Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Δυσπιστία


Αλλά (όπως είπαμε) ο Κασσελάκης δεν εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη, την ίδια στιγμή όμως που δείχνει να εμπιστεύεται τον Κοτζιά.

Παράξενα πράγματα. Το κόμμα της αξιωματικής (έως τώρα…) αντιπολίτευσης ανακοίνωσε με αφορμή την επίσκεψη Ρετζέπ πως «δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη και ζητάμε να υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το τι θα συζητηθεί» (27/11).

Καμία αντίρρηση. Αν και ομολογώ πως να έχεις αρχηγό τον Κασσελάκη αλλά να μην εμπιστεύεσαι τον Μητσοτάκη είναι ελαφρώς πρωτότυπο.

Κι όχι μόνο. Διότι να μην έχεις εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη και να ζητάς να σε ενημερώσει εκείνος που δεν εμπιστεύεσαι είναι όχι μόνο πρωτότυπο αλλά και σουρεαλιστικό.

Θα εμπιστευτείς την ενημέρωση που θα σου κάνει κάποιος που δεν εμπιστεύεσαι ή όχι; Αν την εμπιστευτείς, τότε γιατί λες ότι δεν τον εμπιστεύεσαι; Κι αν δεν την εμπιστευτείς, τότε γιατί τη ζητάς;

Συνεπώς δεν νομίζω ότι είναι θέμα εμπιστοσύνης. Αλλά μάλλον φιγούρας.

Ο Κασσελάκης θέλει να δείξει ότι

κάνει σοβαρότερα πράγματα από ποτά σε μπαράκια και δεν μετράει μόνο εισόδους – εξόδους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά εγώ να δεχτώ ότι ο Μητσοτάκης έχει χιούμορ και καιρό για χάσιμο. Και φωνάζει τον Κασσελάκη να τον ενημερώσει για τα ελληνοτουρκικά.

Η ενημέρωση άλλωστε δεν είναι κακό πράγμα. Αποτελεί πηγή μαθήσεως.

Λογικά όμως η ενημέρωση θα ήταν χρησιμότερη αν ο Μητσοτάκης είχε πρώτα συναντήσει τον Ερντογάν ώστε να ενημερώσει τον Κασσελάκη και για όσα προέκυψαν κατά τη συνάντηση.

Αλλά (όπως είπαμε) ο Κασσελάκης δεν εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη, την ίδια στιγμή όμως που δείχνει να εμπιστεύεται τον Κοτζιά.

Γεγονός που αδιαμφισβήτητα κινείται σε υψηλότερο στάδιο σουρεαλισμού και γενικότερα χαλαρής ψυχικής διάθεσης.

Διότι αν η επανεμφάνιση Κοτζιά (μετά την επανεμφάνιση Λαζόπουλου…) θεωρείται θέμα εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε πολλά στόματα θα αναφωνήσουν:

– Φέρτε πίσω και τον Καμμένο!

Υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που δεν έχει μεν εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη αλλά είχε εμπιστοσύνη στον Καμμένο, στον οποίο είχε παραδώσει τα κλειδιά του στρατεύματος. Του οποίου ηγείτο μάλιστα ο «ναυαρχούκος», ένδοξες εποχές.

Πάμε πιο σοβαρά. Διότι αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό τι κάνει; Υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή. Δεν βγάζει ανακοινώσεις.

Αλλά αν το Σύνταγμα δεν του δίνει την ευχέρεια της πρότασης δυσπιστίας, τότε ενδεχομένως ζητάει ενημέρωση μήπως καταλάβει τι συμβαίνει. Τόσο απλό. Τα υπόλοιπα είναι λεονταρισμοί χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Εκτός αν πάρει ανάποδες ο Κασσελάκης με τον Σούνακ και φέρει τα Μάρμαρα από το Λονδίνο μόνος του.

Ασε που τα αγγλικά του είναι καλύτερα.

 Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά