Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Υποψήφιος


Είναι αστείο σε μια χώρα που πηγαίνει από αγροτικές κινητοποιήσεις σε πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις και από απεργίες της κάθε ΑΔΕΔΥ σε κάθε απεργό ταξιτζή να παραπονιέσαι ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

Προφανώς υπάρχει και μάλιστα άφθονη.

Ξέρετε τι δεν υπάρχει; Κάποιος υποψήφιος να κυβερνήσει τη χώρα αν εκλείψει η κυβέρνηση την οποία αντιπολιτεύεται η αντιπολίτευση.

Διάβαζα χθες την ανακοίνωση κάποιων απεργών. Ξεκινούν με «θλίψη και οργή» για τα Τέμπη. Κατανοητό.

Αλλά προφανώς για να κατευνάσουν τη «θλίψη και την οργή» τους ζητούν «παύση πλειστηριασμών», «πλήρη δικαιώματα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς», αύξηση του αφορολόγητου, δωρεάν σίτιση (!), χορήγηση ενοικίου και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (ανακοίνωση ΔΟΕ, 28/2).

Είναι η επιτομή του «δώσε». Πάλι καλά δηλαδή που οι άνθρωποι δηλώνουν θλιμμένοι κι οργισμένοι.

Μόνο που δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο της οποίας η κυβέρνηση να μοιράζει αφορολόγητα, σπίτια, φαγητό και μισθούς.

Ως εκ τούτου είναι λάθος να πιστεύουν οι θλιμμένοι κι οργισμένοι απεργοί πως οι άλλοι βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν.

Και βλέπουν και καταλαβαίνουν. Δεν είναι τυχαίο πως στην

επιλογή κυβέρνησης παίρνει υψηλά ποσοστά εκείνος εναντίον του οποίου διαμαρτύρονται.

Ενώ μόνο κάτι λιμά κάτω του 5% εμπιστεύονται τον Κασσελάκη ή τον Ανδρουλάκη ή τον Τσίπρα ή τον Κουτσούμπα και τον Βελόπουλο.

Στη γλώσσα της πολιτικής επιστήμης αυτό λέγεται «κυβερνησιμότητα» Κάποιοι την έχουν ενώ κάποιοι άλλοι δεν ενδιαφέρονται καν να την αποκτήσουν.

Σκεφτείτε μια κυβέρνηση «θλιμμένων και οργισμένων» που μοιράζει χαρτζιλίκια. Ούτε στην Μπουρκίνα Φάσο!

Συνεπώς το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη αντιπολίτευσης. Από αντιπολίτευση, να φάνε κι οι κότες.

Είναι η έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας, συγκρότησης και αξιόπιστης προσδοκίας ότι κάποιοι άλλοι θα κυβερνήσουν καλύτερα.

Οποιος παρακολουθεί στοιχειωδώς τη συζήτηση για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια τραβάει τα μαλλιά του.

Οχι επειδή δεν υπάρχει αντιπολίτευση, υπάρχει. Αλλά επειδή είναι δύσκολο να χωρέσουν τόσες ανοησίες σε μια αντιπολίτευση.

Πέστε μου ειλικρινά ποιος περιμένει να μεγαλώσει ξανά το ΠΑΣΟΚ, να κερδίσει τις εκλογές, να γίνει πρωθυπουργός ο Ανδρουλάκης, να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και να φέρει το «σκανδιναβικό μοντέλο» για να στείλει το παιδί του στο Πανεπιστήμιο.

Ούτε στην Κρήτη δεν τα πιστεύουν αυτά τα πράγματα όση ρακή κι αν τους ποτίσεις.

Και γι’ αυτό η λύση είναι απλή. Αντί στην αντιπολίτευση να τσακώνονται μεταξύ τους ποιος είναι ψηλότερος, να ασχοληθούν με το μέλλον και την προοπτική της χώρας.

Ούτως ή άλλως, κανείς ποτέ δεν ψήλωσε μετρώντας το μπόι του.

 Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Άλλη μια μέρα, ωραία και παραγωγική, φτάνει στο τέλος της. Το γέλιο που μου προσφέρουν οι ειδήσεις από τη θνήσκουσα φασιστερά είναι κατά ριπάς. Όσα φασιστοκομμούνια της Ένωσης Μαζοχιστών Λενινιστών δεν πρόλαβαν χτες να πάρουν "τη δόση" τους σε ροπαλιές από τα ΜΑΤ, ξαναπήγαν σήμερα στη Βουλή να ξυστούν στη "γκλίτσα του τσοπάνη" μπας κι αρπάξουν καμιά ψιλή ώστε να γειάνουν το στερητικό τους σύνδρομο. Οι σκούζες των σταλινοφασιστών για το "έγκλημα" των Τεμπών, ανάμεικτες με παιδαριώδη "νομικά" επιχειρήματα νηπιαγωγείου, προκαλούν περισσότερη θλίψη παρά παρηγοριά στους δυστυχείς συγγενείς των θυμάτων. Ακόμα και οι εναπομείναντες οπαδοί τους δεν τους πιστεύουν. Φεύγουν μπουλουκιδόν απ' το συριζέικο μαντρί και πυκνώνουν τις τάξεις της "Λύσης" (στη φαλάκρα). Αποδεικνύοντας περίτρανα πως οι κηραλοιφές είναι πιο πειστικές από το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου που πουλάει η κυρία Αυγέρη. Ζούμε στην ομορφότερη Χώρα του κόσμου. Οι δουλειές πάνε περίφημα. Το χρηματιστήριο καλπάζει και το τριήμερο των Απόκρεω πλησιάζει αισιόδοξο. Ούτε καρφίτσα δεν θα πέφτει στα χωριά του Παρνασσού από φτωχούς που δεν μπορούν να αγοράσουν λάδι, (για τις Πόρσε). Ανθέλληνες σταλίνες καλή νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή στη μνήμη αυτών των αθώων ψυχών από τη προσπάθεια εκμετάλλευσης του θανάτου των , από τους ανίκανους ηγέτες της αντιπολίτευσης οι οποίοι αδυνατούν να ορθώσουν πολιτικό λόγο για τη κοινωνία, και σαν πτωμοφαγα τρέχουν να εκμεταλλευθουν τις τραγωδίες αθώων ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά