Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Ένα μεγάλο «μπράβο» στην ΕΛ.ΑΣ.


Το «μπράβο» το εισπράττει επάξια η ΕΛ.ΑΣ. από όλους όσοι αγαπούν τον αθλητισμό, διότι έφερε σε πέρας την πρώτη φάση της αποστολής της που αφορούσε τη σύλληψη του ενόχου ο οποίος τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό. Ένα έργο δύσκολο από την πρώτη στιγμή, αλλά από την πρώτη στιγμή κιόλας έγιναν οι ενδεδειγμένοι χειρισμοί. Απομονώθηκαν όλοι οι πιθανοί ύποπτοι για τη διάπραξη του αδικήματος. 424 άτομα τελούσαν υπό κράτηση, κάτι που αύξανε το βαθμό δυσκολίας του έργου της ΕΛ.ΑΣ., καθώς προκαλούσε πιέσεις που προερχόταν από τρεις πλευρές. 

Έτσι, είχε να αντιμετωπίσει και τις διαμαρτυρίες γονέων των κρατουμένων, καθώς και τις ενστάσεις των συνήθων δικαιωματιστών που για μια ακόμα φορά εκτέθηκαν. Για να μην αναφερθώ διεξοδικότερα στην κατάπτυστη ανακοίνωση της διοίκησης του υπόλογου σωματείου που θα έπρεπε να προκαλέσει το ενδιαφέρον του αρμόδιου εισαγγελέα. Μάλιστα, αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε στο Διαδίκτυο την οργή των φιλάθλων που υποστηρίζουν τον συγκεκριμένο σύλλογο. 

Το ζητούμενο πλέον είναι ένα:

να βρεθούν οι καθοδηγητές των επεισοδίων. Αυτοί που σχεδίασαν και οργάνωσαν την επίθεση κατά των αστυνομικών, διότι από την κατάθεση του φερόμενου ως δράστη προκύπτει ότι υπήρξε σχέδιο και δεν ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση των φανατικών οπαδών στην παρουσία των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα όλα τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκε κλοπή ναυτικών φωτοβολίδων. 

Το θέμα προφανώς δεν αφορά οπαδική βία, αλλά η συγκεκριμένη πράξη με μεγάλη άνεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τρομοκρατική ενέργεια, που αποσκοπούσε στον σοβαρό τραυματισμό οργάνων της τάξεως. Υποθέτω πως έτσι θα αντιμετωπιστεί και από την κυβέρνηση και από τη Δικαιοσύνη. 

Η κυβέρνηση οφείλει να εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση. Να βρει τους συνενόχους στην τρομοκρατική ενέργεια και η Δικαιοσύνη στη συνέχεια να εκτιμήσει αν οι δράστες είχαν συγκροτήσει τρομοκρατική οργάνωση. Συνεπώς, και τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να είναι στοχευμένα και συγκεκριμένα και όχι οριζόντια και προς πάσα κατεύθυνση. 

Επειδή διαβάζω πως μέσα στις σκέψεις των κυβερνώντων είναι η διεξαγωγή των αγώνων άνευ θεατών, αυτό το μέτρο θα είναι άδικο και θα προδίδει την αδυναμία της κυβέρνησης να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους. Φίλαθλοι ομάδων που δεν έχουν εμπλακεί σε επεισόδια για ποιο λόγο να τιμωρηθούν; 

Εκτός αν θέλει η κυβέρνηση, μέσω μιας ισοπεδωτικής, οριζόντιας ποινής, να ρίξει στα μαλακά τους ηθικούς αυτουργούς και τους καθοδηγητές των επεισοδίων των τελευταίων ημερών. Κάτι βεβαίως που δεν το πιστεύω. 

Το ζήτημα, επειδή είναι πολιτικό πλέον, ίσως θα απαιτήσει μέτρα με διακομματική συναίνεση, καθώς –όπως έχει αποδειχθεί– η πολιτική βία με την οπαδική είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν ο φερόμενος ως δράστης είχε εμπλακεί και σε επεισόδια πολιτικής βίας. 

Τελειώνοντας, ελπίζω ο 18χρονος να είναι ο πραγματικός δράστης και όχι κάποιος αυτοφωράκιας, όπως είχε γίνει κατά το παρελθόν.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά