Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση GPO: τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%


Οι ψηφοφόροι του Ιουνίου θεωρούν θετική εξέλιξη τις αποχωρήσεις στελεχών σε ποσοστό 40,5%, ενώ στη δεξαμενή όσων συνεχίζουν να δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό βρίσκεται στο 59%. 

Το 69,4% όσων παραμένουν στο κόμμα βλέπει σε αυτές τις αποχωρήσεις μια ευκαιρία ανανέωσης, σε αντίθεση με τους παλιούς ψηφοφόρους, που εμφανίζονται διχασμένοι και σε ποσοστό 44,7% δηλώνουν ότι οι αποχωρήσεις λειτουργούν αρνητικά, έναντι 47,9% που πιστεύουν ότι μπορούν να σηματοδοτούν την ανανέωση και τον τερματισμό του φαύλου κύκλου της εσωστρέφειας.

Οι ψηφοφόροι των εθνικών εκλογών του 2023 εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι αναφορικά με την επίδραση της εκλογής Κασσελάκη, ο οποίος μεταξύ αυτών που

παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει σημαντική δημοφιλία, της τάξης του 74,1%, γεγονός που πιστοποιεί ότι το πολιτικό χάσμα που εμφανίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή του περασμένου Σαββατοκύριακου επιβεβαιώνεται και μέσω των στατιστικών δεδομένων.

Αποτέλεσμα αυτής της έντονης συγκρουσιακής και διαλυτικής κατάστασης είναι μετά από περισσότερο από 10 χρόνια (πριν από τις εκλογές του 2012) ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτυπώνεται, σύμφωνα με γκάλοπ της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στην τρίτη θέση του πίνακα της πρόθεσης ψήφου, με 11%, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που ανεβαίνει στη δεύτερη, με 12,1%.

Η Ν.Δ. βρίσκεται σταθερά πρώτη με 36%, ενώ σε συνεχή ανοδική τροχιά καταγράφεται το ΚΚΕ με 8,9%. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει απώλειες τόσο προς το ΠΑΣΟΚ όσο και προς το ΚΚΕ, ενώ ένα ποσοστό περί το 20% τοποθετείται στην αδιευκρίνιστη ζώνη, αναμένοντας τις εξελίξεις και μη έχοντας αποφασίσει για την εκλογική του κατεύθυνση.

 tomanifesto.gr

4 σχόλια:

  1. οταν το 2012 με 2015,στο πασοκ γινοταν η χαβρα των ιουδαιων απο πασης αποψεως,και οι δημοσκοπησεις εδιναν το συριζα στο πανω απο 20% και το πασοκ στον πατο,τοτε οι δημοσκοπησεις γιατι ειχαν αξια και στις εκλογες εδωσαν πασοκ 4,65% και συριζα 36,4^,,ακου απιθανε συριζαιε,γυρισε ,η πολιτικη κατασταση μπαινει στην κανονικοτητα,δεν σου αρεσει συριζαιε,αλλα τι να κανουμε θα σου περασει,πηγαινεται τωρα στο περιθωριο στη φυσικη σας θεση, αντε στο 3% με τον γελοιο που επιλέξατε κα πολυ σας ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που με στεναχωρεί είναι που δεν είναι ο πολιτικός απατεώνας αρχηγός του κόμματος για να γευτεί το 11%, αλλά έδωσε τη καυτή πατάτα στον Κασσελάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς τον Τσίπρα πολιτικό απατεώνα, φίλε μου συγγνώμη αλλά δεν ξέρεις πού πάνε τα τέσσερα από πολιτική καί είναι κρίμα γιατί ψηφίζεις κιόλας..

      Διαγραφή
  3. Ο στόχος επετεύχθη κατά το 1/3 και έφτασε στο 11% το απόκομμα που κατέστρεψε την μεσαία τάξη και μένει λίγο σπρώξιμο ακόμη να πάει στο 2.99%.
    Όμως ο Αρχικός προς στο παρόν δεν τραβάει ρε παιδιά και το 12,% στριφογυριζει δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να πανηγυρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά