσης των δύο, αλλά όσο περνά ο καιρός η αντιπαράθεση πάει σε βαθύτερα και πιο ουσιώδη ζητήματα. Ε ως φαίνεται, το ίδιο αρχίζει να συμβαίνει και στον Σύριζα.

Ξεκίνησαν διαφωνώντας για τα

άρθρα του καταστατικού και με σημεία της ομιλίας του Κασσελάκη στον ΣΕΒ, αλλά τώρα οι αντιπαραθέσεις μπήκαν στο ψαχνό. Στην πολιτική κληρονομιά του Αλέξη Τσίπρα. Και εδώ που τα λέμε, έχουν δίκιο και οι μεν και οι δε. Και ο Κασσελάκης αν θέλει να φτιάξει κάτι πραγματικά διαφορετικό από τον παλιό Σύριζα (δεν εξετάζουμε τώρα τι θα είναι αυτό και τι πρόσημο θα χει), την κληρονομιά του Αλέξη θα κατεδαφίσει. Αλλιώς, ό,τι κι αν χτίσει, θα το διεκδικούν όλοι ως συλλογικό δημιούργημα-κληροδότημα Τσίπρα.

Αλλά και οι υπόλοιποι που εγκαλούν τον Κασσελάκη ως προδότη της αριστερής φυσιογνωμίας του Σύριζα, το ταμπούρι πίσω από το οποίο θα οχυρωθούν για την μάχη μέχρις εσχάτων είναι οι ιδεολογικές συντεταγμένες και τα πεπραγμένα του Αλέξη. Όταν αρχίζουν να τσακώνονται για το «μαξιλάρι των 37 δισ.» που άφησε ο Αλέξης πίσω του, αμφότερες οι πλευρές έφτασαν στο μεδούλι της υπόθεσης. Κι εκεί θα δοθεί η μητέρα των μαχών, στην οποία –φευ- δεν μπορεί να υπάρξει βολική ουδετερότητα κάποιων, της ομάδας Αχτσιόγλου ας πούμε.

Είδατε που ειδικά γι αυτό το ζήτημα του μαξιλαριού, παρενέβη οργίλος ως και ο πάντα νηφάλιος Δραγασάκης. Διότι γνωρίζει πως αν αμφισβητηθεί στα σοβαρά αυτό και μάλιστα από το ίδιο το κόμμα, τότε ο Τσιπρικός Σύριζα εκ’ των υστέρων θα καταταγεί ιστορικά όχι στις αντιμημονιακές αλλά στις μνημονιακές δυνάμεις εκείνης της περιόδου. Για τους παλιούς Συριζαίους αυτό είναι χτύπημα κάτω απ’ την μέση, δεν μπορούν να το σηκώσουν. Ούτε υπάρχει ουδέτερη στάση απέναντι σ’ αυτό. Καλά είπε ο Σκουρλέτης ότι «ο Κασσελάκης χτύπησε τον Τσίπρα στην καρδιά». Κοντολογίς, το ματς δεν τέλειωσε με την διάσπαση, μόλις αρχίζει…

 Δ. Καμπουράκης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Παναγιώτης Λαφαζάνης : «Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον πάει σε πολυδιάσπαση και από κει σε διάλυση και αποσύνθεση. ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει στο κοντινό μέλλον, πάει για τα αζήτητα».
    ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά