Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Οταν κλείνει ένας κύκλος


Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και η επόμενη μέρα

Οι Αγγλοσάξονες, η κουλτούρα των οποίων είναι αρκούντως οικεία στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, συνηθίζουν να λένε πως η καμήλα είναι ένα άλογο που σχεδίασε μια επιτροπή.

Εύκολα μπορεί συνεπώς κανείς να φανταστεί τι θα μπορούσε να βγει από μια επιτροπή όπου δεν συγκρούονται απλώς διαφορετικές απόψεις για έναν κοινό σχέδιο, αλλά πολλές και αντιθετικές στοχεύσεις.

Ειδικά στην περίπτωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Κουμουνδούρου, η οποία συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στην αγγλοσαξονική κουλτούρα ή τη ζωολογία. Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης δεν είναι απλώς εικαζόμενο, αλλά προαναγγελθέν: ένας 20ετής κύκλος, κακοσχεδιασμένος από πολλές απόψεις, κλείνει.

Ένας κύκλος που άνοιξε το 2004 ως εκλογική συμμαχία, καβάλησε το κύμα της αγανάκτησης για να εξελιχθεί σε

ενιαίο πολιτικό κόμμα το 2013, πέρασε από την εξουσία παρέα με τους ΑΝΕΛ την περίοδο 2015 – 2019, συνεχίστηκε με αλλεπάλληλες εκλογικές συντριβές και αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται σε μια επιτροπή με ρήξεις, αποχωρήσεις και ηχηρά κείμενα αποδοκιμασίας με τα οποία καταγγέλλονται «μύθοι» και «απάτες».

Το ζητούμενο πλέον δεν είναι εάν θα ανοίξει ένας νέος κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε πώς, πότε και με ποιους. Αλλά εάν από το κλείσιμο του κύκλου θα προκύψουν δυνάμεις ικανές να καταρτήσουν ένα αξιόπιστο, ρεαλιστικό και ελκυστικό σχέδιο για το μέλλον του τόπου χωρίς την τοξικότητα και την εχθροπάθεια της προηγούμενης περιόδου.

Ένα σχέδιο της «επόμενης μέρας» που όχι μόνο δεν θα θυμίζει καμήλα. Αλλά ούτε καν Κεντρική Επιτροπή.

 ΤΟ ΒΗΜΑ Κύριο άρθρο

2 σχόλια:

  1. Σαν ψηφοφορος Συριζα ακουσα τον λογο Κασσελακη στην ΚΕ ,Τσιπρας, προεδρικοι, Εφακι, Τσακαλωτος ,Πολακης, "βαριδια" , ολοι, μα ολοι που επετρεψαν αυτο το απεριγραπτο νουμερο να κατανταει ενα οσο και να ειναι ιστορικο κομμα κωμωδια Βεγγου και Χατζηχρηστου....ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΝΤΙΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι ούτε ποτέ υπηρξα ψηφοφόρος του Σύριζα, αλλά βλέποντας τα σημερινά στη κεντρική επιτροπή του Σύριζα, ντράπηκα ειλικρινά για όλους τους συμμετέχοντες, ένθεν και ένθεν.
    Ιδιαίτερα σαν Έλληνας φορολογούμενος που πληρώνω αυτόν το συμφερτο ανίκανων , ανεπάγγελτων και απολίτιστων ατόμων που σαν βδέλλες αποζημούν
    το κόπο του Έλληνα εργαζόμενου προσποιούμενοι τους πολιτικούς.
    Ποτε στην ελληνική ιστορία δεν είχε εμφανιστεί παρόμοιο κόμμα αυτού του επιπέδου και ευελπιστώ να είναι η τελευταία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά