Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κουτσούμπας πήρε το όπλο του και πυροβολεί στο αριστερό περιβόλι


Στα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας συνωθούνται ήδη έξι κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας, ΜεΡΑ25 και Νέα Αριστερά που γνωρίζουν, ότι η σειρά κατάταξης στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, σε έξι μήνες από τώρα, θα καθορίσει εν πολλοίς το συσχετισμό των δυνάμεων για τις επόμενες εθνικές εκλογές. 

Ταυτόχρονα, τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και στο επίπεδο των προσώπων που ηγούνται, θα δείξει ποιος είναι πιο αδύναμος κρίκος και ποιος κινδυνεύει να φαγωθεί ευκολότερα στην πορεία. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη, η αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί τη βεβαιότητα επιστροφής στη δεύτερη θέση. Δικαιωματικά, λένε ορισμένοι, αναμένοντας την πολυπόθητη παλινόρθωση του ΠΑΣΟΚ, ως μόνου και αληθινού διαδόχου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει για τις ευρωεκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ταβάνι, αποφεύγοντας να βάλει στον εαυτό του έναν αχρείαστο πήχη. Πορεύεται συντηρητικά και συγκαταβατικά. Αποφεύγει τα τζαρτζαρίσματα και τις κόντρες με τους ευρισκόμενους στα αριστερά του, καλοβλέποντας ψηφοφόρους και μεσαία τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν

αποθαρρύνει όσους π.χ. ο Κ.Ζαχαριάδης μιλάει και ψάχνει συνεργασίες για την Κουμουνδούρου.

Το ΚΚΕ μπαίνει στον πειρασμό να πιστέψει ότι μπορεί να κατακτήσει την 3η θέση, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν τη δυναμική του, ιδιαίτερα στους αριστερούς και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν μαζικά το ΣΥΡΙΖΑ και που η πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στη ζώνη των αναποφάσιστων. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αξιοποιεί τη φόρα από την εξαιρετικά υψηλή προσωπική δημοφιλία -  στην MRB ξεπερνάει και αυτή του πρωθυπουργού - και βγαίνει προσωπικά στην κόντρα. Κυρίως με το Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίο ευθέως υπονόησε ότι τον φύτεψε το σύστημα λέγοντας: Έψαχναν πολύ καιρό να βρουν αυτό το φυντάνι; Στην απαξίωση του από τον γγ του ΚΚΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ελαφρώς χριστιανικά με ολίγη από Μάο. 

Είχε την εξυπνάδα να μη υποβάλλει σε μπρά ντε φερ την ισχνή δημοφιλία του με την κραταιά δημοφιλία του κ. Κουτσούμπα.

Ο Περισσός για να φτάσει στο στόχο του, θα επιδιώξει να στερήσει το …αριστερό οξυγόνο και από τη «Νέα Αριστερά» η οποία στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται έστω και οριακά κάτω από το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη. Ο Δ. Κουτσούμπας δεν νιώθει κανενός είδους «συγγένεια» με τα στελέχη της «Νέας Αριστεράς», στους οποίους καταλογίζει πως όχι απλώς δεν έχουν  καμιά διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι ο καυγάς με τον Στ. Κασσελλάκη γίνεται για το ποιος θα γίνει «η εμπροσθοφυλακή της αστικής τάξης και ποιος θα εγκλωβίσει το λαό σε νέες αυταπάτες.»   

Κι αφού πήρε το όπλο του,  στο κυνήγι της τρίτης θέσης, έριξε και μια τροχιοδεικτική προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στις μαγικές συνταγές που εμφάνιζε, για τη μείωση των ανισοτήτων, που όμως «όταν τα συνδικαλιστικά του στελέχη στρογγυλοκάθονταν στα τραπέζια του "κοινωνικού διαλόγου" με τους εργοδότες δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ξεπουλάνε τα εργατικά δικαιώματα». 

 Κατερ. Γαλανού-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά