Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Γινάτι


Ποιος θα ήθελε να μετέχει σε κόμμα με αρχηγό τον Κασσελάκη, υπαρχηγό τον Πολάκη, ηγερία την Τζάκρη και παραστάτες τους υπόλοιπους καλαμπουρτζήδες; Δεν είναι εύκολο.

Για το παρατεταμένο ξεκατίνιασμα που ξεδιπλώνεται καθημερινά με τη μορφή «εξελίξεων» στον ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται πολλές ερμηνείες.

Η τελευταία διατυπώθηκε από τον συνθέτη Κραουνάκη. Σύμφωνα με την άποψη του καλλιτέχνη «ήρθε το τεκνό από το America και πήρε το μαγαζί σε ένα βράδυ και ψάχνεστε».

Κι αυτό επειδή «αφήσατε μωρή συριζοκαϋμένες (!) μοδάτες τον Κούλη να αλωνίζει ανόητες!» (24/11).

Δεν ξέρω αν με το δόγμα Κραουνάκη συντάσσεται και ο επανεμφανιζόμενος Λαζόπουλος αλλά μικρό το κακό.

Ούτως  ή άλλως, έχουν διατελέσει και οι δύο φανατικοί θαυμαστές της «ταλεντάρας» Τσίπρα, άρα μπορεί να συμπλέουν και στη διαδοχή.

Επειδή όμως πολλοί άνθρωποι δεν ανατρέχουν απαραιτήτως στα «τεκνά» για να εξηγήσουν τα πολιτικά πράγματα της χώρας, χρειάζεται ίσως να καταφύγω στην ερμηνεία των ίδιων των «Στεφανουά» (Αυγέρη, εξάδελφος Τσίπρας, «ναυαρχούκος», Παππάς «13-0» κ.λπ.).

Σύμφωνα με αυτούς λοιπόν οι φευγάτοι δεν έφυγαν επειδή

είχαν πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές αλλά για ένα γινάτι. Επειδή δεν άντεχαν τον Κασσελάκη για πρόεδρο του κόμματός τους.

Δεν έχω λόγο να διαψεύσω την εκτίμηση αυτή. Κάπως έτσι θα είναι.

Αλλά πείτε μου με το χέρι στην καρδιά. Ποιος θα ήθελε να μετέχει σε κόμμα με αρχηγό τον Κασσελάκη, υπαρχηγό τον Πολάκη, ηγερία την Τζάκρη και παραστάτες τους υπόλοιπους καλαμπουρτζήδες; Δεν είναι εύκολο.

Κι αν η απόρριψη του Κασσελάκη δεν είναι πολιτική, τότε γιατί απορρίπτουν τον Κασσελάκη; Επειδή κυκλοφορεί ξεκάλτσωτος;

Μεταξύ μας λοιπόν ούτε αυτή η θεωρία μοιάζει ιδιαίτερα πειστική.

Αν νομίζουν ότι οι άλλοι πρέπει να αποδεχτούν τον Κασσελάκη επειδή «τον ψήφισε ο κόσμος», να θυμίσω ότι πολύ περισσότερος κόσμος ψήφισε τον Μητσοτάκη και μάλιστα σε αλλεπάλληλες εκλογές αλλά δεν είδα πολλούς «Στεφανουά» να τρέχουν στη ΝΔ.

Τέλος πάντων. Ολα αυτά θα τα κρίνει η ζωή. Και οι ψηφοφόροι.

Διότι είτε φταίνε τα τεκνά, είτε φταίει το γινάτι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρει πάνω από 17,8% στις ευρωεκλογές κι αν δεν είναι τουλάχιστον δεύτερος, ο Στέφανος κι ο Τάιλερ θα περάσουν το υπόλοιπο καλοκαίρι στις φιλόξενες αμμουδιές του Miami Beach.

Προς το παρόν δεν τους βλέπω να σπάνε ταμεία. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Μπορεί ο «πόλεμος – αστραπή» της Τζάκρη να σαρώσει το Μαξίμου. Μπορεί η «σκληρή αντιπολίτευση» του Πολάκη να το λυγίσει. Μπορεί να ξεσπάσει τυφώνας Αντώναρος. Μπορεί ο Λαζόπουλος να τους πεθάνει στα γέλια.

Κι αν τίποτα από αυτά δεν προκύψει, μπορεί ο Κραουνάκης να στείλει τα «τεκνά» να μαζέψουν τις «ανόητες μοδάτες συριζοκαϋμένες».

 Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

3 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ...ΟΛΟΤΑΧΩΣ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΟ 3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διευκρίνηση κυρ Κραουνάκη μου, μιας και μιλάτε για τεκνά. Εσείς το τεκνό από την Αμερική θέλετε να σας κυβερνήσει ή να σας... πως να το πούμε τώρα αυτό, να σας τραγουδήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιάσαμε πάτο γιατί ο κάθε καλλιτέχνης επηρεάζει το κοινό του πολύ εύκολα. Μιλάνε για όλα τα θέματα. Πολιτικοί του life style, οδοντοπαστες και καθρεφτάκια..Εχω απορία ο Κραουνακης πότε έγινε πολιτικός; Εχει πάρει επιδοτήσεις; απο ποιες κυβερνήσεις; Ομοίως και ο Λαζόπουλος. Φτασαμε να δούμε υπουργό τον Χαικαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά